18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Hodíme miliardy do kanálu

Před několika měsíci jsem v tomto periodiku publikoval článek, který se zabýval problémem s notifikací zdravotnických prostředků. Nejprve se jej pokusím shrnout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 20.9.2018 21:54

Ehm ... a nevymyslela zas EU nějakou kardinální peachovinu jí vlastní, která vyžaduje další bytnění úřednictva? A sekundárně likvidaci drobné konkurence, protože za každou takovou peachovinou jsou něčí prachy; prachy někoho, jemuž se investice do legislativy vyplatí. Blbost vyžaduje motivovat ...

A. Alda 20.9.2018 10:07

S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

P. Kubáč 20.9.2018 9:50

Autor pláče nad tím, že v česku nebude mit kdo rozdávat

zbytečné bumážky. Ale to nevadí je známo, že 55% práce ve zdravotnictví je administrativa, proč by měla výroba zdravotinických prostředků mít výjimku.

K. Janyška 20.9.2018 9:19

Zrušit VZP a výpovědní lhty občanů zdravotním pojišťovnáim.

To jsou žáby na prameni... Dzp.

M. Mikulec 20.9.2018 9:08

Jen dalsi dilek do mozaiky,

Jak Evropska unie deklasuje demokracii, subsidiaritu, a meta jedno hloupe narizeni za druhym. O evropskych narizenich ba ani smernicich se v nase parlamentu nediskutuje. Proste se musi vcas odmavnout, jinak bude CR pokutovana za nedodrzeni terminu. Z poslancu se opravdu musely stat poslusne ovce. Co teprve z obcanu, ti maji nulovou moc.

J. Kanioková 20.9.2018 20:06

Je to na zvracení !

A pak, že je EU lepší, než bylo RVHP! Fuj!

O. Prokop 20.9.2018 8:25

socialismus ve zdravotnictví

je příčinou všech problémů. Konkrétněji: Neexistence smlouvy občana- voliče- pacienta s pojišťovnou na ambulantní služby, neexistence konkurence mezi tzv. soukr.lékaři ( lépe zaměstnanci zdravotních pojišťoven - přerozděloven zdravotní daně - na švarcsystém), jednostranná regulace - okrádání lékařů, nemocnic ze strany pojišťoven a švédský stůl pro pacienta bez jakékoliv regulace, podfinancování ( na jednoho občana v ČR jde na léčení cca 1100 Euro ročně- 280 mld Kč celkem, např. v Rakousku je to 3200 Euro), v HDP 7,1 % u nás, v Rakousku 10% , popření základních ekonomických pravidel- jsou tržní vstupy ( cena energií, léků, zdravotních pomůcek,nájmů... a regulované příjmy, atd. atd. Následky jsou jasné: Personální devastace s nutným následným nedodržováním Zákoníku práce, zaměstnávání de facto mediků jako lékařů z Ukrajiny, dlouhé čekací lhůty, zhoršující se péče atd. atd. A proč to nebyli schopni všichni polistopadoví politici napravit a udělat životaschopní systém po vzoru např. toho Rakouska? Protože potřebovali vyhrávat volby a namlouvali a namlouvají nám voličům, že máme nárok na rychlou kvalitní péči za 3x méně peněz. Volič je korumpován např. zrušením 30 Kč poplatečků. Závěr: Bude hůře.

J. Jurax 20.9.2018 21:56

Bude hůř. A někde už je. Ale před volbami se to nesmí říkat.

R. Tichý 20.9.2018 7:40

Ano, je treba odmitnout diktat EU. Anebo se prohlasit za rozvojovou zemi a budeme obchodovat pod znackou fairtrade.