19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

TELEKOMUNIKACE: Vypečená revoluce

Pokud jste ještě před měsícem brouzdali internetem, snadno jste mohli zjistit, že na českém internetu vzniklo snad více internetových petic proti drahému volání než proti korupci, hladomoru v Africe a zneužívání dětí dohromady. Čechy a Moravany předražené mobilní tarify hodně pálily a mělo to své důvody.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 1.5.2013 18:06

zase ty spekulace...

To už je několikátý autor článku v řadě, který nechápe, že pravá revoluce - a příčina dnešní "tarifní revoluce" - nastala u tzv. chytrých telefonů - a říká se tomu datové přenosy. Klasické telefonování a esemeskování jde na vedlejší kolej - začíná se hrát o datové přenosy. A tzv. cenová revoluce tento trend přesně kopíruje - a je z toho poznat, jak se oparátoři chystají na dominanci fakturační položky "datové přenosy".

J. Šimek 1.5.2013 10:49

Nové tarify jsou poslední šancí operátorů,

jak na dva roky uvázat klienty k placení za hovory a SMS. V krátké době se totiž z těchto operátorů stanou obyčejní poskytovatelé datové sítě, kde se hovory a SMS stanou nezpoplatnitelnou položkou. Proto si operátoři zachovávají maličký datový limit, na kterém budou chtít profitovat nabídkou opět přemrštěných tarifů za větší datové přenosy.

J. Brunner 1.5.2013 0:50

To jsem si oddechl