24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

SVĚT: Vymírající ekonomiky

Ruská ekonomika má svých problémů dost, ale vymírání země je daleko podstatnější potíž, než chabý neproduktivní průmysl či fatální závislost na surovinách. Čína směřuje k demografické krizi nebývalých rozměrů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krčmář 17.12.2019 7:14

V Americe to bude zvýšením procenta hispánské populace, systém sám o sobě hraje, dle mého názoru,roli podružnou. Kdyby v jejich domovských zemích bylo bezpečno a víc peněz,rodily by tam.

R. Vacek 17.12.2019 6:02

I na západě jsou skupiny, které se množí ostošest. A světe div se - jsou to ty nejchudší, které by skutečně z beznaděje mohly spáchat skupinovou sebevraždu.

Proto je příčina vymírání jinde. Každý patří do nějaké sociální skupiny a pokud mu v rámci dané skupiny dítě přinese pokles životní úrovně a společenského statusu, dítě mít nebude. :-)

V. Církva 17.12.2019 9:06

Pane dělník, či učitel v Bělorusku má asi desetinový příjem proti nefachčenkovi z BV žijícímu ve Švédsku. Mají dost času na děti i na džihád. Hledejte problém v socialismu, ten už v Bělorusku není (není už z čeho brát ale možná jednou nebude ani na Západě)

R. Vacek 17.12.2019 9:09

Vůbec nevysvětlujete, proč chudé skupiny na bohatém západě (i u nás) mají dětí hodně a ti obvyklého příjmu děti nemají.:-)