28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: Korona má maso

Máma má mísu. My máme maso. Ó, to se máme. – Ta slova zná každý, kdo chodil do školy před mnoha lety a používal tehdejší slabikáře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 21.5.2020 14:50

"Zlatej Heydrich." Ten zvýšil Čechům hladové příděly masa na o něco méně hladové.

P. Brich 21.5.2020 11:19

Když člověka napadne koronavirus, někdo strachy zezelená, jiným zase zezelenají jenom mozky. Jako Gen. Habeckovi. Obzvlášť, když byly předpřipraveny měknutím.

V. Petr 21.5.2020 11:15

The good green is a dead one!

J. Jurax 22.5.2020 10:58

Yeah, sure

P. Kubáč 21.5.2020 10:53

Katastrofální stav německých jatek je jen jedna z kapiček globalistického bordelu.

Včera německá vláda uzákonila, že jatka budou muset zaměstnávat vlastní pracovníky, ne koronavirové Rumumy ve švarcsystému, kteréžto zaměstnávali aby zisk byl o pár procent větší.

J. Ptáček 21.5.2020 10:23

Možná nám Zelení nebo migranti maso zakážou. Ale Agrofert zůstane. Ten je věčný.

V. Kain 21.5.2020 10:57

Na Agrofert si Babiš sáhnout nedá(zatím).Tam jsou zatím zelení vedle,ale výrobkům z jeho provozoven se vyhýbým jak je to jen možné.On sám by se tím, čím vykrmuje obyvatestvo necpal ani náhodou.

I. Schlägel 21.5.2020 10:20

Kromě rudé a hnědé verze téhož máme moderní verzi zelenou. Hnědá a rudá ovšem nezhynula, ve stínu té zelené trpělivě čeká na svou příležitost. A jednou se dočká. To je jisté.

P. Brich 21.5.2020 11:21

Směsí rudé a zelené dostanete hnědou.

M. Pivoda 21.5.2020 10:01

Dnes se snadněji prosazují různé imitace přírodního masa. Coronavirová situace k tomu dodala patřičný impuls. Normální stav: Bez impulzu není pokroku. To je asi tak zhruba všechno, co chtěl Petráček sdělit.

Covid Is Accelerating the Rise of Faux Meat. The supply chain for traditional meat is buckling, and plant-based alternatives from companies like Impossible Foods and Beyond Meat are filling the void.

https://www.wired.com/story/covid-faux-meat/

M. Malovec 21.5.2020 7:41

Po roce 89 zahrádkáři opouštěli latifundie - vždyť levné zeleniny bude všude dost. Dnes se hromadně pěstování ovoce a zeleniny na zahrádkách opět vrací, což je vidět na zájmu o sazenice na tržištích. Nastane zřejmě čas, kdy se na zhrádky vrátí králikárny a chlívky na prase a nastane v lednu období zabíjaček a plnění mrazáků. Budou konečně vysekaná místa, kde obce nestačí. A tak to ma byť, vždyť s němčourského prasete sádlo nevyškvaříš a škvarky neokoštuješ. Nastaně opět globalisty nenáviděná soběstačnost.

P. Staronový 21.5.2020 8:45

Soběstačnost ne, to chov v malém nezajistí, ale zpestření to je.

Maso z mrazáku nebrat!

R. Gramblička 21.5.2020 11:04

proč nebrat?

V. Petr 21.5.2020 11:25

Je to ale dost významný přínos. Měl jsem příbuzné na malé vesnici, kde většina obyvatel byli "kovorolníci," pracovali ve fabrice a měli zpravidla zahradu, kus pole, králíky, slepice a vykrmovali si jedno až dvě prasata.

Samozřejmě, že to komunistům v 50 letech bylo trnem v oku a tak jim ta pole nuceně vyměnili za pozemky daleko od obce (nebo rovnou sebrali) a zakázali prodej selat. A pak se ti samí soudruzi divili, jak "narostla spotřeba masa," říkali "kde na ten nárůst spotřeby máme brát..."

P. Zima 21.5.2020 10:43

Zakázat domácí zabijačky není dneska žádný problém (hygiena, veterina, práva zvířat ...). Se zákazem sklízení zeleniny by to bylo asi horší, ale i tam by se jistě něco našlo (daně, nakládání s bioodpadem ...).

M. Krátký 21.5.2020 15:01

jo, to máte pravdu - ale již delší dobu se rapidně zpřísňuje možnost soukromého chovu prasat a hlavně jejich porážka - zeleno rudé svině nás tlačí ke komunistické bídě o stošest - coronaviru zmar !!!

P. Moravčík 21.5.2020 6:45

Návrh na úpravu textu v čítankách:

My máme mäso. Brusel má misu. Dáme mäso na misu. My sa ale máme!

P. Zima 21.5.2020 10:45

Co je to mäso? Něco s IKEA?

R. Gramblička 21.5.2020 11:01

Přece maso na Slovensku, to neznáte?

P. Zima 22.5.2020 9:23

Maso a na Slovensku? Ale jděte! ;-)

R. Gramblička 21.5.2020 6:32

Až zakážou maso, začnu žrát vegetariány.

P. Brich 21.5.2020 11:25

To Vám teda nepřeju. Ti budou chutnat hůř a polezou do zubů lépe než košťál z přerostlého zelí.

R. Gramblička 21.5.2020 21:24

ale proč? Vemte si, že kráva, ovce či králik jsou vegani a jaké fajné masko mají

F. De Winter 21.5.2020 3:23

Noční můra vegetariána: Být pohřben v masovém hrobě.

J. Frček 21.5.2020 0:57

Zeleny, ruzovy nebo prihrati politici, stejne koronavirus neprecuraji. Ted vsichni jedou na vlne rozvolnovani, maji pocit ze je vyhrano. Je mi jasne, ze jim vysichaji korytka, potrebujou tocit prachy a pechovat vysusena konta na Kajmanech. Jachty a vily neco stoji. Treba se mi to jen zda, ale mam pocit, ze kde se da viru vic volnosti, tam vystrci ruzky :) Je treba nastartovat znovu vsechny profese a makat, s tim souhlasim. Ale asi bude potreba zaroven udrzovat opatreni proti sireni viru. Hornici v Darkove by asi mohli vypravet...