25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Ještě chvíli tančit na palubě Titanicu

Dostatečným důvodem je už fakt, že představitelé vlády mimořádné odměny přislíbili. Tento slib by se měl podle plánu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha uskutečnit tím, že každý zdravotník dostane mimořádnou prémii 10 až 40 tisíc korun podle toho, jak se boje s nákazou účastnil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 12.7.2020 8:53

Pošta platím "od balíku", doktora paušálem.

Š. Hašek 11.7.2020 21:19

To máte těžký ...... být penzistou je horší než na píšťalku vyrazit proti kulometům u Verdunu.

Mě "trápí" zas jak roste tráva (suchá úplně). Jako na chalupě. Ať roste, kosům se v tom pažitu dobře hledají žížaly ....

Stran Rakous - vždycky mě zajímá, co dali v Konditorei do Sachru za marmeládu. Prej tam patří jenom jedna určitá. Mně to neva, mně de vo tu šlehačku.

J. David 11.7.2020 13:11

Kurňa, a co pošťáci? Covid-19 usadil národ ke kompům, e-shopy nabobtnaly a objem zásilek překonal předvánoční běsnění. Jako prduch jezdím s balíky (Pošta moc neplatí, tak tíha doručování leží na brigádnících a na veselých stařících na penzi. Já si nestěžuji, pouze konstatuji. Inzerát na poštovního doručovatele v Poysdorfu 1450 EU+nachschlage. Odkaz si najděte na BundesPost v rakouských serverech. Ale domů, jukněte na finační relace, poštovní služby v době COVID, a kdo na tom vydělal.

P. Hatina 11.7.2020 9:23

Tak to si nemocnice budou muset vybrat čím chtějí argumentovat. Protože v článku se sice tvrdí že ", nemůže nikdo předpovědět, kolik výkonů se do konce roku podaří nashromáždit. Model vyrobený ministrem Vojtěchem zajišťuje zdravotním pojišťovnám, že nebudou platit víc, než dosud plánovaly,"...A o to právě jde.

Jak si doufám každý (krom mediálních komentátorů) vzpomene, každoročně nemocnice už v listopadu argumentují, že ty naplánované počty výkonů naplnily, tudíž už další do konce roku provádět nemohou (antož by jim je pojištovny nezaplatily..)

Tudíž, právě tento letošní model umožňuje nemocnicím aby jely a operovaly a přijímaly pacoše naplno, až do konce roku.

R. Meišner 11.7.2020 8:27

..chybí vyjádření, co po tomto žonglování s čísly autor tedy navrhuje? --úplně stejným způsobem se dá uvažovat o jakémkoliv oboru činnosti,,--takže?