24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cca 20.8.2009 12:05

Re: Pokud se nemýlím

to bylo před 25 lety... ;-)

Bolek 20.8.2009 15:57

Re: Pokud se nemýlím

Klause zrovna nemusím, ale v tomhle měl pravdu. Každá pojišťovna představuje obrovský úřednický moloch se skvěle placeným managementem, který ze systému odčerpává obrovské prostředky. Při dnešním stavu výpočetní techniky by veškerou agendu hravě zvládla administrativa jedné pojišťovny. Navíc by se odbourala absurdní nevyváženost, kdy VZP musí ze zákona hradit léčení důchodců, dětí a nezaměstnaných, tedy lidí, za které hradí zdravotní pojištění stát (samozřejmě, že v minimální výši). Zaměstnanecké pojišťovny mají takových pojištěnců minimum, převážně mají podstatně vyšší příjmy od zaměstnaných pojištěnců.

I-Worm 20.8.2009 11:07

VZP má rezervy

jenže v tomto státě je prostě bordel. Zatímco kvůli jednomu nezaplacenému účtu za telefon jsou exekutoři schopni prodat střechu nad hlavou, jenom tabulka dlužníků VZP nad jeden milion obsahuje k dnešnímu dni 2178 dlužníků, přečemž největší dluh je více než 41,5 milionu. Ty milionové dluhy nevznikly ze dne na den! Ovšem my to vyřešíme hravě zavedením poplatků a nadáváním ne třicetikorunové socky!

j 20.8.2009 11:33

Re: VZP má rezervy

a kdo říká , že mezi dlužníky tam nemáte ty socky:-)

Sam Křepelka 20.8.2009 12:55

Re: VZP má rezervy

Jenže takový "profesionální " dlužník nemá nic než samé dluhy, majetek žádný, a když, tak ho má obstavený bankou. Je to jenom takový chudáček jezdící v nejmodernějším autě patřící  manželce. A dovolenou v Dubaji mu platí bohatý syn podnikatel.

I-Worm 20.8.2009 13:25

Re: VZP má rezervy

jo, ale předtím, než dlužil čtyřicet milionů, tak jich dlužil dvacet, předtím, než dvacet, tak jich dlužil deset...atd. A naši slavní ministři a posranci udělali houno pro to, aby se situace mohla řešit hned ve stavu zrodu. Jenomže, to by se mohlo dotknout tu osoby blízké, onde zas kamaráda. A tak, když se problémy hromadí, začneme kecat o zneužívání lékařské péče a začneme hezky rovnostářsky vybírat po třicetikoruně. Reformy musí začít u legislativy. Jo, ale zdůvodňovat nabytý majetek, to mnoha lidem smrdí! Stejně jako Klausově vládě smrdělo restituovat nemovitosti, které komanči za babku koupili po emigrantech.

vládík 20.8.2009 16:03

Re: VZP má rezervy

Navrhněte, jak to řešit příště.

I-Worm 20.8.2009 16:19

Re: VZP má rezervy

kdo umí číst, ví, že jsem to již napsal hned na začátku. Pro natvrdlé: umožnit legislativou vymáhání stotisícových a vyšších dluhů stejně snadným, jako ten prodej střechy nad hlavou pro tisíc korun!

Minutus 20.8.2009 10:20

Mírné zvýšení spoluúčasti

cca o 1% + zvýšení nestydatě nízkého pojistného za státní pojištěnce a bude to OK. Jo a ještě sloučit pojišťovny. Jen se na tom živí zbytečně víc lidí.

j 20.8.2009 10:30

Re: Mírné zvýšení spoluúčasti

nechte to na těch 30korun to přijde levněji a prachy také budou. A hlavně dát pojištovnám větší pravomoce:-)

Vašek 20.8.2009 11:38

Re: Mírné zvýšení spoluúčasti

 Nejlépe pojišťovny privatizovat, to budou výsledky. ¨Úspora za pomřelé důchodce bude jistě obrovská,

Minutus 20.8.2009 13:56

Re: Mírné zvýšení spoluúčasti

Proti 30 Kč v nějaké inteligentnější formě nic nenamítám, proti zvýšení pravomocí pojišťoven ano. Už tak překračují zákony.

žaba(k) na prameni 20.8.2009 9:54

Hahahahahaha a ještě jednou hahaha..

nejsou prachy ??  Tak proč léčí naše zdravotnická zařízení lidi, co pojištěni nejsou, nebo na léčení nemají peníze ?

Zkuste si v Rakousku žádat o ošetření, pokud nemáte pojištění, nebo peníze (kreditku) v kapse. A platí se na dřevo !

Jinak Vás bez pojištění ošetří, ale u Milosrdnejch bratří, kde Vám doktor podá aspirin a jeptiška se za Vás pomodlí, aby se Vám Vaše bolístky dobře hojily..

Tak sakra proč mají cizinci nepojištění u našich přiblblejch nemocnic tolik dluhů ???

A takový Ukáčka, Němci, Vietnamci atd.  za léčení nezaplatěj a nezaplatěj - divný co ?? O rumunském cikánském princátku nemluvě.  Nebo že by tu byl někdo ze zákonodárců blbej ?

F2 20.8.2009 10:15

Re: Hahahahahaha a ještě jednou hahaha..

kam se podělo vaše sociální cítění ?

žaba(k) na prameni 20.8.2009 10:53

Re: Hahahahahaha a ještě jednou hahaha..

Mám sakra hluboký sociální cítění. Pokud uznám, že ten a ten je potřebný, a nemůže si v dané chvíli  pomoci sám, pomohu mu, proč ne ? Už jsem to i několikrát udělal.

Jenže vyčůránky, co chtějí parazitovat na peněženkách druhých tak nějak nemám rád.

Co je na tom asociálního ??

onetearofbluedeer 20.8.2009 14:32

Re: Hahahahahaha a ještě jednou hahaha..

1. Nemci nemusi platit, jsou jako my v EU a tim padem pri turistice pojisteni a za ne zacvaka pojistovna. Nikoli vsak pri pobytech nad 90 dni. 2 ostatni jmenovani cizinci vyskytujici se na nasem uzemi tu prevazne maji stale bydliste nebo alespon pracuji. Je tedy ukolem statu zajistit a kontrolovat, aby si platili pojisteni. 3. Bezdomovci, duchodci a azylanti jsou osetrovani bez existujiciho pojisteni...zbyva jeste nekdo ?

Malý Aston 20.8.2009 9:03

Nejsou prachy!

Ti co něco vytvářeli,ti co něco prodali platí pořád méně a méně. Pokud je někdo přesvědčený že je něco zadarmo tak nemá  pravdu,všechno se musí platit. Ještě dnes slyším Ratha jak řve, že zdravotní pojišťovny mají rezervy. Být on ministrem zdravotnictví tak všechno rozházel a dnes je celé zdravotnictví ve dluzích jako za jeho působení v čele ministerstva když ho řídil s pistolníkem Drymlem. A tak příjde doba, kdy si pěkně ošetření budeme muset zaplatit a ne pouze ve výši 30,00 Kč ale podstatně více a ti co na to nebudou mít těm dáme do nemocnic nápis " Ticho léčí" .;-)

Georgg 20.8.2009 10:08

Ano, nejsou prachy!

z pohledu malé firmy ( v průmyslu, dnes 8 zaměstanců): ..1. pro nedostatek práce (letos ca. 50-60% toho, co vloni) jsem byl nucen propusti 3 lidi, jeden odešel do důchodu, ostatním bylo nutno snížit mzdu nebo je taky propustit (některé), protože se může rozdělit jen to, co se vydělá. Tím jsou i veškeré další investice nemožné...2. extrémně se zhoršila platební morálka, tedy to, co vyděláte, nedostanete a od toho se odvíjí opoždění vlastních plateb jak zaměstnancům, tak i ostatních odvodů (daně, pojistné, jiné potřeby....) ...3. monopoly (EON) vyžadují platbu zálohou, tedy než spotřebujete, vyfakturujete a než dostanete zaplaceno uplyne i půlrok,  takže je to jasné - klidně vás odpojí...omezujete vše ostatní..., se státem (DPH, daně ostatní..., sociál,...) je to to stejné, prostě zaplatíte později a očekáváte penále,... 4. je jistým paradoxem, že vystavíte fakturu, odvedete DPH, ale nedostanete nic zaplaceno, nemáte ani na to DPH (kde jsou ostatní režie...)...ovšem obdržitel faktury v následujícím termínu DPH uplatní, přestože nic neuhradil...5. o soudech se nebudu ani vyjadřovat, mám své zkušenosti...

takže - není to začarovaný kruh?  

Jitka 20.8.2009 12:56

Re: Ano, nejsou prachy!

Zlatá slova, máme ve firmě podobné velikosti stejné problémy. Nedávno Hospodářská komora podala návrh na to, aby se DPH odvádělo až po skutečném obdržení plateb, nikoliv po vystavení faktury. Vláda to prý odmítla z důvodu administrativní náročnosti. 

Georgg 20.8.2009 15:55

Re: Ano, nejsou prachy!

poslanec Tlustý (blahé či neblahé minulosti, tedy jak pro koho...) několikrát za svůj poslanecký mandát toto protlačoval..., že je to admin.náročné je nesmysl, který vyprodukuje pouze státní úředník, který nemá ani páru, co se děje, kterému navíc každého 15. cinkne v kasse, ať už je krize či nikoliv...bylo by to na měsíčním DPH asi 2 řádky navíc. Otázkou by byla pravdivost...ale k tomu tam na FÚ snad jsou, aby kontrolovali, né? U malých/středních firem jsou to desítky max. 100-200 faktur, kterých součet mám za, řekněme i s kontrolou výsledku za 2hoďky hotov, čili jeden darmojed udělá denně 3 firmy. Jakmile by tato praxe nastala, tak by nikdo nepodváděl, jelikož by sankce byly velké....Ostatně v Anglii to jde...a lhůty pro FÚ na kontroly tam jsou výrazně kratší jak tady.... U vlády a spol. je to jasné, museli by myslet a jinak nikdy nic pořádného nikdo z nich nedělal, takže nemají představu, co to je práce (jakákoliv)...etc. etc.... 

Georgg 20.8.2009 18:36

Ještě něco...

...při konstituci HK jsem byl pro povinné členství (jako třeba jsou profesní komory), protože toto by byla protiváha jak odborům, tedy odborářským bossům (= zvětšiny parazitům), tak ale i státu....Jenže s. ministr Dyba byl silně proti, takže se stali podnikatelé "lovnou zvěří" pro všechny...a nepochopení ze všech stran se po celé ty roky táhne....tedy, postavení HK je velmi slabé a není ani poradní orgán, to soudruzi všech barev radí kdejakou blbost....(Y)

Sam Křepelka 20.8.2009 12:57

Re: Ano, nejsou prachy!

Ne. Je to bordel !

Radajan 20.8.2009 20:41

Re: Nejsou prachy!

Hele Malý Astone. Nepleť se ještě do zdravotnictví. Máš svého Paroubka a ten ti musí stačit. Znáš-li kulové h...no, tak ho neroznášej do diskuzí.

Ludva 20.8.2009 8:21

Zastropování pojištění

To byl taky dobrý nápad ODS, jak připravit zdravotnictví o peníze. Třicetikoruny to nevytrhnou.

j 20.8.2009 9:21

Re: Zastropování pojištění

proto byli v přebytku chytráku. Třicetikoruny to právě vytrhnou protože vás odradí jít zbytečně k doktorovi. Už vidím jakParoubek ruší tyto úpravy. I když , když to má být v(Y) ať je tam i zdravotnictví hlavně , že jsme u vesla

Georgg 20.8.2009 9:51

Re: Zastropování pojištění

hm, a toto má údajně přístup k informacím...

Pablo_CZ 20.8.2009 7:24

???

Jak  proboha plni ucty pojistoven neplaceni postencum za prvni dny nemoci??? To je prece uplne jina kasicka.

Peta 20.8.2009 8:50

Re: ???

Třeba tak, že ten který by se "hodil" marod musí zajít k lékaři, aby mu napsal neschopenku. Takhle ji nepotřeboval, tudíž nemusel k lékaři.

Lída 20.8.2009 9:24

Re: ???

Nejen ten, co se hodil marod. I ten, co je opravdu nemocný, ale řeší to dovolenou.

Sam Křepelka 20.8.2009 12:59

Re: ???

Blbost. tzv. registrující lékař vůbec pacineta nepotřebuje zahlédnout cellý rok, protože za každého dostává měsíčně tzv. kapitační platbu. To, že k němu někdo přijde je jenom malinkej bonus navíc.