Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Zemanová 7.12.2019 9:57To vypadá dobře, Blážo, vyzkouším, až narazím na paličky. Musím ovšem koupit worchester, protože doma ho nemáme. Ale vzpomněla jsem si při čtení receptu na dobu, kdy nebyla k dostání spousta věcí, a tak jsme se bez nich museli obejít nebo se vymýšlely náhražky. Právě z worchesteru a maggi se dělala falešná sójová omáčka na českou čínu, která měla dnes skoro neuvěřitelnou chuť. |
Z. Jenny 6.12.2019 16:52Vypadá to velmi dobře, dělám něco podobného s králíkem. Díky, zkusím s kuřetem, taky máme rádi kvoka na různé způsoby. :-) |
T. Zana 6.12.2019 15:32Jo, tohle je fajn recept, občas dělám:-) Myslím, že míň kořením, ale chutná nám. |
L. Blaza 6.12.2019 19:17Už jsi doma? |
A. Bytová 6.12.2019 13:37Ta vomajda vypadá dobře a voní až sem, zkusím, i když na kuře asi ne. Ale šlo by to třeba na švédské kuličky či tak něco. |
L. Blaza 6.12.2019 14:22Asi by to šlo, ale ta omáčka se vařením s tím kuřetem posypaným hladkou moukou vlastně zahušťuje. Tak by to chtělo nějak vychytat s kuličkama, aby omáčka nezůstala moc řídká. |
A. Bytová 6.12.2019 14:29Zkusím, zahustím. |
L. Blaza 6.12.2019 14:42Tak jo a napiš pak svou zkušenost! |
Z. Lika 6.12.2019 14:54Podle mé zkušenosti hodně zahušťuje rajský protlak. |
Z. Tečka 6.12.2019 10:53Tak jsem se těšila, když už je zase ten pátek, na něco dobrého. A ono ano! Kuře můžu na všechny způsoby, obíračku miluju, v mrazáku mám 2 kuřecí čtvrtky, tak proč ně? Recept se mi moc líbí, a vypadá jednoduše. Myslím, že by šel i s křídýlky. Trochu ho znám, kdysi nám to vařili v práci, s hranolky, a moc mi to chutnalo, jenže jsem si na něj nějak netroufla. Jen bych dala místo kečupu ta rajčata, klidně i čerstvá. Zkusím, určitě zkusím, díky. |
E. Zvolánková 6.12.2019 11:03Já taky nedávám kečup, ale buď čerstvá rajčata, anebo když už chci, aby to mělo víc omáčkovitý charakter, používám ta pasírovaná "italská" rajčata, co se prodávají buď ve sklenici anebo v papírové "škatuli". |
L. Blaza 6.12.2019 13:19Zkus a dej vědět, jak chutnalo. Myslím si, že ten kečup jakoby víc zkaramelizuje, než rajčata, ale rozhodně to bude dobré oboje. |
Z. Tečka 6.12.2019 15:47Já teď objevila úplně náhodou v jednom e-shopu rajský protlak v tubě. To by šlo, to se uchová. Otevírat plechovku kvůli jedné lžičce se mi moc nechce, já ho zas tak často nepoužívám a vyhodula bych ho. |
Z. Matylda 6.12.2019 9:52No, tohle neznám, ale zkusím- kuře je hotové rychle, tudíž se to dá i k večeři (vařím skoro denně, jinak bych obědvala namazanej chleba a jíst chleba k snídani, na sváču i na oběd je jaksi....) A taky nerada obírám kosti v máčce, takže to sice klidně udělám s kostima, ale maso vytahám, oberu a vrátím... mě ty kosti děsně vadí a navíc ještě smrdí. |
L. Blaza 6.12.2019 13:20Doufám, že budeš s receptem spokojená. |
Z. Yga 6.12.2019 9:14OTéčko - včera jsme se pokochali Renátinými fotkami odešlého listopadu na dalekém severu a tady jsou fotky, jak to vypadá v prosinci na jihu Jižní Moravy. Pravda, na nich ještě svítí sluníčko, i když už mrzlo - včera i dnes zdaleka tak hezky není. https://yga.rajce.idnes.cz/2019_Zacina_prosinec/ |
L. Blaza 6.12.2019 14:20Krásné fotky Ygo, to fakt, nevypadá na prosinec. Jak dlouho vám vydrží to jmelí doma? My jsme sbírali jmelí v Kersku, tam jsou smíšené lesy a jmelí takové drobné a většinou hrozně rychle seschlo. |
E. Zvolánková 6.12.2019 8:20Také všem krásný pátek a samozřejmě i příjemný nadcházející víkend. Tenhle recept děláme s mamkou už roky, aniž bychom tušily, že se to jmenuje "Kanadské kuře" Ale my obecně kuře jako takové moc nemusíme, takže tímto způsobem připravujeme raději krůtu, ale mně osobně takto chutná i králík. |
L. Blaza 6.12.2019 8:57Použít králíka je dobrý nápad! |
Š. Matyášová 6.12.2019 10:39dělám tak jehněčí,ale bez kečupu, dávám rajčatovou passatu. |
Z. Yga 6.12.2019 7:36Já myslím, že to nemůže být špatné . Akorát jsem na tom trochu jako Xerxová, nerada se babrám s obíráním kuřete v majdě. I v tom paprikáči musí být řádně obrané od kostí a bez kůže. Takže kanadské kuře určitě zkusím, ale použiju na něj vykoštěná stehna, která se prodávají pod názvem kuřecí stejk. A možná, že bude už zítra |
L. Blaza 6.12.2019 8:53Ygo, můj neodborný názor je ten, že tuk z kůže dodá jídlu šmrnc. Co tedy vyndat kůži až po uvaření? |
Z. Yga 6.12.2019 9:11No, u toho kuřete na paprice to dělám, ale to ještě není oplpané od omáčky . U toho stejku se tuk taky najde, třebas z prsou bych to nedělala, to je už sušina |
L. Blaza 6.12.2019 13:17Ale zase si myslím, že z vykostěného masa se výrazně sníží doba přípravy. |
Z. Lika 6.12.2019 7:11Tohle kuře určitě znám, svého času jsem ho dělala dost často a moc mi chutnalo. Ale to už bude takových nejmíň..., no, 30 let určitě. Dávala jsem tehdy rajský protlak, kečup nerada. Pak jsem na recept pozapomněla, takže jsem ráda, že se tu znovu tak šikovně objevil. Díky za připomínku, Blážo |
Z. Xerxová 6.12.2019 6:39hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům když já jsem konzervativec - já kuře s omáčkou nerada. Výjimku tvoří kuře na paprice - ale dokonale vykoštěné a s domácím knedlíkem. Jinak kuře pečené (s nádivkou), případně nudličky v číně - ale to zase raději "suchou" variantu se spoustou zeleniny než "omajdu" |