Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
ZDRAŽENÍ: Daně a smrt. Smrt pivovarům?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Jurax 11.1.2023 13:49Ehm ... když už, tak ekonomicky negramotné vlády jsou voleny ekonomicky negramotnými voliči ... |
J. Jurax 11.1.2023 13:42Asi tak ... jenže s blbostí našich zákonodárců je nutno počítat jako s faktem. Dřívější systém kuřáckých a nekuřáckých hospod fungoval, a proto musel být dobrosery zničen. |
J. Jurax 11.1.2023 13:39Ano, zejména když je pod nulou ... Podívejte se na běžnou hospodu se zahrádkou, jakmile se dá sedět venku. Zahrádka praská ve švech, pingl nestačí nosit a všichni hulí, neboť tam ještě můžou, kdežto lokál zeje prázdnotou, maximálně tam cucá pivo nějaký podivín. No a v zimě je lokál poloprázdný, štamgasti kouří venku přinesené kuřivo radostně halasíce, což jim ubírá času ke konzumaci, takže vypijí míň a hospodský je škodný ... a halas popouzí ty, kdož bydlí v doslechu hospody ... |
V. Novak 11.1.2023 13:33Ale vždyť je to pravda - z velkých pivovarů už teče prakticky jen EUropivo. Neplatí pro Bernarda nebo Svijany, ale pro velké ano. Někde to byla změna k lepšímu - v Maďarsku nebo na Slovensku třeba. |
V. Kučer 11.1.2023 13:33Smradlavé hospody byly za dob mého mládí. Již řadu let jsou klimatizované a zákaz kouření je zbytečný, někde bylo zakázáno v době oběda již v dávné minulosti. |
J. Jurax 11.1.2023 13:31Já ne. |
L. Novák 11.1.2023 13:25Nesporné je, že kouření před hospodou na čerstvém vzduchu lidem neškodí tolik, jako kouření a dýchání smradu v zakouřených hospodách. |
L. Novák 11.1.2023 13:22
|
L. Novák 11.1.2023 13:17Zvyšovaly se spotřební daně. Průběžně... Tedy i na obsah alkoholu v pivě. |
Ś. Svobodová 11.1.2023 13:14Ta vaše "spravedlnost" měla hlavně významný dopad na peněženku nyní už bývalých hostinských na malých vesnicích mimo hlavní silnice, kde hospody nikdy nežily z prodeje jídel. A tamních lidí, kteří se prostě scházeli večer na jedno. Což Vám je samozřejmě u pr. protože tam maximálně projedete na kole. |
L. Novák 11.1.2023 13:14A proč by měl mít? To snad dá rozum, máte-li nějaký... |
L. Novák 11.1.2023 13:11Možná máte pravdu. Do smradlavých hospod na pivo jsem nechodil ani v době, kdy jsem ještě kouřil. A když jsem udělal výjimku, pak musela košile do pračky... Možná to bude taky tím, že závislostí na alkoholu jsem nikdy netrpěl, ze závislosti na nikotinu jsem si musel umět poručit... |
O. Musil 11.1.2023 13:10A mnohdy i já sám, když jsem probudil drahou A. |
L. Novák 11.1.2023 13:06Taky to pamatuju za komoušů. Ale ti nepadli kvůli pivu, ale kvůli ekonomické negramotnosti. Dnes vládnou ekonomicky negramotní voliči, takže vlády kvůli pivu padnout nemůžou. |
J. Červený 11.1.2023 13:03Ale tak vysoký jako komunista rozvědčík Pavel ho určitě nemá. |
J. Hanzal 11.1.2023 13:03Píšete hovadiny, do HOSPODY se chodilo na pivo a cigároNaproti tomu do RESTAURACE se chodí na jídlo, a tam i mě nekuřákovi vadilo když se ještě mohlo kouřit. NIKOLI V HOSPODĚ Když jsem šel do hospody na pivo vždy jsem věděl, že se tam kouří a nevadilo mi to. Jen svršky zůstaly ve sklepě |
L. Novák 11.1.2023 13:00Kdo bydlí na venkově, má zahradu a není líný, může si kvašená ovocná vína vyrobit sám. A když to umí, je to lahůdka. A třeba vymrazením si může obsah alkoholu zvýšit snadno. Nemusí mít palírnu s rizikem nařčení z páchání trestné činnosti. |
L. Novák 11.1.2023 12:55Bill Gates a spol. taky začínali v garáži. Ale nechodili tam hulit a chlastat... Bez piva a cigaret se člověk může snadno obejít, když není srab. A má to taky významný dopad na jeho peněženku. Klasické restaurace, kde podávají jídlo, teď asi držíme nad vodou my, nekuřáci. A kuřáci si chodí zasmradit ven. Považuji to za spravedlivé řešení. |
L. Novák 11.1.2023 12:39Jako bývalý důstojník komunistické ČSLA má jistě důchod nad českým průměrem... |
L. Novák 11.1.2023 12:37"Fialová drahota" je propagandistický žvást pro bezmozky bez ekonomické gramotnosti. Kdo nemá s*ačky místo mozku a má trochu ekonomické gramotnosti, dobře ví, že drahota a inflace má příčiny ve vládách minulých včetně "zásluh" ČNB na tomto vývoji ("kvantitativní uvolňování" měnové politiky po vzoru ECB). Že zelená Fialova vláda v zadlužování státu pokračuje v podmínkách energetické krize, je druhá věc. Dezinformace je lživá informace se záměrem zmatení veřejnosti https://www.nelez.cz/ |
J. Kasenčák 11.1.2023 12:28Jo jo ja taky do garáže na garažovicu . |
L. Caslavka 11.1.2023 11:57Nebulte tu nad rozlitym mlekem, kdyz se Vas to netyka... Vzdyt ty penize zustaly lidem, co na Vaš slusny duchod prispivaji - ne ??? |
J. Rejzek 11.1.2023 11:22Ceny točeného piva a zákaz kouření v restauracích vede ke vzniku nového fenoménu. Na pivo a kouř a také karty se chodí do garáží, kluboven, chat jiných prostor. Lidé mají přirozenou potřebu se setkávat a tak to řeší takto. Na vesnicích, kde zavře jediná hospoda jiné řešení není. Někde takové hospody přežívají jen díky obětavému hospodskému-hospodské. |
O. Musil 11.1.2023 10:56Asi tak, protože hospodský nemůže vědět, kolik toho vytočí do půllitrů ke stolům a kolik do petek. Potíž jsou spíš ty dvě snížené sazby 10 a 15%, protože 15% je už docela vysoká a ta 10% je taková extra spíš na základní potraviny. |
P. Han 11.1.2023 10:48Ve Francii musí. Protože jediné pitelné francouzské pivo je Stella Artois a ta je z Belgie. |
V. Mokrý 11.1.2023 10:34Dvořák 8:17 Točené pivo - jedno zda do třetinky, půllitru, kelímku, džbánku - nižší daň i cena z pivovaru, oproti " balenému ". |
V. Mokrý 11.1.2023 10:29TO NEJSTE SÁM, takových nás je mnoho
|
V. Mokrý 11.1.2023 10:27UŽ ABY to bylo |
V. Mokrý 11.1.2023 10:26A do horkých provozů, je vhodné jedině pivo - bývalo 7°. I za komunistů tomu tak bylo i když někde zkoušeli prosadit poděbradku - zanechali to brzo, pro střevní potíže dělníků v těch provozech. Kdo to nezažil, neví co to je |
O. Musil 11.1.2023 10:24V tomto případě musíte spíš porovnávat krabicák a pivo Pivo v petce ze supermarketu. V krabicáku bude dejme tomu 2,5x více alkoholu, takže tu opici pořídíte levněji. |