19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

STAVEBNICTVÍ: Není co oslavovat

Byla to skoro sláva, když vláda ČR na svém posledním loňském listopadovém zasedání schválila novou podobu tzv. liniového zákona, který by měl přinést zkrácení přípravných lhůt pro výstavbu především dopravních staveb ze současných průměrných 13 let na 10 let. (Pozn. Jde o novelu zákona č. 416/2009 Sb.)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 24.1.2020 20:00

Psáno v článku "i zákonodárci mají svou odpovědnost vůči občanům".

No, ve skutečnosti nemají. Koneckonců za neodpovědnost nejsou nijak postihováni.

Proč by se na občany měli extra ohlížet,když z nich vejvar nekápne a volby jsou jednou za čtyři roky, přičemž se z nabídky partají moc vybrat nedá a konkrétní lidi na kandidátky určuje partaj. Takže ti samí pitrýsci budou stejně zvoleni a když náhodou lid v zoufalství vybere nějaké slibující spasitele, budou de fakto stejní; změní se možná akorát kmotři.

J. Kratochvíl 24.1.2020 17:11

To je bomba, pan autor si dovolil tvrdit ", že se v tom v našem socialismu se stavělo mnohem více a kupodivu i mnohem rychleji." a nejspíš i kvalitněji.

Ano dokud si nepřiznáme, že i v tom minulém režimu bylo mnoho věcí dobrých a ty se neměly bourat a ničit, ale naopak je zachovat, tak se situace u nás nezlepší a nejen ve stavebnictví.

J. Jurax 24.1.2020 20:01

Ano. Vyjmenuje pár těch dobrých věcí. Konkrétně.

J. Kratochvíl 25.1.2020 10:58

Např. ve stavebnictví jenom mezi lety 70 a 89 se v Praze postavilo Pražské metro, dálnice D1 D11, D10 a další km.. Minimálně dvě jaderné elektr. třetí rozestavěná. Bytová výstavba i když nejenom paneláky, ale bydlení bylo dostupnější. A žijeme z této podstaty do dnes.