20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

ZEMĚDĚLSTVÍ: Za naftu zelenější

Až se ve středu budou agrárníci přesouvat s traktory a kombajny k blokádě silnic po celé republice, projedou palivo za plnou cenu. Cest na protestní akce, ani když mají uhájit takzvanou zelenou naftu, se vratka spotřební daně netýká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Joch 1.6.2012 13:51

MEŘO v moderních dieselech

Zdůraznil bych zde jeden důležitý technický detail. Prosím uvědomte si, že tzv. ZELENÁ NAFTA nemá nic společného s EKO či BIO NAFTOU s nutnou příměsí MEŘO.

Nafta s podílem MEŘO není doporučena výrobci moderních COMMON RAIL Diesel motorů, pokud chce uživatel dosáhnout nejlepšího výkonu a dlouhé životnosti.

Pokud jste někdo viděl stroje zemědělců v akci, víte, že značku ZETOR zhusta vystřídal John Deere, McCormick, Manitou, atd. Ne, že by farmáři měli na nové, ale těm francouzským vláda dotuje nákup nových, takže stroje po leasingu jsou pak u nás k mání za velice pěkné ceny. Taky ukázka toho, jak nám ten kapitalismus v EU funguje.

Jenže nalít MEŘO do takového stroje by mohl snad jen blbec padlý na hlavu. Víte co stojí oprava až vám ta řepka ucpe BOSCH vstřikovače?

P. Fiala 1.6.2012 11:16

Za zdraví dražší

Doktoři a mnoho dalších státních zaměstnanců svými těly blokovaly rovněž silnice, aby dostali tisíce Kč PŘIDÁNO. To bylo v pořádku. A co ti bankéři, kteří si žijou v těch mramorových palácích, díky ziskům z Kč, které jim masy lidí svěřují do správy?

Kdepak se TOULÁ ta paní SPRAVEDLNOST (či jen ten racionální rozum), na které stojí společenské řády zvané DEMOKRACIE?

P. Joch 1.6.2012 13:55

Re: Za zdraví dražší

Pane Fiala, a teď tu pohádku o GDP a velkolepé budoucnosti Africké Unie.

Bankéři si žijou v mramorových palácích, protože jsou s vládou jedna ruka. A vždycky budou, protože vláda potřebuje penízky, třeba zrovna včera si pan Kalousek řekl o 14miliard prodejem státních dluhopisů, které budete muset splácet i Vy z Vašich daní.

Jediné co je může skřípnout je odstřihnutí státních penězovodů, štíhlý stát se tomu říká. Pak by si museli ty peníze opravdu vydělat ukládáním a půjčováním peněz zákazníkům.

A. Bocek 1.6.2012 7:50

Na výrobu jednoho litru MEŘO

se spotřebuje více než jeden litr nafty . Polští zemědělci požadují , aby do jednorázových strojů ( kombajn , řezačka )mohli fasovat naftu bez MEŘO , neb se po dvou měsících nafta zkazí a zatuhne . Životnost naftových motorů , jejichž výkon je vyšperkován turbodmychadly je snižován o dva roky s každým procentem MEŘO v naftě. Opravdu Kocourkovo.

V. Kain 1.6.2012 12:19

Re: Na výrobu jednoho litru MEŘO

Kdo viděl diskusi u p.Jílkové tak mohl slyšet vystoupení té frndy Babiše a vychytralého Veleby.

Tak s těmito ševci to dotáhne naše zemědělství daleko.Proč nedají možnost aby si majitelé naftových motorů sami určili co si budou lít do nádrží.Vsadím se,že by si Babiš mohl tu svoji bionaftu nabouchat do prd-ele.Úplný vrchol stupidnosti je,že se na výrobu 1l toho malvazu spotřebuje 1l normální nafty.Mám takový dojem,že stejně jako u fotovoltaiky se na této lumpárně podílejí naši podplacení a zkorumpovaní politici. Až  majitelům drahých dieselů začnou odcházet motory ( ty části na které má vliv ta biobřečka) tak uvidíme jak dopadne.

P. Kolář 1.6.2012 7:47

Taky mě napadlo,

že za tím blokováním silnic,nebudou asi ti drobní zemědělci.Kde by na to vzali čas a peníze.

P. Pavlovský 1.6.2012 2:09

Nikoli potravinová, ale palivová soběstačnost,

to by mělo být heslo našich dnešních zemědělců. Kdo nechce jezdit na vlastní olej, ať si pořídí koně!