24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rechnovský 2.11.2010 19:27

Souhlas ale nepřesné

Rušit úřady podle jejich názvu je pitomost. Ale pro zjednodušení O.K. Rozhodující jsou procesy. Je nezbytně nutné prověřit procesy v celé státní správě. Pak je zjednodušit, vhodné sloučit či zrušit. Pak definovat skutečnou potřebu lidí a nadbytečné vyhodit. Jedině pak bude jasné jaké úřady jsou zbytečné a kolik je vlastně potřeba lidí. Je to kupa práce pro mraky nových, kvalitních a motivovaných lidí nezatížených státním ouředničením. Celé bych to nazval skutečná reforma státní správy. Její úspěšnost pak bude měřitelná celkovým poklesem nákladů na státní správu.

A propos. Milton Friedman kdysi prohlásil, že pokud pokud by státní úředníci dostali na starost hospodaření se Saharou, bude tam do 5 let nedostatek písku...

V. Michl 2.11.2010 19:25

Ano snížit

mzdové náklady všem rezortům ne o 10%, ale o 20% jako v Angli. Ať si to ministři vyřeší sami, co zrušit. Anglie propouští ze státní správy téměř 500 tis. pracovníků. Kolik my?

J. Kanioková 2.11.2010 18:18

K článku není co dodat,

je to otřesný obraz toho, jak je byrokracie vynalézavá a vymýšlí koniny, aby potvrdíla svou nutnou existenci.

J. Chládek 2.11.2010 18:01

Stát je vůbec to nejhorší.

Další chytrák, který má spoustu jednoduchých řešení na poměrně složité záležitosti o kterých ví ale úplné hosasa. Všechno zrušit a to sotatní zlikvidovat. Zajímavé ale je, že ti největší podnikatelé a největší mozky, byly vždycky přisátí na státní peníze, podívejte se na Řebíčka kluka ušatého jak, pěkně bráchovi coby ministr dopravy přihrával zakázky, pan Topolánek zase prodrbal 800 milionovou dotaci na stavbu elktrárny na S.Moravě, Tlustý ta figurka k popukání, která by stavěla akvaparky i na Sahaře, pan Bakala se svým pověstným postojem ke smlouvám - jen kdyby se podařila 40000 majitelů bytů je o ně om8dat to by byl podnikatelský záměr. Chrenk s pokusem vklínit se do zdravotnického systému a urvat z povinných odvodů něco do své privátní kapsy(asi na splcení těch dluhů z podnikání co?) a tady najednou doveda - co je od státu je všechno špatně. úžasné !

V. Dostál 2.11.2010 15:22

Ze všech

podnikatelů je stát tím největším a nejhorším. Dále se liší tím, že má k na svoje podnikání neomezený úvěr. Každý soukromník, který by podnikal stejně odvážně, úspěšně a prozíravě jako český stát nutně zkrachuje během 2-3 měsíců

J. Kanioková 2.11.2010 18:14

Přesně

R. Sedláček 2.11.2010 13:23

Státní správa je líná a neefektivní.

Byl jsem si nadavno prodloužit průkazku ZTP. V čekárně nikdo, v kanceláři tři dámy nad kávičkou. Nejprve výsměch, že mám průkazku téměř rok propadlou. Vysvětlil jsem jim, že v době ukončení platnosti jsem ležel na JIP a donedávna vůbec nechodil, tudíž ani průkazku ZTP nepotřeboval. Prvně MHD jsem jel před týdnem. Smích přešel a dámy mi vyplnili žádost o prodloužení. Budu prý vyzván písemně. Uběhly dva měsíce a já byl opět v nemocnici. Když mne propustili domů, našel jsem oznámení o uložení zásilky. Došlo mi o co jde a zásilku si nevyzvedl, protože u nás k poště nejezdí MHD. Šel jsem rovnou na sociálku. Po dvou měsících bylo rozhodnuto, že mám nárok na ZTP až do smrti, ale protože nejsem ještě dost starý, tak mi bude průkazka nejprve prodloužena o deset let a potom bez omezení. Abych nezapoměl, tím, že jsem si nevyzvedl zásilku, dostavil jsem se před nabytím právní moci a musel jsem před potvrzením průkazky ještě podepsat prohlášení, že se vzdávám odvolání. Podotýkám, že i při druhé návštěvě byla čekárna prázdná, jen v kanceláři byly pouze dvě dámy. Zřejmě dovolená.

Co s takovým úřadem? Prodloužení trvá 2 měsíce a o přídavky na syna musím žádat každé tři měsíce. Líné, pomalé, neefektivní a většinou i zbytečné.

V. Kain 2.11.2010 12:38

Státní správa

Jen ať si klidně myslivci a jiné obory zkoumají,ale za svoje od státu ani grešli.To by byl tanec až by si nimrodi museli ze svého platit těch 159 mysliveckých specialistů.To by každý z nich dostal holí jen by heknul.

V. Bok 2.11.2010 10:02

Zbytečných úřadů

a agend je jistě plno. Ovšem, problém je v moderním státě a scětě poznat, co je zbytečné. U těch organizací je to velmi obtížné, Zato u agend je to snažší, to známe každý z nás. Anebo ne? Nejsou to jen agendy, které vadí jen a jen nám, neb nám zabraňují si postavit mrakodrap ve Stromovce nebo vypouštět odpady na sousedovo pole?

Je to věčný boj a obávám se, že věčný zůstane, A fandím mu. Jenom tenhle článek mi připadne poněkud laciný. Víc dojmy než pojmy. Zrušit, zakázat. No jo, ale co když pak vznikne cosi jiného, ještě horšího, neb agenda nezmizí.

Více člověk ocení konkrétní případy, které i zde občas najde. Ty přece jen mívají i šŤastný konec.

F. Eliáš 2.11.2010 12:50

Re: Zbytečných úřadů

Samozřejmě, že nikdo nesmí působit nikomu škodu. Ani obci. Naopak ony organizace musí být prokazatelně prospěšné. A s tím prokazováním by byl problém. Proč si organizace na granty nepůjčují peníze? Potom hravě zinkasují peníze z prospěchu věci, zaplatí v bance a ještě jim hromada peněz zbyde. Nemám rád ochranáře, památkáře, archeology a jim podobné profese, které by jen stěží prokázaly svou užitečnost.

M. Prokop 2.11.2010 9:13

přesné!

F. Pavlis 2.11.2010 8:43

Proč?

Protože proto, říkali onehdy králíci z klobouku. A tak to bude až do skonání světa, nebo konce reálného socializmu v Čechách...Politicky neprůchodné... se tomu říkává ...

V. Kolman 2.11.2010 6:45

JEŠTĚ MI CHYBÍ KE ŠTĚSTÍ

"MINISTERSTVO PRO NATAHOVÁNÍ GRAMOFONŮ"

M. Franková 2.11.2010 8:49

Re: JEŠTĚ MI CHYBÍ KE ŠTĚSTÍ

Ale určitě už je někde stanovená komis, která urputně schání budovu!!

P. Foch 2.11.2010 10:02

Re: JEŠTĚ MI CHYBÍ KE ŠTĚSTÍ

To by bylo nápadný. Ale Ministerstvo na snižování administrativy, to je jiné kafe. A může mít pobočku v každém bývalém okrese, možná i ve střediskových obcích. Na celostátní úrovni tak 10 tisíc odborníků na snižování administrativy.

J. Skotnica 2.11.2010 11:14

Re: JEŠTĚ MI CHYBÍ KE ŠTĚSTÍ

.... Jistě pane ministře... Nejsme v tom sami.

L. Písařík 2.11.2010 15:50

Re: JEŠTĚ MI CHYBÍ KE ŠTĚSTÍ

Osobně bych ocenil založení Výzkumného ústavu pro výzkum výzkumných ústavů.  Tak bychom zjistili, co kdo zkoumá, proč a za jaké peníze.

B. Uhlich 2.11.2010 20:54

Re: JEŠTĚ MI CHYBÍ KE ŠTĚSTÍ

Tento výzkumný ústav tu byl...skončil v roce 1990....je ho možné dohledat v tehdejším telefonním seznamu....