24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

SVĚT: Byznys s hrdlořezy

Trumpova Amerika hlásá obchodní války a sankce takřka celému světu. Že by své ostré lokty vyzkoušela také na Saúdech?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 25.10.2018 11:01

Re: No pane Jégle,

Ano, ale proč , to jste si nezjistil, že?

J. Fridrich 25.10.2018 10:23

Re: „Pecunia non olet“

Fóry nebo ironii a nadhled používám rád celý život. Jsou ale dle mého názoru témata - ta závažná, kdy vtípky jak z komunistického Dikobrazu moc nemusím a já je nepoužívám - ale " proti gustu, žádný dišputát " jak říkávávaly naše babičky.. Ale jsme každý jiný člověk a " originál " a je to dobře, že po 41 létech vlády jedné strany s těmi schválenými, jedině správnými názory můžeme mít na různé věci různé názory.. Je pravda, že někdy někteří lidé mají názory až neuvěřitelné.. Ještě dodám, že dle vás " edukování notoricky známých věcí " neodpovídá zcela skutečnosti. Já znám mnoho lidí - a to i dostatečně a vysokoškolsky vzdělaných, kteří mají neuvěřitelné mezery hlavně v historii vývoje světa. Je jich dost a dost na internetových diskuzích, byli u Jirky Krampola, jsou téměř denně v televizi, rozhlase a jsou hojně zastoupeny i na NP.. Také vaše podivná poznámka - " co byste případně po zralé úvaze vyplodil samostatně z vlastní hlavy " - naznačuje, že poznatky nabyté studiem - tedy z jiných " hlav " nejsou pro vás nabyté regulérně. To je hodně neobvyklé vyjádření - a každý nemůže jako vy " vynalézt kulatější kolo ".

M. Sedliska 25.10.2018 10:13

Jenže ono to nebude poprvé ani naposledy, kdy se nějaká prasárna zahraje z ekonomických důvodů do autu. Z vraždy disidenta se teď stala karta v diplomaticke hře, se kterou budou obě strany hrát tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

A. Alda 25.10.2018 10:04

Objev jiného způsobu získávání energie

odsune všechny muslimy včetně Saúdů do zapomnění jako třeba Kušánskou říši. Už aby to bylo.

V. Novák 25.10.2018 9:57

Re: No pane Jégle,

Jo, mají ropy přebytek - a proto ji importují...

V. Novák 25.10.2018 9:56

Amerika již v této době, pane Jégl po opatřeních presidenta

In 2017, the United States imported approximately 10.14 million barrels per day (MMb/d) of petroleum from about 84 countries.

In 2017, the United States exported about 6.38 MMb/d of petroleum to 186 countries.

The resulting net imports (imports minus exports) of petroleum were about 3.77 MMb/d.

https://www.eia.gov/tools/faqs/faq.php?id=727&t=6

SA je druhý největší dodavatel, Venezuela čtvrtý...

P. Lenc 25.10.2018 9:45

No pane Jégle,

především Trumpovi a celým USA je nějaká ropa u zádele, mají ji přebytek.Mají jiný problém a to je Irán a jeho atomové ambice.Saudi jsou bohužel jediná síla, která v oblasti za pomoci NEJEN amerických zbraní drží s USA iránské ajatoláhy na uzdě.Pštrosí mnichovanská politika evropských států vůči Iránu vás zřejmně nechává chladným.Ano, politika spolupráce USA se Saudy s nemusí líbit, ale pokud rozum zůstává pouze na jedné mocnosti a to s vůdcem kterému jsou okopávané kotníky, tak důsledky jako takové jsou vždy v některých ohledech kontraproduktivní. Viz Afganistán v době sovětské invaze a nezájem se konfliktu věnovat ze strany evropských tehdy demokratidkých zemí.

J. Holíček 25.10.2018 9:14

Re: „Pecunia non olet“

Kdybyste, pane Fridrichu, na fór nebo ironii nereagoval jako suchar a odpustil si to edukování notoricky známých věcí, tak by se daly ty Vaše zanícené agitace odpreparovat a bavit se o tom, co byste případně po zralé úvaze vyplodil samostatně z vlastní hlavy. :-))

P. Zinga 25.10.2018 9:00

100 dolarů za barel:

o to Amíkům jde

http://ieefa.org/wp-content/uploads/2018/10/Red-Flags-on-U.S.-Fracking_October-2018.pdf

Jinak si můžou ...

M. Valenta 25.10.2018 8:57

Těžký oříšek

Pro Trumpa je vražda novináře na saudské ambasádě v Turecku možná nejtěžší zkouškou v jeho dosavadním prezidentování. Pokus zahrát tuhle lumpárnu do autu by totiž zpětně i dlouho dopředu znamenalo omluvu pro podobné čínské, ruské a jiných odporné činy.

K. Janyška 25.10.2018 8:57

Pravda a láska jsou velmi ošidné hodnoty a zvítězit nad nimi

je mnohdy velmi bohulibé. Jsou to hodnoty relativní... Dzp.

Ś. Svobodová 25.10.2018 8:35

Čekala jsem víc

Nejméně to, že okamžitě budou vypovězeni saudští diplomaté jak z Turecka, tak z EU a USA, stejně jako v kauze Skripal.

Z. Švrček 25.10.2018 8:30

Zase podle hesla

"Nad rozsáhlými zásobami americké ropy byl objeven neznámý arabský kmen"

P. Dvořák 25.10.2018 8:13

Amerika již v této době, pane Jégl po opatřeních presidenta

Proč vždycky opakujete nadpis?

R. Meišner 25.10.2018 8:03

je to tak,

jde jen o ropu, o nic jiného. kdyby ji Saudové neměli, jezdí po poušti na velbloudech a živí se kořínky. všechno ostatní jsou jen kecy,kecy,kecy.--- hezky si to žijeme na té naší planetě, no ne?

J. Fridrich 25.10.2018 7:46

Re: „Pecunia non olet“

Rusku " nějakou střelu " ani jiné technické zařízení USA nabízet nemusí, jejich agenti-špioni si s tím okopírováním už poradí - vždyt' v čele Ruska stojí kágébák-demokrat Putin, tak jak si poradili s ukradením jaderného tajemství ve 40tých létech, zmenšením jaderného reaktoru do jejich ponorek ( tam se jako i v jiných krádežích " pochlapil " "Kim" Philby-Harold Adrian Russell a mnoho dalších agentů.. ), okopírováním " Dakoty DC3 " na sovětský IL 14, Concordu na TU-144, Space Shuttlu okopírovaného přes kopírák jednou vyslaný bez posádky Buranu.. Tak bychom mohli pokračovat velmi dlouho.

Amerika již v této době, pane Holíček po opatřeních presidenta Trumpa téměř ropu od Ruska, Saudů, Madurů z Venezuely, ale i jiných podobných dodavatelů NEPOTŘEBUJE.. Vy to nevíte ?

J. Holíček 25.10.2018 6:58

Re: „Pecunia non olet“

A o tom to je. :-))

Je mně jenom divné, že USA ještě nějakou střelu nebo letadlo nenabídla Rusům. Naftu mají a určitě by zaplatili. :-)))

J. Fridrich 25.10.2018 6:45

Amerika již v této době, pane Jégl po opatřeních presidenta

Amerika již v této době, pane Jégl po opatřeních presidenta Trumpa téměř ropu od Saudů, Madurů z Venezuely, ale i jiných podobných dodavatelů NEPOTŘEBUJE.. Vy to nevíte ?

T. Kohout 25.10.2018 6:03

Re: Poučení pro přístě.

Tak "boj proti terorismu" je výnosný byznys a jako takový je nutno si ho pěstovat a udržovat. Ne zvítězit, ale trvale bojovat. Proto příslušné státy či skupiny teroristy podporují, protože je to v zájmu dobrých zisků.

T. Kohout 25.10.2018 6:00

„Pecunia non olet“

Řekni mi komu dodáváš zbraně a já ti řeknu jaký jsi.

P. Eugel 25.10.2018 4:58

Podpis a vykřičník. Souhlas.

J. Chodur 25.10.2018 4:32

Re: Poučení pro přístě.

V prvni rade, nehajim Saudy. Pouze by mela verejnost vedet, ze se nejedna o obycejneho novinare. Jedna se o cloveka ktery pusobil v blizkosti predchazejici vladnouci vetve kralovske rodiny a tem je stale loyalni a pise v tom duchu proti soucasnemu rezimu, coz je to nejmensi. Do USA se sklidil pred rokem kdyz doslo ke zmene vlady v Saudske Arabii. Mel blizke vztahy k saudske tajne sluzbe a CIA pod vedenim Muslima/Komunisty Brennana, ktereho Trump propustil. Ma velmi blizke vztahy k Muslimskemu Bratrstvu, ke kteremu ma velke sympatie Turecky Erdogan. Tudiz je zde hodne veci a duvodu, motivaci vse nafouknout a zkreslit. Americti Demokrati a jejich media nevynechaji jedinou moznost kde by mohli lhat a vynit Trumpa. Zeme udrzuji obchodni vztahy s jinymi zememi, pokud by USA bylo moc vybirave tak by nesmelo obchodovat ani s Kanadou, z ktere se stala procinska a antiamericka zumpa, fasisticke/komunisticke metody jsou na dennim poradku a samozrejme, ani USA neni perfekt. Co Evropa a USA udelaji s Cinou, ktera prodava zive organy krestanu na svetovem trhu a delali doslova nepratelskou politiku proti USA a v soucasnosti se blizi svym politickym utlakem Maovi? Ne, USA nema zadne zavazky a povinnosti k tomu zavrazdenemu baliku problemu, to se jenom levicove media snazi vyvolat ten dojem, protoze sabotuji cokoliv Trump dela a potrebuji vyvolat ekonomickou krizi, problemy protoze Trump je nechutne uspesny v tom co dela. Ted se rozsirila dalsi afera, nekdo poslal bomby do posty adresovane Sorosovi, Clintonove, Brennanovi do CNN kde ho maji za experta. Zadna bomba nevybuchla ovsem Demokrati to ted pouzivaji jako dukaz nasili ze strany Republikanu. Zadna nevybuchla protoze si to poslali Demokrati sami, aby meli zduvodneni pro nekolik let sveho terorismu, vulgarity a pohrdani ustavnimi zakony. Pravicove nasili totiz neexistuje, pokud se napadeni Antifou museli branit tak to nebylo vyhledavani konfliktu, pouze reakce protoze byli Antifou napadeni. Kazdy den si levicaci najdou neco.

D. Novak 25.10.2018 0:34

Poučení pro přístě.

Saudové, vražděte jenom tisíce civilistů v Jemenu, ne jednoho novináře. A budete i nadále tančit s Donaldem šavlový tanec. A tohle jsou nasi kamardi v boji proti terorismu.... . Ne sekularní Irak, Syrie či Lybie.