17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

ABC: Odešel Vlastislav Toman

11. května 2022 v sedm ráno zemřel v Praze v nedožitých 93 letech (což je věk, jenž zřejmě představuje nějakou magickou hranici) spisovatel Vlastislav Toman, někdejší šéfredaktor časopisu ABC.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Svarovský 15.5.2022 20:57

Připojuji se. Moc jsem si pana Tomana vážil. Klobouk dolů před ním.

O. Roldan 15.5.2022 17:42

Na komiksech ze skoro nesehnatelného ABC jsem vyrůstal i já. Jaj nostalgie. Všechna čest panu Tomanovi a ať je mu dobře i za duhovým mostem.

P. Holfeld 14.5.2022 17:06

Jako dítěti mi rodiče předplatili nejprve časopis Pionýrská stezka. Teprve později jsem přešel na ABC a to mi vydrželo po celý zbytek dětství, načež štafetu převzal můj o osm let mladší bratr. S nostalgickou vzpomínkou přeji panu Tomanovi aby se mu dobře vedlo i v tom dalším životě, kam odcházejí lidé jeho ražení, jako byli i pan Foglar, pan Burian a ostatní průvodci mého mládí.

P. Molík 14.5.2022 12:55

Velmi rád jsem listoval a četl články v ABC v šedesátých létech. Tolik podnětných, poučných a přitažlivých článků jsem jako mládežník nikde jinde neviděl. Právě i ABC přispělo k cizelování mé osobnosti. ABC zůstává nedílnou a překrásnou součástí mých vzpomínek z let, kdy člověk dospívá a lační po každé nové a zejména zajímavé informaci. Modelařil jsem a některé rady a návody pro modelářské kutily byly v ABC excelentní.

P. Hák 14.5.2022 8:31

Moje dcera loni uviděla sborník komiksů z ABC, který jsem našel při úklidu. Poté, co otevřela Příhody Malého boha, bylo jasné, že sborník změnil majitele :-) Skoro půl století po vzniku komiksu... Už jen za tohle patří panu Tomanovi dlouhý potlesk.

Děkuji za článek.