19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ČESKÝ KRUMLOV: Spor o hlediště pokračuje

Pro Český Krumlov je to dobrá zpráva: na otáčivé hlediště letos přišlo více návštěvníků než v loňském roce: přes 49 tisíc diváků. Za vstupenky na unikátní divadlo utratili diváci přes 25 milionů korun.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Lašťovka 17.10.2013 23:46

Spor o divadlo

Spor o divadlo v Českém Krumlově nemá konce. Navrhuji organizátorům, kteří si přejí zachovat divadlo, aby vyhlásili  třeba na Neviditelném psu novou anketu. Rád se podepíšu pod požadavek divadlo v zámeckém parku v Českém Krumlově zachovat. I za cenu sankcí. Až zámecký park s divadlem slouží lidem a ne několika tzv. ochráncům. Bydlím na druhém konci Čech, ale kouzelné divadlo jsem navštívil při dovolené v jižních Čechách a do konce života na uváděné představení nezapomenu.

P. Zelenka 17.10.2013 19:33

Zahradní WC vs. politické divadlo

Pokud by si všech 49 000 návštěvníků odskočilo na malou a vypustilo do zahrady v průměru 2dcl jednalo by se o 9 800 litrů močoviny. Krásně zelené plastové kadibudky jsou ekologickoestetickým řešením.

Nebude-li Českému Krumlovu vadit případné vyškrtnutí z Unesco je to jejich svobodné rozhodnutí a nelze než jej respektovat, pokud by projevili zájem o přesun, pak lze otáčivé hlediště zakomponovat do budoucího kulturněsportovního parku v Českých Budějovicích u Rejnoka, případně přesunout blíže politikům a jejich komediálním výstupům. :-)

D. Nowodny 17.10.2013 18:12

UNESCO

NEUNESCO Český Krumlov bude krásný i bez něj.

M. Bílý 17.10.2013 15:39

Re: Ještě že se památkáři vyskytují až od minulého stoleti - to by Dýncák pod hradem svatého Mukuláše nepostavil

B. Graf 17.10.2013 13:58

Re: Ještě že se památkáři vyskytují až od minulého stoleti

S ochranou památek začala už blahé pověsti císařovna Marie Terezie a ve slušném rozsahu už to fungovalo na začátku vlády Františka Josefa (prvního a zatím, Bohu budiž žalováno, i posledního).

J. Vintr 17.10.2013 2:10

Ještě že se památkáři vyskytují až od minulého stoleti

kdyby tady byli dřív, tak se třeba dodnes pietně zachovávají jeskyně, v nichž žili pračlověci. Proč jsou v tom Krumlově takoví troškaři a trvají jen na té barokní podobě? Proč to nechtějí uvést třeba do stavu, v jakém to bylo za praotce Čecha ...