25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

SVĚT: OSN věští tragédii. Kvůli Číně

„Klimatický“ nátlak Bruselu je neobhajitelný. EU může být emisně neutrální třeba zítra. Dokud to samé neudělá Čína, nezmění se vůbec nic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 8.12.2021 11:45

Jdeš škodit jinam, Zelený bolševiku? Kampak...? ;-D

J. Vlk 8.12.2021 8:38

Celou dobu se chtělo přesouvat primitivní, znečišťující a manuálně náročnou výrobu na východ. Čína vyrábí i pro nás např. největší množství oceli na světě. Za 5 měsíců vyrobila 10x více než EU. Můžeme pokračovat i v dalších oblastech výroby : cement, plasty, kovy, pneu . .

F. Kusák 8.12.2021 9:01

No právě. Jen mně vadí, když to mainstreamoví mágové presentují jinak. To je bohužel ta schíza dnešní západní společnosti. A na to dojedeme.

V. Novák 8.12.2021 9:45

Výroba oceli, cementu (a kyseliny sírové) je přece postsocialistický přežitek a cesta do chudoby! Budoucnost je v ekonomice služeb, kdy se budeme obsluhovat navzájem a všichni na tom vyděláme!

Nebo snad už poučky z let 90. neplatí?!?

R. Langer 8.12.2021 11:46

Zeptejte se malé hloupoučké UI, ať vám udělá přednášku o montovnách... ;-D

P. Skřivan 8.12.2021 8:21

Psal jsem to už několikrát. V podstatě opakuji jednu větu/argument stále dokola. Jen bohatá společnost se věnuje ekologii to je fakt. Až rudozelení donutí a pro hlupáky ještě jednou donutí lidi vydávat polovinu platu za energie(vytápění) tak jim bude ekologie ukradená. Ono už se to děje v podstatě teď a tady. Palivové dříví zdražilo a dodávky jsou nejdříve za měsíc. Opět se kouří z komínů ano je to "zatím" deset baráků z padesáti ale minulou zimu to byl jeden.

Závěrem až rudozelení zapříčiní chudobu obyvatel bude to přesně naopak ekologie půjde k šípku protože lidé budou topit PETkama.

P. Rada 8.12.2021 8:36

Psát můžete co chcete ale ekologie je s principu o popisu vstahů organismů a prostředí.

Jsouli tyto vstahy rovnovážné - je možné v jejich rámci žít aniž jsou popisovány a naopak sám popis životadárné podmínky nezajistí.

P. Skřivan 8.12.2021 8:44

Nádherný blábol který mou teorii nevyvrací. Připomenu ještě jednou

Až rudozelení zapříčiní chudobu obyvatel bude to přesně naopak ekologie půjde k šípku protože lidé budou topit PETkama.

V. Kolman 8.12.2021 9:41

Kdyby jenom PETkama;-D;-D;-D

V. Novák 8.12.2021 9:49

Rada napodobuje Zelené Khméry, kteří celkem obratně manipulují s významem slova "ekologie" - když se to hodí, je to věda o vztazích organismů a prostředí - a když se to hodí, tak aktivismus-gretenismus se stávkami a bordely.

P. Vychodil 8.12.2021 10:09

diplomaticky vysvětleno...nová socio-ekonomická rovnováha reálné zapříčiní topení petkami bez ohledu na popisy ideálních stavů...

J. Pokoutný 8.12.2021 12:55

Vypadněte na Boubín a živte se jako lovec-sběrač (australští domorodci na Youtube vám poradí), abyste měl ty opěvované rovnovážné vztahy. Do tří týdnů pohnojíte prales sám sebou a budete mít klid.

L. Frankel 8.12.2021 8:18

Jak se čínsky řekne EU?

"Pche"!

O. Istvanfy 8.12.2021 8:59

;-D

T. Hraj 8.12.2021 12:28

Učil jsem se, že "Pche" je Sovětský svaz. Možná je ale významový rozdíl zanedbatelný. ;-D

J. Berka 9.12.2021 22:44

歐洲聯盟

R. Meišner 8.12.2021 8:07

pozn. Čína se musí jen smát hlouposti Evropanů-a klidně vám řekne, že za deset let začně snižovat emise....protože kdo si už za pouhý rok na takové prohlášení vzpomene,že. takže tak. ---jinak lidstvo přispívá ke změně klimatu v řádu promile, klima se bude měnit i kdyby na planetě nebyl jediný člověk--a podezírám Číňany, že to vědí také. ;-D

P. Rada 8.12.2021 8:33

Ano " klima se bude měnit i kdyby na planetě nebyl jediný člověk--a podezírám Číňany, že to vědí také."

Podezírá ale i pana Meišnera, že s nějakého důvodu nepoměřuje o kolik!

Možná by sice pozdně ale přesto prozřel např v situaci kdy by mu sosobně začala teplota růst cca o 0.1C za týden.... a po půl roce by od svého lékaře dost vyčerpán slyšel odpověd typu:

... Teplota se vždycky měnila a měnit bude ....

Co se týká té Číny tak tam je situace na rozdíl od nás zatím výrazně rozvojová a místní vladaři možná mylně doufají v nastolení celosvětové nadvlády... a pak se i klima dořeší.

Jsou přitom v dost prekérní potravinové situaci závislosti kdy jejich domácí malé ale naopak velmi úživné plochy v nížinách jsou extrémě závislé na povodních valících se stále hrozivěji s okolních horstev s klesající retenční schopností.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/utopene-miliony-a-ztrata-veskere-urody-povodne-v-cine-jsou-globalni-hrozba-115364

Čínané toto vědí a proto jak zkupují pozemky v třetím světě tak se snaží ovládnout klíčové zdroje fosforu nezbytní pro intenzivní zemědělství a čelení degradaci půdní bonity. Nejspíše doufají, že si toto strategicy širší potravinové zázemí obchodně-vojensky uhájí.

Zatím se jim to daří. Může ale už brzo nastat klimaticky akcelerovaná situace, kdy nejen vyspělou elektroniku ale ani potravinově klíčový fosfor evropanům a zvláště čechům nedodají s protým sřetelem na přednostní výživu vlastní populace. Potravinově zcela ssoběstačný přitom byl český dolík naposledy za prvé republiky a od té doby klimaticky navozená degradace půd i měrná spotřeba obyvatelstva roste jen na podkladě dlouhodobě neudržitelné agrochemizaci. Tak to vypadá, že s námi čínani pro naší vlastní hloupou přezíravost ani do otevčeného konfliktu nebudou muset vstoupit.

M. Těhanová 8.12.2021 8:58

Prosím vás, místo těchhle výlevů se už běžte konečně léčit. Lidé s vaší mozkovou kapacitou docela škodí.

P. Pepax 8.12.2021 9:07

To jste vystihla docela přesně.

J. Pankovic 8.12.2021 22:50

R^

V. Kolman 8.12.2021 9:47

Od věty: "Co se týká té Číny........." s vámi pane Rado souhlasím.

J. Nevrkla 8.12.2021 8:06

V normálně uvažujících zemích jde politikům o to, aby se lidem zvyšovala životní úroveň. V zemích s úchylným uvažováním prosazují politici snižování životní úrovně. Vliv na klima to má nulový. Ale já bych navíc pár stupňů oteplení u nás docela uvítal, příroda ale lidská přání nevnímá.

V. Církva 8.12.2021 8:00

Tak není pravda že Číňané netlačí na snižování emisí. Už proto, že některé části Číny jsou skutečně silně znečištěné. Jenže oni se zároveň rozvíjí a doplňují výpadky Evropy. Gretu a Fridays bych jednoznačně poslal prudit do Číny a Indie.

Trend snižování emisí a čistější přírody je naprosto správný. dá se i pochopit že Evropa chce jít napřed. Jenže v situaci liberálních dogmat, volného světového obchodu, socialistických podpor v nezaměstnanosti neziskovkám, emisních povolenek, a ekonomického i politického zaostávání je to cesta do pekel. Evropa zaostává.

Jediné správné řešení je dát úkol na snižování emisí Číně. Jednak přesvědčování ale pak i vydírání (a jsme zase u Gr0ty, jak to, že už 3 kolkou nešlape s přáteli do Číny?)Tlaky mohou být různé, třeba i 100 procentní cla, ale museli by se domluvit EU i USA. Jenže elity mají z obchodu s Čínou obrovské peníze. Kapři si rybník nevypustí. a proto zlatý Trump.

Přesto bychom měli peníze z EU na ekologii sebrat a obnovitelné zdrojje stavět. Automobiloví inženýři taky vyvíjí Fiátky i když by chtěli dělat Ferrari. Zároveň ale tlačit na EU aby ty věci byly pro nás výhodné a neobohacovala se jen skupinka co v tom má prsty.

V. Petr 8.12.2021 9:36

Více méně žvaníte. Čína bude EU potřebovat stále méně. OZE jsou v podstatě velký TUNEL, nic jiného!

Pokud vadí CO2, stačí přejít na atom!

Ostatně soudím, že EU musí býr zrušena!

V. Novák 8.12.2021 9:55

Číňané se snaží o snižování škodících emisí - jako oxidy dusíku, síry, polétavý prach, polycyklické uhlovodíky, přízemní ozón apod.

Ne o snižování neškodícího CO2, jež nelze docílit jinak, než omezením výroby energie z fosilních paliv. Protě nelze - pokud ho chcete převádět na jiné sloučeniny, potřebujete energii, o niž se sníží celková výroba elektřiny. Pokud ho chcete tlačit kamsi pod zem, pak zase potřebujete energii. Pokud ho chcete mrazit - opět potřebujete energii. Nemluvě o tom, že CO2 kdesi uložený se jednou vrátí - a neztrácí uložením své vlastnosti. Na rozdíl od uloženého jaderného "odpadu".

K. Křivan 8.12.2021 10:32

CO2 je potrava pro zelené rostliny.

F. Kusák 8.12.2021 7:47

Ten sovětský moloch včetně satelitů se hlavně rozpadl díky fatální ztrátě sounáležitosti občanů s ním. Myslím, že se to děje v EU. Už jen to, že některé země smí vystupovat samostatně, jiným je to zakazováno. A v oblasti energetiky, no, já bych to s jistou nadsázkou nazval energetickou genocidou v části EU. Ta současná situace mně otevřela oči, zejména tím, že jakékoliv investice do energetiky, tedy vyjma těch ryze soukromých, nepřinesou občanům České republiky gar nichts.

Bohužel, elektřina dnes ztratila význam jako zdroj silové a tepelné energie ve většině domácností. To pochopitelně souvisí i s plynem. A katastrofou je současná vyhrocená a schizofrenní situace s Ruskem. EU si evidentně neví rady. No a jsme zase u toho. Pokud útvar nechrání své občany, nezajistí jim přiměřenou míru blahobytu a prosperity, nemá šanci přežít

P. Rada 8.12.2021 8:08

Útvarem k diskusi je civilizační okruh. Ten vykazuje míru náročnosti na zdroje "blahobytu a prosperity". Zdrojová náročnost celého světa však už od roku cca 2000 globálně překračuje jeho úživnost/nosnou kapacitu. S dlouhodobého hlediska které eliminuje setrvačné procesy tedy prakticky celá dnešní civilizace opravdu "nemá šanci přežít".

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ekologick%C3%A1_stopa

Cestou s problému by mohla být společnost nerůstu

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ner%C5%AFst

Tedy existující na zastaveném růstu extenzivním ale umožnující růst intenzifikační - viz rozvoj druhů.... Taková idea je ale žel zatím v rozporu s dnešním většinovým pohledem na obecně kapitálově růstovou civilizační podstatu.

F. Kusák 8.12.2021 8:57

Nezlobte se, ale ekonomie, tedy jako společenská věda založená na nerůstu je hloupost. Nerůstu čeho? Některých parametrů? Tak si zvolíme jiné, a jsme z toho venku. A navíc, chování lidské společnosti je jakýsi vektor, který určuje pohyb v čase a prostoru. Je jen na nás jak jej popíšeme. Vy si můžete říkat a myslet cokoliv, a máte k tomu jistě mnoho dobrých důvodů, jenže jiný Vás nazve idiotem (nebo mě), protože ty problémy a jejich řešení vidí jinak. Důležité ovšem je, co nakonec bude určující. My jsme se za socíku dlouhodobě relativně i absolutně propadali do bezvýznamnosti, a to byl ten hlavní důvod jeho konce.