19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

SITUACE: Konec karnevalu

Když rodina nebo firma utrácí více, než si vydělá, zbankrotuje. U státu je to ale obdobné, jen to trvá déle, protože banky mu nějaký čas půjčují. Je dobře, že se konečně nějaká vláda odhodlala do toho říznout. Ono jí ostatně ani nic jiného už nezbývalo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. M. 25.5.2023 19:50

A jak koukám, nelíbí :-)

O. M. 25.5.2023 19:50

To je rozumné, to se nebude líbit ;-)

J. Rejzek 25.5.2023 18:28

Nějak jsem přehlédl tu dobu zpovykání a rozežranosti. Kdy to bylo?

Zpráva z 27.1.2023. Vozový park v ČR opět zestárl na skoro 16let. Je o polovinu starší, nežli v Německu. Mladší auta má i Slovensko. Český vozový park je jedním z nejstarších v EU. Stárnutí ale hlavně zpomalují flotily firemních a státních aut.

Tragédie však je, že zrovna tak jako jezdíme ve starých autech, jezdíme také ve starých vagonech, které stát kupuje v zahraničí.

Tak prosím , kdy bylo lépe? Když bylo průměrné stáří vozového parku 15 let? Tak to jsme se fakt rozšoupli.

V. Čermák 25.5.2023 17:18

Tak řešení samozřejmě existuje, vyměnit současnou ideologickou a Neumětelskou vládu Národní fronty za schopnější. Jestli se to podaří ale nevím, protože Mládež, v současnosti zapálení svazáci ji podporují. Dobře jim tak. Mimochodem, žádný Karneval tady neprobíhal a k Blahobytu jsme měli pouze nakročeno......

M. Kocián 25.5.2023 17:26

vyměnit, to se lehce řekne, ale kde by je chtěli a ještě nám za ně dali schopnější?

J. Ticháček 25.5.2023 17:17

Poctivě pracovat?

To je zase jednou nápad. Jeden ze zdrojů mých příjmu není špatný. A je to ještě má oblíbená zábava. Jenže k tomu patří to, že jedu pár set km tam a pár set zpět. Sjedu s klienty divokou vodu a dostanu za tu plavbu ty samé peníze, jako ti pruvodci a instruktoři místních firem. Jen s tím malým rozdílem, že já většinou jedu třikrát tak delší úsek, pak ještě převoz lidí a materiálu k další řece. Ti místní většinou jezdí místo pětadvaceti km maximálně osmikilometrové úseky a sfouknou to třikrát, čtyřikrát denně. Takže jsou řekněme na 3-4 násobku mých peněz, a mají s tím zároveň mnohem méně práce.

To samé platí pro práci, kterou dělám v zimě. Peníze mám velmi nadprůměrné na poměry Krkonoš, ale mí kolegové z alpských zemí se na to samé dostanou za poloviční čas.

Poctivá, práce má bohatství? Do kovodílny, kde jsem si přivydělával během kovidu se čas od času vracel z jedné loděnice v Dánsku výrobek. Na prapodivně tvarované skříni rozvaděče, který byl svářen nve třech etapách kvůli tomu, aby bylo pohodlné broušení se v cca 0,5% případů stalo, že v jednom mistečku chybělo pět cm sváru. Člověk by si pomyslel, že v té loděnici bude i nějaký svářeč, že tam bude i někdo s bruskou, kdo ten svár začistí, ale pro ně je lacinější to poslal do Čech. To auto nakonec pendluje každý měsíc, takže doprava je v podstatě zdarma, místní svářeč je dražší nežli celá logistika s tím spojená. Fakt málo pracujeme? Ne, jen pracujeme za tak málo peněz.

D. Rakous 25.5.2023 12:51

Jakýpak karneval a blahobyt? To je jen mistifikační fikce.

Po 33 letech od listopadového převratu je rozdíl mezi ČR a Rakouskem stále nesrovnatelný. O Německu nemluvě. Jediné, v čem jsme se jim přiblížili je ZADLUŽENÍ !

Po 33 letech jsme jen kolonie - ohlodaná kost, ze které profitovaly a profitují západní korporace za přikrádání jejich domácích slouhů-kolaborantů.

Nedokážeme zdanit ani jejich profit, nedovolíme si ani obnovit zákon ČSR č.12 z r.1920 o Nostrifikaci akcií.

Jediné, co nám vytvořili, co nám nikdo nevezme a co nám zůstane jsou obrovské DLUHY.

F. Navrátil 25.5.2023 11:33

Karneval mohl pokračovat, ovšem jeho organizace se zmocnili blázni. Posvícení se transformovalo na Pride parade.

V. Petr 25.5.2023 10:46

Štačí pověsit zelené a bude dobře jako za Babiše...

P. Dvořák 25.5.2023 7:54

Co je autor? Srandista? Komik? Ideaista? Propagandista? Lhář? Nebo jenom prostě zase platí ono známe: Dělá to z blbosti nebo za peníze?

"Když si každý situaci uvědomí, přizpůsobí se a bude poctivě pracovat, tak za pár let budeme zase tím bohatým státem . . . . "

To jako že budou "poctivě pracovat" všichni ti absolventi těch nejroztodivnějších oborů z nejroztodivnějších vysokých škol?

;-D ;-D tedy vlastně ;-€ ;-€

Z. Lapil 25.5.2023 11:08

Takových absolventů není tolik.

Koukl jsem na rozpočet, jako první mě napadl ÚSTR. Jestli jsem to dobře pochopil, přijde na rok asi 100 miliónů. Kolik je takových? Sto? To máte sakumprásk 10 miliard. Kdyby to 30 mld, pořád je to 10% SCHODKU. Je to hodně vycucané z prstu, ale počítám, že o řád mi to neuteklo ani zdaleka.

Ne že by to bylo úplně málo, ale jenom tohle rozpočet nespasí.

P. Dvořák 25.5.2023 21:18

Asi jsem se špatně vyjádřil.

Mě by zajímalo, jakou smysluplnou a ekonomicky přínosnou práci budou vykonávat všichni ti absolventi těch nejroztodivnějších oborů z nejroztodivnějších vysokých škol.

Samozřejmě chápu, že ostrou tužkou i např. z příslušníka armády nebo blběnky, která akorát mizerně překládá články do Novinek, uděláte člověka, který tvoří HDP.

J. Majzlík 25.5.2023 23:19

Vyjádřil jste se velmi trefně. Celá ta problematika hodnocení užitečnosti jakékoliv lidské činnosti pro chod nebo pro perspektivu státu naráží na její složitost. Vyvstává tím možnost pokračování nepotřebné nebo až škodlivé činnosti, někdy přinášející víc škody než užitku. Např.: Náklady na výzkum pro nás naprosto nepotřebných oborů budou zcela určitě chybět těm, kdož pracují na úkolech našeho churavého průmyslu. Svěří-li stát do rukou peníze na zpracování projektu nezkušené firmě, totéž. Vstupte do knihkupectví a narazíte tam na tuny neprodejného potištěného papíru a přesilovku prodavačů nad zákazníky. A t. p. Tohle hraní si na bohatý stát se nedá v časech nárůstu ekonomické a energetické chudoby dlouho předstírat.

Z. Lapil 25.5.2023 23:58

Já bych to nechal na nich. U nás ve vsi třeba potřebujeme vyplejt nějaké záhony a neplatíte úplně špatně. Přes pole mají kliku, tam mají par ochotných puberťáků, ale to dva zdejší (počet odpovídá počtu obyvatel) jsou nějací bohatí či co 😉.

B. Liborek 25.5.2023 7:44

Poctivou prací přemůžeme grýn dýl? Nenechte se vysmát;-D