Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Zemanová 14.8.2022 10:12To vypadá dobře, jsou tam samé dobré věci. Ančovičky jsem kdysi už zkoušela a bylo to dobré; hmmm, nevím vůbec, proč jsem je pak zase opustila. Miluju jídla z jednoho hrnce! |
Z. Lika 14.8.2022 11:44Člověk většinou vaří tak, jak je dlouhodobě zvyklý, u nás se taky ančovičky vůbec nepoužívaly. Ale na dobré se zvyká rychle |
A. Bytova 12.8.2022 13:07Cizrnu nemám, zkusím bez, ančovičky cpu léta do ledasčeho. A není dnes svátek všech Zuzanek? Tak Zano - vše NEJ. |
T. Zana 12.8.2022 13:08Byl včera, ale děkuju, Abyt :-) |
A. Bytova 12.8.2022 13:26Promiň. Ovšem, jak krásné je žít bez kalendáře, čtvrtek sem, pátek tam. |
T. Zana 12.8.2022 12:31Hmm, to bych mohla někdy zkusit. Ančovičky taky nemám vyzkoušené, ale když říkáte, že je to dobrý ;-) |
Z. Lika 12.8.2022 12:57Fakt je. Vyzkoušela jsem to jen kvůli Zvířu (a díky Sharce, která se kdysi o ančovičkách pod maso pochvalně zmiňovala), a nelituju |
Z. Jenny 12.8.2022 12:14Liko fajn základ, něco k tomu časem domatlu, akorát bez cizrny. Včera jsem vytáhla namleté maso a mám ještě jednoho už vyplakaného cuketového obříka. Možná zítra zpracuji tu druhou půlku na Tvůj dnešní způsob. |
Z. Lika 12.8.2022 12:56Tvořivosti se meze nekladou |
Z. Yga 12.8.2022 8:38Hele hele hele - zrovna dneska tak nějak netuším, co vařit, neb maso jsem si nevytáhla z mražáku a tady takový bezmasý skvost. Asi k večeru vyzkouším na Jeníkovi . |
Z. Lika 12.8.2022 9:06Tak to mám radost |
J. Bu 12.8.2022 8:20Tak to určitě zkusím, vše tam obsažené mám ráda! Těstoviny vařené dohromady s omáčkou občas dělám, hlavně v karavanu na cestách a je to vždy úspěch |
Z. Lika 12.8.2022 9:07Bezva. Mě překvapilo, kolik chuťové muziky nadělá kousek ančoviček |
J. Bu 12.8.2022 10:01no ony ančovičky obsahují chuť umami, stačí trochu a jídlu dodají šmrnc, já je kupuji v lidlu a strkám do dost jídel |
Z. Lika 12.8.2022 10:03Přesně, stal se ze mě fanda ančoviček. Dosud jsem je jedla samostatně jako chuťovku a žila v domnění, že pokud je přidám do základu třeba pod roštěnky, bude to jako v rybárně. A asi nebude |
E. Beranová 12.8.2022 11:04nebude... roštěná na sardeli, starý recept našich babiček |
Z. Jenny 12.8.2022 14:37Koupím teda ančovičky, když všichni tak chválíte,zkusím! |
Z. Lika 12.8.2022 15:26Jenny, určitě kup, li*lu jsou za nevelký peníz a vydrží dlouho. A právě že se upotřebí i jinde, cituji z internetu: Ančovičky jsou skvělé na dochucení omáčky i salátových zálivek. Zvýrazní také pizzu, těstoviny a quiche. Nebojte se je přidat ani do míchaných vajíček, olivové tapenády, do sendvičů nebo jimi ozdobit drobné chuťovky. |
Z. Jenny 12.8.2022 19:21
|
A. Alimo 12.8.2022 8:03Hezký den přeju . No, nevypadá to špatně, čerstvých rajčat mám několik habadějů, ale cizrnu moc nemusím, i když ta rozmixovaná.... ale netuším, co by tomu říkal můj žlučník? Co by říkal MLP vím - mňam |
Z. Lika 12.8.2022 9:11Se žlučníkem neporadím. Česnek se tedy vyndavá, a cizrna je luštěnina, vlastně nevím, jak je to s luštěninami pro žlučníkáře... |
J. Bu 12.8.2022 10:20Alimo, to bude dobré i bez cizrny, jen to nebude tak syté. |
Z. Lika 12.8.2022 7:26Přeji hezký den! A třeba někomu přijdu vhod :-) |
Z. Xerxová 12.8.2022 7:09hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům koukala bych na to stejně, jako tvoje kočka |
Z. Lika 12.8.2022 7:24Uznávám, že slaninošunková hora crepes ze včerejší fotogalerie nemá konkurenci |
Z. Janaba 12.8.2022 10:12I já. Nejsem masožravec, ale tyhlety červený patláma nějak nemusím. |
Z. Lika 12.8.2022 10:15Nejsi prostě omáčková, rozumím. |
E. Beranová 12.8.2022 11:06kočka se dívá na věc dosti jednoznačně |