Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
JEN TAK: Ať se Bardotka bodne s ochranou koní
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Sládeček 11.11.2022 14:16Kůň je dobrý. |
V. Mokrý 11.11.2022 16:24Jak živej, tak na talíři. |
P. Sura 11.11.2022 10:42" .... (Jde to i moravským burgundským, ale jak se u nás říká burgundskému, to neprozradím. Najděte si to sami. ... " Dalibor...?? |
R. Polášek 11.11.2022 12:11Sklepmistr červený? |
P. Sura 11.11.2022 12:21To už ani nepamatuju, jen bílého. Ale další červený klenot byla "Svíčka" - Klášterní tajemství (pro Pražáky dobré!) |
L. Beneš 11.11.2022 13:59Pro Pražáky dobré? Co si ti Moraváci o sobě myslí? Že snědli Šalamounovo lejno? U nás se moravským vínům říká souhrnně moravský kyselák. Nejlepší víno je z našeho pivovaru. |
R. Polášek 13.11.2022 12:25Ono čím je víno kyselejší, tím lépe pravděpodobně bude křehčit to maso. |
R. Polášek 12.11.2022 6:43Tak Sklepmistr červený i bílý je dodnes našimi vinaři a obchodníky hodně používaná značka. Ono koncept, kdy se víno každý rok namíchá zhruba stejně, takže člověk se nemusí každý rok propíjet víny z všemožných šarží, výrobců, sklepů a prodejců, se stejnou nálepkou, ale kvalitou od patoků po perfektní víno a cenou vůbec se nevztahujíci ke kvalitě, není k zahození. Co se týká Svíčky klášterního tajemství, to jsem viděl v supermaketu naposledy coby víno tuzemského krabčákového typu. Přirozeně "bílé" jablečné, "červené " rybízák nebo třešňák. |
M. Adamík 11.11.2022 13:55Burgundské modré, jinak v podstatě Pinot Noir odkudkoliv. Takto upravený koník bude na talíři lepší než živý v tahu. |
M. Adamík 11.11.2022 13:59Fuj, samozřejmě na Moravě Rulanské modré. Pardon. |
K. Novák 11.11.2022 9:33Trvanlivý koňský salám je také dobrůdka |
R. Polášek 11.11.2022 9:04Recept zní docela použitelně a to na jakékoliv červené maso. V dnešní době nyní v zimě může přijít vhod. Jednak se dnes levně nakoupit kvalitní maso dá často už jen tehdy, když se ho nakoupí větší množství, aspoň několik kilo. Jednak v současné zimě bude mít spousta obyvatelů bytů a rodinných domků hodně prostor, kde se bude teplota blížit k nule a kde tedy může být maso dlouhodobě v tom víně naloženo a křehčeno. A taky kde může být hotové maso delší dobu skladováno pro postupnou konzumaci. |
R. Meišner 11.11.2022 7:52...to je ale konina... |
T. Kohout 11.11.2022 5:35U nás, kdysi, "burgundské bílé" (říkalo se "Burgund bílý, pole sílí" v Blatničce), posléze rulandské... |
L. Beneš 11.11.2022 14:01Vy jste ho vylévali na pole? Pravda. K ničemu jinému dobré nebylo. |