19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
abdul 2.2.2007 10:47

jak vlastne vznikla tato diskuse?

Dovysvetleni nechapu a jaksi ztracim souvislosti: Pavlovec zverejnil graf na zaklade udaju ze stranky SUJB a Tyc chce, aby se mu za to ten prvni omluvil? :-/SUJB potvrdil, ze ty udaje jsou jeho, na sve strance to proskrtal. Jirka mluvi o linearni zavislosti, coz je jasne i z cerstveho grafu na webu, dokonce to presne kopiruje vyvoj v predchozim cyklu, ktery loni v lete skoncil predcasnou vymenou paliva pro dve zadrhnute tyce. 8-o  Od operatora jaderne elektrarny bychom snad meli cekat profesionalni odstup, jinak to v netechnicich muze vzbudit obavy. Hezky vikend vsem:-D  

hulda 2.2.2007 11:02

Re: jak vlastne vznikla tato diskuse?

Aber abdule, Pavlovec udelal graf z udaju, o kterych vedel, ze jsou chybne, protoze mel v ruce CD se spravnymi udaji. Ani ted, kdy dobre vi, ze i data, na ktera se v grafu odvolava, nikde neexistuji, tak na svem grafu trva. Tomu se rika falsovani dat a v beznem zivote lhani. Mozna jsi ze sveho okoli na takove jednani zvykly, ale nechtej to protlacovat jako normu a uz vubec ne v technice. Cim se zivis, muzu-li se zeptat ?

Emp 2.2.2007 13:07

Re: jak vlastne vznikla tato diskuse?

jj abdule projděte si celou debatu a ty souvislosti uvidíte.

Pavlovec doteď své lži, z kterých byl usvědčen neopravil.

Jéňa 2.2.2007 14:03

Re: Re: jak vlastne vznikla tato diskuse?

Vážení pánové, proč se s tím hňupem Pavlovcem vůbec zahazujeme a ztrácíme náš drahocenný čas. Z blba inteligenta neuděláš, ať děláš co děláš.

Emp 2.2.2007 14:28

Re: Re: Re: jak vlastne vznikla tato diskuse?

jenže jeden blb dokáže nadělat škody víc než dost...  To není boj s Pavlovcem, co je boj proti dezinformacím obecně. To, že ej Pavlovec takovej, jakej je o něm lecos vypovídá. Když bude potřeba, dá se i tato debata použít

renoar 1.2.2007 23:00

souhlas

Díky "taťkové", jen víc takovýchto dovysvětlujících článků. Je jednoduché  vykřikovat efektní hesla, většinou bez hlubších  znalostí souvislostí (ono to docela bolí a chce to čas, nastudovat si fakta).

 Zdá se mi to, (protože jsem technik), že drtivá většina techniků, v kterémžto prostředí se pohybuju, s JETE, jádrem (pokrokem?) nemá problém, protože prostě jiná cesta momentálně není k dispozici? Když si v Německu slavně  odhlasovali "jádro nikdy více", opravdu jste tomu věřili, Zelení? Nenašel jsem ve svém okolí téměř nikoho, kdo by to nechápal jako konkrétní politické gesto v konkrétní politické situaci, které po dalších volbách jiná vláda, jakmile to bude potřeba, odpíská. A vsaďte si, že se tak stane, je to jen otázka času. Diskuze - ano; budou-li k dispozici nové technologie - supr,   atd.... pokud ne - bude to opět jádro a basta. Jasně, vyjímky se najdou - Rakušáci mají vodu, Rusové neví co s plynem (a stejně mají jaderky)  :-) ostatní bohužel nemají na výběr. Že má jádro také své nevýhody - ok, průměrně vzdělaný jedinec se zdravým  selským rozumem o nich má povědomí.  Že v Čezu není všechno košer - jasně, kde je to lepší? V Telecomu (OuTu)? V bankovnictví? V politice? Co košer není - ruku na srdce - proč Rakušáci neměří stejným metrem jaderkám ostatních sousedů? Blokujeme my přechody kvůli (ne)bezpečnosti alpských tunelů? Jak říkávala moje babička - bořit je snažší než tvořit  :-)

Delfin 1.2.2007 19:33

Ceka nas (EU) neco podobneho?

Albánie se v několika posledních letech potýká s obrovským nedostatkem elektřiny, způsobeným absencí investic do výstavby elektráren v minulých desetiletích. Ročně se v Albánii vyrobí cca 5 TWh, roční spotřeba i přes omezování dodávek koncovým zákazníkům však dosahuje cca 7,5 TWh.

Tradičně se situace s dodávkou elektřiny velmi zhoršuje v zimních měsících. I v letošním lednu bylo nutné v Albánii omezit dodávky elektřiny zákazníkům v rozsahu 12 -13 hodin za den (v hlavním městě Tirana v rozmezí 4 – 5 hodin denně).

Delfin 1.2.2007 19:56

Re: Ceka nas (EU) neco podobneho?

ma to byt v uvozovkach jako citace ...

jára 1.2.2007 18:02

trochu logiky

Která JE se neustále objevuje v tisku v souvislosti s různými problémy ? Temelín. Která se tam neobjevuje ? Dukovany. Proč jsou Dukovany bez problémů ? Postavili je Rusové anebo to nikoho nezajímá (není za to placen z Rakouska). Proč má Temelín problémy ? Dostavili ho Američani anebo to někoho zajímá (je za to placen z Rakouska). Existuje objektivní srovnání obou elektráren ? Poruchovost atd. Tak to srovnejte a uvidí se.

Jiří Tyc 2.2.2007 1:03

Re: trochu logiky

Velmi správná úvaha! Kdykoliv jedu do Rakouska, nezapomenu se zeptat, proč jim vadí zrovna Temelín a ne Dukovany, nebo nějaká německá "šunka". Odpověď? Temelín je takový symbol... Skutečně nejde o logickou úvahu, nejde ani o bezpečnost. Nakonec vidíte z Pavlovcových odpovědí, že tu nejde o techniku a reálné údaje. Když má zodpovědět konkrétní otázky, začne plácat něco o odměnách mamažerů ČEZu. Nedivím se. On není typem člověka, který by řekl: "Pardon, je to jinak... do zítřka opravím a zveřejním". Ale nechme Pavlovce Pavlovcem. Ten stejně skončí na smetišti dějin.

Takže srovnání ETE - EDU. Poruchy: EDU - měla též při zahájení provozu spoustu poruch. Například za první rok provozu došlo k výpadku turbín cca 55 krát. ETE - si prožívala a prožívá těžké období dodnes, i když už je to mnohem lepší, než cca před pěti lety. Poruchovost: EDU - v současné době jedna z nejllepších světových elektráren z tohoto hlediska. Už několik let se poruchovost EDU drží na 0,1 až 0,2 %. (Na tisíc hodin provozu 1 až 2 hodiny nevyrábí kvůli poruše). ETE - před dvěma roky byla poruchovost téměž 7 %. Vloni to bylo necelá 3 %. Letos by to mělo být pod 2 % a časem by se měl Temelín přiblížit Dukovanům. Když to jde tam, proč by to nemělo jít i na Jihu Čech? Jinak průměrná poruchovost všech JE v EU činí cca 2%.

Medializace: EDU - když se stavěla, těžko by se našla v Rudém právu nějaká kritika. Jen úspěchy. ;-D ETE - díky dohodě z Melku musíme hlásit do Rakouska spoustu událostí, které žádná jiná elektrárna na světě hlásit nemusí. POtom to vypadá, že poruchy má jen ETE a nikdo jiný.

Názor na veřejnosti: EDU - dnes se v podstatě o provoz této elektrárny málokdo zajímá. NApříklad výpadky turbín v roce 2006 se vůbec na veřejnost nedostaly. Není důvod, není Melk! ETE - není třeba psát, znáte sám.

Pokud byste chtěl ještě něco dalšího: info@jihocestitatkove.cz.

zeleny abdull 1.2.2007 17:02

Bursikuv zeleny sen

mi pripada realnejsi, nez spolehani se na mnozivy reaktor, zkrocenou fuzi, transmutator. Ato vse nejpozdeji do dvaceti let, jak nam je jiz cca tricet let slibovano.

Petr Vańura 1.2.2007 17:48

Re: Bursikuv zeleny sen

Na množivý reaktor (fungují prototypy) čekat nemusíme, zatím úplně stačí současná´generace lehkovodních reaktorů, něco jako Temelín. Topení dřevem (p. Bursík) sice funguje ale dřevo, které u nás naroste naprosto nestačí, opakuji, naprosto nestačí. Větrníky - drahý téměř nefunkční nesmysl, fotovoltaika může být časem použitelná, ale vidím to v analogickém časovém horizontu jako tu jadernou fůzi.

Jinak, se sny jsou v těchto končinách příšerné zkušenosti.

vita 1.2.2007 18:01

Re: Re: Bursikuv zeleny sen

No letos bude dřeva dost. A zřejmě i laciného.

Pokud přijde příští leden další orkán, tak třeba i napřesrok.

Kolik let po sobě lze tenhle zelený sen provozovat, nevím - ale rozhodně ne tak dlouho, než vyrostou nové stromy.

Ale co - copak Zelení snivci kdy dokázali uvažovat byť jen na pár let dopředu? Kteříkoli snivci?

Delfin 1.2.2007 18:10

Re: Re: Re: Bursikuv zeleny sen

Mno, je otazka jestli to drevo bude palivove ...

Skeptik 1.2.2007 19:04

topit dřevem

Podle dostupných údajů orkán pošnodil ve státních lesích zhruba 4,5 milionu metrů kubických dřeva, což jsou asi dvě třetiny roční těžby.

Vezmupli že by se  celá ta roční těžba spálila (cca 7 mil kubíků) pod kotlem, vyrobíte z ní asi stejně energie, jako v jednom bloku Temelína. Energii spotřebovanou na dovoz a zpracování dřeva nepočítám, kubíky jsem bral jako plné, ve skutenosti to mohou být plnometry, které mají dřeva o třetinu méně - udaje si prosim zkontrolujte, jsou jen orientacni

Jiří Tyc 1.2.2007 16:26

Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

NEMÁTE! V komentářích na NP jste dnes ztratil minimálné hodinu času, kterou jste mohl věnovat korekci Vašich lží. Kdyby měl takovouto pracovní morálku můj podřízený, měl by velké problémy.

Snažíte se tu obrátit pozornost k platům a odměnám mamažerů ČEZu. Přepokládám, že stále tvrdíte, že Temelín nikdo nepotřebuje a že produkuje ztrátu. Tak jenom pro osvěžení. Temelín má výsadní postavení mezi elektrárnami ČEZu. Z analýzy trhu vyplývá, že to jestli se Temelínu daří, nebo nedaří má velký vliv na cenu akcií. Cena akcií je několikrát vyšší, než byla před spuštěním elektrárny. Zisk ČEZu roste. A Temelín produkuje ztrátu a nikdo ho nepotřebuje...

Není to podivné? Nemýlíte se pane Pavlovče trošičku?

Už jste si přečetl ten americký materiál, co máte údajně prostudovaný?

Radko Pavlovec 1.2.2007 17:08

Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Vážený pane Tyci,

předně bych Vás chtěl upozornit, že tématiku platů, odměn a nákladů jste do diskuze zavedl, a sice dezinformací o údajných 8 miliónových nákladech mé kanceláře. Proto se bráním a uvedl jsem na rozdíl od Vás zjištěná a ověřená fakta o motivačním programu firmy ČEZ. Proč mám z Vašeho přípěvku dojem, že Vám jsou tato fakta nějak nepříjemná? Než budete vznášet další požadavky na to, co má kdo kdy udělat, zodpovíte zde mně a všem účastníkům následující otázky:

1) Je pravdou, že náklady na motivační program ČEZu mohou při současných cenách akcií dosáhnout částky 2 milardy korun nebo ji dokonce přesáhnou (uveďte prosím přesnou částku), 2) Je pravdou, že firma ČEZ odečte náklady na program od základu daně? 3) Proč nebyl dosud zveřejněn seznam členů širšího vedení ČEZu, kteří patří k oprávněným osobám v rámci motivačního programu? Zveřejněte jej prosím ihned v internetu. Uveďte prosím nabývací cenu a počet opcí u každého účastníka, 4) Jste oprávněnou osobou v rámci motivačního programu? Pakliže ano: Za jakou nabývací cenu můžete jednu akcii získat a jaký počet opcí můžete využít nebo jste již využil.

Děkuji Vám předem za odpovědi, které ukáží, že v oblasti transparentnosti jdete příkladem všem těm, od kterých ji sám požadujete.

vita 1.2.2007 18:02

Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Tak už jste ty grafy opravil, lháři Pavlovče?

Pokud vás napadá, že se urazíte - tak ani náhodou! Kdo lže, je lhář. Takže  jak - opravil nebo pokračujete ve svém dobře placeném lhaní?

Radko Pavlovec 1.2.2007 18:32

Re: Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Vážený pane,

vzhledem k prezentaci některých pro Vás zřejmě nepříjemných faktů o motivačním programu firmy ČEZ, ve které jste zaměstnán, dosahují Vaše přispěvky již úrovně lúzy. Buď zodpovíte výše uvedené otázky a začnete se chovat alespoň na spodní hranici evropského standartu, nebo mě prosím svými trapnými výlevy již neobtěžujte. 

Delfin 1.2.2007 18:41

Re: Re: Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

"Vita" v CEZu nedela - to vim. A ma pravdu - to take vim. Uz mate opraveno?

Skeptik 1.2.2007 18:48

Otázky a odpovědi

Odkaz na seznam lidí, kteří čerpali letos opce, jste dostal. Na kolik otázek jste neodpověděl Vy  (obvykle kladením dalších otázek místo kloudné odpovědi)?

Emp 2.2.2007 12:59

Re: Re: Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

;-D;-D;-D

Delfin 1.2.2007 18:30

Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Kdyz ctu ty vase "moudra", tak si rikam, proc bojujete proti JETE, kdyz CEZ musi zakonite zkrachovat - teda pokud ty Vase cisla jsou pravdiva. Udrzovat si jaderku a tratit na ni 150mld a jeste prodelavat - to si spolecnost jako CEZ nemuze dovolit.

Radko Pavlovec 1.2.2007 18:49

Re: Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Vážený pane Modrý Delfíne,

rád Vám na Vaši otázku odpovím. ČEZ se drží finančně na nohou díky masívní pomoci státu na úkor českých spotřebitelů a daňových poplatníků. Připomínám následující body: přenechání státních podílů v distribučních společnostech bez výběrového řízení za podezřele výhodné ceny (Grégr) a přenechání státního podílu v Severočeských dolech bez výběrového řízení za podezřele výhodné ceny (Urban, Pecina). Tím byl vytvořen tzv. Super-ČEZ, který nemá s původní společností nic společného. Tyto z pohledu ČEZu jistě velmi výhodné akvizice byly hlavním motorem růstu ceny akcií. To tvůrci Super-ČEZu věděli a zavedli proto tzv. motivační program. Ve vzniklém konglomerátu bylo možno ztrátu z Temelínského projektu zamaskovat. Mimo to se tím poařilo zlikvidovat zárodky konkurence na českém energetickém trhu.  

Dalším důležitým faktorem byl všeobecný silný růst středoevropských akciových trhů (stačí se podívat na grafy) v souvislosti s rozšířením EU. Velmi důležitým dalším bodem je výrazný růst cen elektrické energie - způsoben růstem cen ropy a dominantním postavením ČEZu na českém trhu (nefunkčnost ERÚ). Nějaký vliv vedení firmy na cenu akcie, za který je odměňováno desítkami či stovkami miliónů na osobu, není možno identifikovat.

Delfin 1.2.2007 19:22

Re: Re: Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Ale prosim Vas, jak si mohou regulovane distribucky konkurovat? Jak byla zlikvidovana v CR konkurence? Ona tu snad konkurence neni? Mozna Vam unikl fakt, ze ERU nereguluje cenu elektriny a ze cenu urcuje trh - i ten Vas rakousky. Ale stejne dle Vas musi ten CEZ zkrachovat, kdyz je zatizen tim ztratovym Temelinem. Byt vlastnikem akcii, tak po teto zprave prodavam okamzite akcie. Jeste ty dotace od statu mi nejak nesedi ...

Budu se mozna opakovat po ostatnich, ale mate uz opraveny ty lzi na Vasich strankach?

Radko Pavlovec 1.2.2007 19:02

Re: Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Vážený pane Modrý Delfíne,

rád Vám na Vaši otázku odpovím. ČEZ se drží finančně na nohou díky masívní pomoci státu na úkor českých spotřebitelů a daňových poplatníků. Připomínám následující body: přenechání státních podílů v distribučních společnostech bez výběrového řízení za podezřele výhodné ceny (Grégr) a přenechání státního podílu v Severočeských dolech bez výběrového řízení za podezřele výhodné ceny (Urban, Pecina). Tím byl vytvořen tzv. Super-ČEZ, který nemá s původní společností nic společného. Tyto z pohledu ČEZu jistě velmi výhodné akvizice byly hlavním motorem růstu ceny akcií. To tvůrci Super-ČEZu věděli a zavedli proto tzv. motivační program. Ve vzniklém konglomerátu bylo možno ztrátu z Temelínského projektu zamaskovat. Mimo to se tím poařilo zlikvidovat zárodky konkurence na českém energetickém trhu.  

Dalším důležitým faktorem byl všeobecný silný růst středoevropských akciových trhů (stačí se podívat na grafy) v souvislosti s rozšířením EU. Velmi důležitým dalším bodem je výrazný růst cen elektrické energie - způsoben růstem cen ropy a dominantním postavením ČEZu na českém trhu (nefunkčnost ERÚ). Nějaký vliv vedení firmy na cenu akcie, za který je odměňováno desítkami či stovkami miliónů na osobu, není možno identifikovat.

Skeptik 1.2.2007 18:44

Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Kromě toho, že odbočujete od otázek spojených s jadernu energetikou (proti níž podle názvu své kanceláře máte vystupovat), a na otázky nedpovídáte, jste si asi ani nevšiml, že část část odpovědí (velikoti opcí u těch účastníků programu, kteří je skutečně čerpali) dostal. Můžete tedy třeba recipročně uvést odpovědi na stejné otázky u  představenstva společnosti, vlastnící jihočeskou energetiku? A uvedete své daňové přiznání, pokud zveřejním údaje, které jste žádal?

Jiří Tyc 2.2.2007 1:11

Re: Re: Pane Pavlovče, už máte opravené ty grafy?!

Pane Pavlovče, odpovím jen na jednu otázku. Nejsem oprávněnou osobou v rámci opčního programu. A tím pádem mě to ani moc nezajímá.

Ale mám pro Vás opět otázky: Už jste změnil ten graf? Už jste si nastudoval materiál NRC?

Víte, já tomu pořád nějak nerozumím. Vy jste usvědčen ze lži, jsou Vám předložený důkazy z kterých vyplývá, že lžete a Vám je to jedno!!!

Vypadá to, že zde již nejde o nějaký boj proti čemukoliv, ale o psychickou odchylku od normálu...

Cožpak Vám opravdu nevadí, co si o Vás myslí  ty stovky lidí, co články a komentáře na NP čtou? Je mi Vás trochu líto...

Šumavák 1.2.2007 16:13

já tu chvéli nebyl, ale vidím, že panu Pavlovcovi

pomalu začíná docházet, že rozpočet je věcí veřejnou... ale leze to z něj jak ze chlupaté deky....

a pokud jde o bezatomové řešení energetické krize v Rakousku, je vyřešeno !!

Viz  ZDE* 

A je hotovo ! Tenmelín i ostatní JE jsou odvařený !! Blbé je, že to pak  nepůjde tak pěkně na odbyt atomstrompfilter. No nic... vymyslíme něco jiného....;-D

Protiatomčík 1.2.2007 14:41

Martin Bursík ůglobální energetický scénář vítá":-)

http://www.env.cz/AIS/web-news.nsf/9ab6596b5dac8075c1256662002b0723/846751260e303964c1257275003e73fb?OpenDocument