29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

SVĚT: Jestli čtete tohle...

Dejme tomu, že bych vám řekl, že rozdíl mezi pohádkově bohatými a běžnými lidmi roste – že se svět těch opravdu movitých čím dál víc vzdaluje zbytku lidstva.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Sedláček 23.7.2015 18:02

A bohatec je ten, kdo má víc než Sova

J. Sova 23.7.2015 21:34

Re: A bohatec je ten, kdo má víc než Sova

Proč víc než já a ne víc než sv. Jeroným?

M. Koutný 23.7.2015 16:29

Všechny zlodějské ideologie,

ať už ty opravdu obludné, jako nacismus či komunismus, tak jejich nenápadní malí bratříčkové, jako feminismus, pramení ze dvou vlastností: lenosti a závisti.

Závidím kolegovi, že se vypracoval do funkce náměstka, ale jsem líný (á) jak veš, takže nejsem ochotný makat tak tvrdě jako on? Začnu hulákat o diskriminaci a prosazovat kvóty, třeba pro plešaté, abych ten teplý kancl dostal darem...

P. Vaňura 23.7.2015 16:08

Autor tady narazil na jeden další, mnohem více

klíčový problém, aby titiž socialisté mohli rozhazovat peníze, nestačí jim obrat bohaté, ale oberou i lidi s PODPRŮMĚRNÝM platem.

Mentalitu jejich voličů vystihl autor v souladu se Solženicynem, "aby nikdo neměl víc než já," ten Solženicyn ovšem dodal, že takovýmto lidem nevadí, když má někdo o dost méně!

V. Vaclavik 23.7.2015 12:11

S argumenty takovychto zbabelych pravicaku

nakonec to sve bohatstvi tem chudym budeme prinuceni dat.

"Samozrejme. Pokud bychom obrali bohaté o jejich jmení, kdyby horní jedno procento jako kouzlem pres noc ztratilo všechen svuj majetek, tak by se svet zcela jiste stal spravedlivejším místem. "

Takova bomba! Co je spravedlnost?! Jak muze vubec nekdo pricetny mluvit jednim dechem, v jedne vete, o obrani nekoho ve spojeni se spravedlnosti?? I treba jen hypoteticky, za ucelem poukazani na neco? To me rozum nebere. Takova zvracenost se jen tak nevidi. A k te spravedlnosti, neni prece spravedlive, kdyz nejen ze nikdo lidem nebere co si vydelali, ale navic se stara, aby o to sve neprisli? Kdyz takhle postavime pojem spravedlnosti na hlavu, kdyz prijmeme zakladni premisy kolektivistu, budeme pred nimi argumentacne bezbranni, vystaveni jim na milost a nemilost, presne jako situce, ve ktere jsme dnes, prave diky nasim pravicakum a vsem jejich odrudam, konzervaticum apod.

P. Čech 23.7.2015 17:36

Re: S argumenty takovychto zbabelych pravicaku

Pokud byste bohatým sebral jejich majetek a rozdal jej chudým, ti by jej okamžitě utratili a , s prominutím, prožrali. Svět by se stal snad spravedlivějším, nicméně zatraceně chudým. Chudých by pouze přibylo. Opravdu by mne zajímalo, kdo by ty chudé lidi zaměstnával, když by bohatí neexistovali. Socialistická ideologie je opravdu určena jen pro líné jedince, kteří místo toho, aby smysluplně pracovali a měli se lépe, raději žvaní, závidí jiným a chtějí je obírat. V situaci, ve které jsme dnes nejsme díky nějakým iluzorním pravičákům (žádní zde nejsou) či konzervativcům (nejsou a nikdy nebyli u moci), ale díky socanům a "bývalým" komunistům. Ti přivedli ČSR ke krachu, poté zahodili rudé knížky, nalezli do téměř všech vznikajících politických stran, uzákonili si v ústavě skrytě svou moc a z těchto pozic dál škodí všem občanům. Tyto jejich pozice jsou v podstatě socialistické.

J. Sova 23.7.2015 11:53

Svatý Jeroným:

"Bohatec je buď zloděj, nebo zlodějův dědic".

J. Jurax 23.7.2015 17:35

Re: Svatý Jeroným:

Svatý Jeroným nemohl znát Billa Gatese. To ho omlouvá.

P. Čech 23.7.2015 17:39

Re: Svatý Jeroným:

Nejen Billa Gatese. Takových je mnoho. To však socanům nikdy nevysvětlíte, ti jsou v zajetí své zvrácené ideologie, postavené na závisti a zlodějně (znárodnění a pod.).

J. Jurax 23.7.2015 17:45

Re: Svatý Jeroným:

No a taky, aby výrok byl verifikovatelný, chybí definice bohatce. Ale to je u podobných pfilozófických mouder - no mouder, spíš bonmotů - celkem běžné.

R. Kluzák 23.7.2015 11:22

Rozdíl mezi bohatým a bohatým

Autor článku zřejmě nezná situaci v ČR. Je velký rozdíl mezi bohatým, který své bohatství nabyl tvrdou prací nebo geniálními vynálezy - a bohatým, který zneužil neschopně nastavenou privatizaci aby okradl své spoluobčany (viz Bakala, Kelner atd.) nebo který s pomocí protekce neoprávněně restituoval miliardové majetky a tím okradl český stát - jako se to podařilo šišlajícímu slintajícímu Schwarzenbergovi.

Jedině tvrdý postih miliardářů může nespravedlnosti osdstranit a proti mínění autora ekonomiku vylepšit - jak by se jistě stalo v Řecku postihem tamnějších miliardářů.

R. Gramblička 23.7.2015 11:27

Re: Rozdíl mezi bohatým a bohatým

potíž je v tom, jak ti poctivce od nepoctivých rozeznat. Většina lidí co čtou Blesk či Nový čas v tom má jasno: Téměř každý výrazně majetnější je v jejich očích podvodník. Neraz jsem to slyšel od vlastního táty, až jsem se musel za něj stydět.

Co se mně týče, nejspíš patřím do horních 5%, na to první procento zatím nemám

V. Vaclavik 23.7.2015 12:21

Re: Rozdíl mezi bohatým a bohatým

To si muzete podat ruce s panem Sovou zde vyse a jeho citaci Jeronyma.

Kdyz lide nebohatnou praci, ale vysavanim socializovaneho hospodarstvi, je zapotrebi zjednat napravu nikoli zabiranim majetku tem raubirum, sibrum, ale zmenou systemu na nesocialisticky, na system soukromeho hospodareni, ve kterem vse, co mohou soukrome delat lide, nesmi cinit stat. Stat naopak musi cinit jen to, co si lide soukrome zaridit nemohou, tedy policii, soudy, vojsko, vnitrostatni a zahranicni politiku a tvorbu zakonu, coz je v kostce vse.

Vsimnete si, ze nikoho nepali soukroma korupce, kradeze, zpronevereni, tedy krome zucastnenych postizenych. Vzdycky kdyz lidi nejake nesvary a to zaslouzene pali, jde bez vyjimky o verejne, tedy socialisticke statky.

J. Jurax 23.7.2015 17:54

Re: Rozdíl mezi bohatým a bohatým

"tedy policii, soudy, vojsko, vnitrostatni a zahranicni politiku a tvorbu zakonu, coz je v kostce vse."

Není. Zapomněl jste na výběrčí berně, aby to v kostce vše bylo z čeho financovat. A přimlouval bych se ještě za vzdělání - aspoň základní - a nějakou formu povinného zdravotního a sociálního pojištění (ta pojištění hlavně proto, že jsme humánní společnost, která by ty neodpovědné nepojištěné stejně nenechala chcípnout ve škarpě - a zaplatili by to ti odpovědní).

J. Kulheim 23.7.2015 12:46

Deset rad zdravého rozumu.

Jistý pan William Boetcker už dávno vyslovil deset rad zdravého rozumu.

1. Prosperitu nelze založit na bezstarostném zacházení s financemi. 2. Slabí se neposílí oslabením silných.

3. Malí nevyrostou omezováním velkých. 4. Chudým nepomůže zničením bohatých a naopak.

5. Mzda pracovníků se nezvýší utlačováním těch, z jejichž peněz je placena a naopak. 6. Nedostaneš se z problémů, když utratíš víc, než vyděláš. 7. Spolupráci lidí neposílíš zvyšováním nenávisti. 8. Solidní jistotu nezajistíš vypůjčenými penězi.

9. Charakter a odvaha se neposílí zničením lidské iniciativy a nezávislosti. 10. Lidem nepomůžeš, když jim soustavně děláš to, co si mohou udělat sami.

J. Jurax 23.7.2015 17:42

Re: Deset rad zdravého rozumu.

No jo, jenže málokdo se řídí zdravým rozumem, aby dostál všem těm deseti bodům. U levicově cítících je to vcelku pochopitelné, ale i tzv. pravičáci nemají vždy jasno.

Z. Lapil 23.7.2015 13:33

Re: Rozdíl mezi bohatým a bohatým

Zkoušel jsem počítat a spíš dám za pravdu autorovi článku, než vám, protože:

Čeští miliardáři vlastní sakumprásk nějakých 400 kousků (Forbes.cz; sčítal jsem dost odhadem alenení to úplně vedle). I kdybych předpokládal, že je z nich dostanu způsobem rozdělitelným mezi deset miliónů obyvatel (2/3 z toho nepochybně budou akcie registrované na Bahamách a další 3/4 jsou zárukou za nějaké dluhy zvané investice; opravdu to je přes 100% a píšu tio schválně), hodí to jednorázově nějakých 40 000,- Kč na osobu. Čtyřčlenná rodina si tedy pořídí například nějakou solidní ojetinu nebo dvě tři opravdu solidní dovolené nebo při 1% úroku nějakých 1600,- Kč ročně. 

Ne že by naše stařenka Felicie nechtěla do důchodu, ale - myslíte, že to něco řeší?

J. Jurax 23.7.2015 17:38

Re: Rozdíl mezi bohatým a bohatým

Může být restituce - zde návrat ukradeného - jaksi v širším smyslu vůbec neoprávněná?

M. Josífko 23.7.2015 10:34

vysvětlit prosím!

Kdo to jsou ti socialisté? Vy to slovo používáte jako urážku. Spíš by jste měl používat termín lůza, chátra, svóloč apod.

P. Čech 23.7.2015 11:09

Re: vysvětlit prosím!

Kdo jsou to ti socialisté? Je to jednoduché. Jsou to lidé, ponejvíce líní vyčerpávajícně pracovat, proto jsou také většinou mezi zaměstnanci. Zde se ona lenost dá skrýt. Lidé, kteří závidí jiným úspěch a proto je chtějí o jejich prostředky obrat a přerozdělit je všem, především sobě. Za tím účelem jsou ochotni si si stále půjčovat peníze, však on to někdo splatí. Já ne, nejlépe ti pracovití bohatí. Už rozumíte?

K. Frauknecht 23.7.2015 11:42

Re: Hezky

:-)))!

M. Moravcová 23.7.2015 12:03

Re: vysvětlit prosím!

To jsou ti, co chtějí bohatým brát a chudým dávat.

P. Čech 23.7.2015 12:09

Re: vysvětlit prosím!

Jánošík byl socialista?

M. Koutný 23.7.2015 16:25

Re: vysvětlit prosím!

Jánošík byl obyčejný lupič.

P. Čech 23.7.2015 17:23

Re: vysvětlit prosím!

V tom máte pravdu. Ale jako takový bohatým bral a chudým dával.

J. Jurax 23.7.2015 17:58

Re: vysvětlit prosím!

Bohatým bral, to ano, ale chudým nedával, to je folklór. Nanejvýš si za část zisku z lupu kupoval u chudých podporu. Jak známo, ne příliš úspěšně.

J. Urban 23.7.2015 10:16

Jediné, co socialisté vědí o penězích je,

že je chtějí od těch druhých.

W. Churchill

F. Pavlis 23.7.2015 9:56

Socialisté nemyslí.

Na to by potřebovali lepší inteligenci. Oni jen SNÍ s rukama v kapsách nás všech ostatních. Dokladem jsou ti, kteří VOLÍ tu sortu politiků po bohatství toužících jako "socialisté". Kdyby premiér myslel, nepotřeboval by téměř čtyřicítku poradců. Ti "poradci" ale potřebují bezpracné korýtko. A tak pořád socialisticky dokola...

J. Vlk 23.7.2015 11:07

Re: Socialisté nemyslí.

Ani jsem si nevšiml, že by u nesocialistických voličů a hlavně politiků tomu je jinak. Jediný rozdíl snad je v tom, že hloupý socialistický volič věří na sliby a nesocialistický na ty ruce v cizí kapse.

P. Čech 23.7.2015 11:29

Re: Socialisté nemyslí.

Ani jste si všimnout nemohl. U nás totiž jsou všichni politici, kromě komunistů, socialističtí. Žádní nesocialističtí politici u nás neexistují. A nesocialističtí voliči? Toi k volbám nechodí. Tak to je pane Vlku 634.