23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

TELEKOMUNIKACE: Buďme frí a čichejme nový aromat

Když postavení "ochočeného" regulátora začalo být v místních poměrech neudržitelné, nastal čas na změnu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novotný 2.5.2013 23:38

Nezadržitelný pokrok!!

Jen několik let po revoluci ohlásil zástupce Telecomu, že byly uspokojeny všechny žádosti o pevnou linku, starší deseti let. Pak, stále za asistence pana Dyby, kamarádíčka to Vševědoucího, dostal Telecom navíc monopol i na mobilní komunikaci. Volalo se nekódovaně, takže na amatérských vysílačkách bylo lze poslouchat, o čem si povídají ti, co byli schopni a ochotni platit nehorázné sumy - platil i ten, komu bylo voláno. Vcelku to tu vypadalo jako na konferenci klinických idiotů, ale považme, že tou dobou potřeboval občan Ruska k vlastnictví mobilního telefonu povolení úřadů! U nás se jen Telecom nemohl objektivně vzdát monopolu, protože, dle vlastního prohlášení "na to stále nebyl připraven"... Vládla tu, nejen v této oblasti, sprostota, arogance, neschopnost a chamtivost. A vida! Stačilo pár let (desetiletí?) a začíná to tu vypadat téměř jako v normální zemi. Tak asi ze sedmi procent ...

Z. Švrček 2.5.2013 12:47

Bravo, pane Zámečníku

Trefil jste hřebíček na hlavičku. A to od začátku do konce. Všichni tři opeátoři své zákazníky dokonale znají a s jejich chováním počítají. S tím nepohne ani démonizovaný regulátor, ten vzorce chování změnit neumí a taky nemá jak.

O. Malstoka 2.5.2013 9:55

Zase skáčeme na špek

Po "revolučním" snížení cen operátorů, tak jak dobře předpokládali, lid skočil na jejich vějičku a houfně podepisoval nové "výhodné" smlouvy, které zavazují na dva roky naše české stádo k nevypověditelnosti. Kdo si počká, ten se dočká. Nástupem, nového operátora ti stávající budou nuceni jít s cenami určitě ještě dolů, ale ty dva roky "výhodně" podepsaných smluv jim zaručí ještě docela slušný zisk. Proto je třeba při rozhodování o nové formě využívání tel. služeb použít trochu selského rozumu.

F. Eliáš 2.5.2013 8:46

Nezapomínejme na našeho regulátora

Nemělo by být dáno zákonem, že bude rozpuštěn a jeho členové nesmí být přijati v žádné státní organizaci?

Ž. Halabudová 2.5.2013 7:09

Máte pravdu!

Ale celá akce, je založena na vnucení a podsunutí myšlenky, že když nemáš "chytrý" telefon, nic nejsi.A tak si každý blb, koupí nový telefon,který vůbec nepotřebuje.A má pocit,že řídí svět.

R. Langer 2.5.2013 11:25

Re: Máte pravdu!

Chytré telefony s tím opravdu nemají naprosto nic společného, a to jak z důvodu praktického zrušení dotací na telefony, tak z důvodu zcela směšných datových balíčků, které jsou právě pro používání chytrých telefonů podstatné. Jde jenom o zvýhodnění volání a SMS, a na to nikdo nový chytrý telefon opravdu nepotřebuje. Nevím, jak jste vůbec na tu myšlenku "chytrých telefonů" přišla, a žádný operátor takto své "neomezené" tarify ani nepropaguje.