25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

SVĚT: Když krize, tak smysluplná

Vinit ratingové agentury z bídného stavu vlastní ekonomiky je stejně bláhové jako nadávat na předpověď počasí kvůli způsobu léta, který se nám zdá poněkud nešťastný. Chmurné předtuchy expertů věštících další světovou krizi to nerozptýlí. Pesimismus je dnes "in" a každý, kdo zvěstuje brzkou prosperitu, vypadá tak trochu jako hlupáček, ne-li rovnou šarlatán.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Matousek 5.10.2011 10:28

Má tady nekdo pochopení pro stávkující recké odboráre?

A vysvetlil by mi nekdo, jak si ti stávkující výsledek stávky predstavují, kdyz je jejich zeme na mizine  ??

R. Langer 5.10.2011 11:48

Re: Má tady nekdo pochopení pro stávkující recké odboráre?

Představují si to jako všichni levičáci - někdo to za ně zaplatí, a když ne, tak si to vezmou násilím. Jak jinak by si to levicová lůza měla představovat? Vy od ní něco čekáte?

Z. Švrček 5.10.2011 12:18

Re: Má tady nekdo pochopení pro stávkující recké odboráre?

Nalítli jako obvykle rétorice svých odborářských bossů, kteří je podporovali v době, kdy byl plný stůl a oni žrali a mlaskali A RÁDI. Teď kdy je stůl prázdný a pomyslný vrchní chodí se šrajtoflí, si to neuvědomují a nejsou schopni si říci, žral jsi, zaplať. Obviňují číšníka, který jim nosil a nabízel další a další chody (jejich vláda), kuchaře, který jim vařil (EU) i dodavatele surovin, z nicž to pošlo (Německo a dlaší). Bossové, kteří žrali a mlaskali s nimi je v tom zase jen podporují - přece od nich nechcete, aby přiznali barvu a první vytáhli peněženky. Dodavatelé se nyní brání dál dodávat, kuchař říká - vařil jsem, však bylo z čeho, jinak by restaurace "U řeka" nefungovala a s ní by nebyla úplná a funkční ani naše síť restaurací po celé EU!! Číšník, ten jen vrtí hlavou a mele - však objednávali a já nosil, co s tím mám teď společného?? jestli to mám zaplatit já, tak taky ať platí kuchař a dodavatelé - ti chudáci hosti všechno sežrali, ale na útratu nemají. Nevidíte??   A chudý lid? S bossy za zády žádá další chody, i když ví, že na ně nemá. Jedině vyhazovače na ně, ale kdo se toho ujme? Snad že odejdou sami bez zaplacení a budou hledat nějaké ty kořínky... tahle síť restaurací zvaná EU nemá dále smysl.

K. Janyška 5.10.2011 12:57

Re: Má tady nekdo pochopení pro stávkující recké odboráre?

To je hezký, Zdeňlku... Dzp.

R. Langer 5.10.2011 13:33

Re: Má tady nekdo pochopení pro stávkující recké odboráre?

Jé, to je pěkně napsaný... :-)

M. Martin 5.10.2011 16:56

Re: Má tady nekdo pochopení pro stávkující recké odboráre?

Perfektní,  výstižné ,srozumitelné.

P. Fiala 5.10.2011 9:45

Pan Putin začal realizovat Euroasijskou Unii

Což vysvětluje mediální masírování veřejnosti od "politických a ekonomických expertů", kteří nejsou sto vyprezentovat výše GDP v USA, za EU, Čínu, Indii, Japonsko či za Rusko.

A přitom, kupodivu stačí letmý pohled do The World Fact Book. Takže "vemme rozum do hrsti" a vnímejme realitu a ne krákorání, jak se zdá ruských oživených agentů. A mimochodem, jsou autory živeného "strachu" z muslimů, zapoměli jsme na Afganistán a okupaci ruskými vojsky? A na následné předání problému USA? A dnes tam umírají i naši lidé a stále vyvoláváme u velké části obyvatel nenávist k okupantům (což je to přirozená reakce známá již od ukřižování Ježíše Krista, jenže následníky v čase parodována na "křesťanskou poslušnost").

Z. Rychlý 5.10.2011 21:52

Re: Pan Putin začal realizovat Euroasijskou Unii

Múj ty Tondo, tohle je ale blábol. Četl to někdo jiný, kromě mě ?

K. Janyška 5.10.2011 7:24

Čína je zločinným státem a neuvěřitelně vykořisťuje své občany. To čínským komunistům umožňuje disponovat velkými finačními prostředky. Všeho však dočasu...Dzp.

J. Schwarz 5.10.2011 7:36

Re: Čína je zločinným státem a neuvěřitelně vykořisťuje své občany. To čínským komunistům umožňuje disponovat velkými finačními prostředky. Všeho však dočasu...Dzp.

všechny státy jsou zločinné, každý stát má de facto charakter organizovaného zločinu - akorát že má moc nazvat zločin právem. A může tak činit do té doby, dokud ho někdo / třeba stát jiný / nepřemůže a změní definice toho, co je "právo" a co ne.

R. Langer 5.10.2011 11:51

Re: Čína je zločinným státem a neuvěřitelně vykořisťuje své občany. To čínským komunistům umožňuje disponovat velkými finačními prostředky. Všeho však dočasu...Dzp.

No, nicméně v objemu té státní zločinnosti mezi Severní Koreou, Čínou, USA a třeba ČR přece jenom nějaké ty rozdíly budou.

V. Tarcinec 5.10.2011 7:03

svetlo

Trochu sleduji deni..... zadne svetlo v konce tunelu. Bohuzel.