28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

RUSKO: Ekonomika a vítězství V.V. Putina

Napsat dnes cokoli neutrálního (tj. nikoli a priori negativního) o Rusku, natož o prezidentu Putinovi, znamená, že má člověk velkou šanci na to, aby byl hned označen za agenta Kremlu či jeho komentář za fake news.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Frys 25.3.2018 17:19

Rusko bylo, je a bude -

slovy R. Reagana - říší zla. Bylo říší zla za cara, za Ulajnova, Stalina i Brežněva, je i za Putlera, a bude pravděpodobně nafurt, pokud se nestane zázrak. Hlavní ruské problémy: pravoslaví, nacionalismus, nacibolševismus, fašismus, mesianismus, mysticismus, megalomanie, bukvice (azbuka), hibernující Uljanov, atd. Určitě jsem na něco zapomněl. Jedním slovem to skvěle vystihl Fjodor Dostojevskij - běsi. Až se toho rusáci zbaví, možná budou normální lidi.

J. Fridrich 25.3.2018 7:18

Rusko-SSSR - je stále stejné, nedemokratické a zaostalé

Rusko-SSSR - je stále stejné, nedemokratické a zaostalé. Umí vyrábět rakety, A-bomby - tedy zbraně a s nimi dělat peklíčko po celém světě. Také umí vyvrtat díry do své matičky rusi a těžit suroviny.. Viděl někdy někdo třeba ruský mobil, počítač, televizor a další běžné zboží, které umí vyrábět i v Asii ?

Š. Hašek 25.3.2018 10:14

Re: Rusko-SSSR - je stále stejné, nedemokratické a zaostalé

Pane Fridrichu, dosti slabé - takové to, co dnes frčí mezi studenty Pehe.

Putin buduje nové Rusko, hromadí zlato, občas vymyslí novou zbraň - protože má Obamovce za humny, bez jeho plynu byste musel do lesa na dříví, sedí si tam za Ukrajinou, ............ . A Vy budete poučovat, kdo je tady zaostalejší. Nějak mám dojem, že zakrňuje bruseleprostor., fest. A to ty pány a dámu z bruseleprostoru nasírá. Hodně Kalouska a Halíka.

Vás taky? Kdy jste byl sám, na vlastní triko, na Rusi?? dýl, bez cestovní agentury, která Vás nikam nezavede?? Langšádlová tam nebyla, ani ti studenti, těm bylo za Brežněva -11. Teď jsou chytří jak televize. Zkr.

Umíme my udělat počitadlo, co umí v Asii?? Když tedy ta Čína. Docela jste mě rozesmál.

T. Kočí 27.3.2018 10:52

Re: Rusko-SSSR - je stále stejné, nedemokratické a zaostalé

bez jeho plynu byste musel na dříví.....To je opravdu mimořádně úderný argument o úspěšnosti ruska a putina,

K. Janyška 25.3.2018 10:17

Re: Rusko-SSSR - je stále stejné, nedemokratické a zaostalé

To Němci podporou Lenina a zastavením civilizace svobodným obchodem, který byl v SSSR zakázán, to tam spoluzpůsobili... Dzp.

Š. Hašek 25.3.2018 10:34

Re: Rusko-SSSR - je stále stejné, nedemokratické a zaostalé

Tak nějak .....

J. Fridrich 25.3.2018 13:52

Re: Rusko-SSSR - je stále stejné, nedemokratické a zaostalé

Jen pro s. Haška a Janyšky - mám pro vás dobrou zprávu - po stovkách, ba tisících létech máme - a to v blízkém sousedství hrdinného reka, jakého svět ještě neviděl. Kdepak Achilleus, Hérakleus a další starořečtí hrdinové. Ba ani stateční a neporazitelní ruští bohatýři Ilja Muromec, Ilja Volžanin a především velký Čurila Plenkovič - přemožitel Ptáka Velikána Velikánoviče ( jejichž nadlidské hrdinské skutky tak krásně popsal náš František Ladislav Čelakovský ) - se nemohou měřit se soudruhem rozvědčíkem Vladimírem Vladimírovičem Putinem. Snad nejvíce mne zaujalo jeho kroužení na nebi v čele hejna jeřábů - Daidalos hadra, ale i uspávání tygra a ledního medvěda mohlo být také hezké. Také nález amfor, které mu tam naskládali kolegové z rozvědky bylo úžasné. No a nyní vážně - tato adorace BOHA-VLÁDCE je pro tuto asijskou, nebezpečnou zemi zcela charakteristická - je to cesta od carů, přes Lenina, Stalina, Chruščova, Brežněva, Gorbiho ( snad s jedinou výjimkou Jelcina-skoro demokrat) po Putina..

Kdy vám končí vycházka ? Hlídejte si čas ! Víte, že docent Chocholoušek nemá rád pozdní příchody. Příště by vám nepůjčil tu odpornou Západní techniku - počítač. Ale Putin by vám jako pravému nefalšovanému soudruhu zajisté půjčil ten jejich výkřik ruské techniky - SČOT. Dá se na něm také počítat. Na drátcích tam budete mít plno barevných kuliček - uvidíte, že se vám to bude líbit - ony se totiž dají po těch drátech hezky posouvat.

Š. Hašek 25.3.2018 14:33

Re: Rusko-SSSR - je stále stejné, nedemokratické a zaostalé

No nic, já jen - že se připravuji na nápor z Říše (bruselské). Vy asi na Rudou Armádu.

Uvidíme, jak se to vyvrbí.

Pojďme se vsadit. Řežte dříví, putinův plyn třeba nebude a budete platit manželky negramotným občanům za Krušnými horami.

J. Kanioková 25.3.2018 16:16

:))))))))))))))

P. Rychetsky 24.3.2018 19:29

navod pro diktatorske rodiny

Clanek je bolestne pravdivy. Mejte se o neco lip nez nejhur a pak budete mit radi i sveho diktatora, ktery vam to dovoli zazit.

Z toho plyne celkem jasny navod pro diktatorske rodiny. Vlastni zemi vykradnete a vysajte na kost a zdevastujte a privedte temer ke zhrouceni. Ukradene penize nechte ulite pro synka. Synek diktaturek se pak dostane ke krasne rozvalene ekonomice. Lehce povoli oteze a hura - plno ekonomickych ukazatelu se o trosicku zlepsi. Synek si pak muze dovolit i luxus voleb. Vsichni ho za to zlepseni budou milovat. Voleny a zboznovany diktator, co muze byt lepsi? Staci jen pak k stari nezapomenout nejakou valkou se sousedem ekonomiku opet poctive zdevastovat a takovou pak predat svemu synkovi.

Š. Hašek 25.3.2018 10:41

Re: navod pro diktatorske rodiny

Článek je bolestně pravdivý pro vyznavače nadřazenosti a pravd brusele ....... . Absolutně pod vlivem "eurohodnotových" školitelů, bohužel zde i součást členstva ODS (asi).

Je zoufalé vidět, jak si evropské intelektuálno neumí představit jinou zemi, jiný system, než je bruselněmecko, dnes včetně variabilně mnohoženství. Přeborník v tom byl Václav Havel, ten to ještě říznul Obamou. A usínal a budil se nutkáním, jak "probudí Čínu z její zaostalosti". No nic.

Mám dojem, že budoucnost bude přát lépe připraveným, se zdravějším kořínkem, než holoubátkům Anděly a nějakého manekýna.

M. Pivoda 24.3.2018 18:17

Nehorší údaj je pod článkem, nikoliv v článku

Pod článkem je totiž napsáno "Institut VK", což automaticky zpochybňuje věrohodnost prezentovaných údajů.

J. Václavíková 25.3.2018 7:50

Re: Nehorší údaj je pod článkem, nikoliv v článku

Dokonalý postřeh :-)

M. Pivoda 25.3.2018 8:45

Newsletter Institutu Václava Klause

Já si totiž pamatuji na sérii nesmyslných článků o aféře Dieselgate právě z Institutu Václava Klause v roce 2015.

Například tento:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekologie-dieselgate-0qp-/p_ekonomika.aspx?c=A151101_161248_p_ekonomika_wag

Z. Rychlý 27.3.2018 15:32

Re: Newsletter Institutu Václava Klause

Proti nesmyslným článkům z IVK argumentujete naprosto logickým článkem paní Šichtařové ?? Nemáte už v hlavě čip 1.generace ??

M. Pivoda 27.3.2018 15:48

Logický vývoj je uveden zde:

ww.hybrid.cz/autosalon-zeneva-2018-skoda-vision-x-kombinuje-pohon-na-cng-benzin-elektrinu

O. Mayer 25.3.2018 23:13

Re: Nehorší údaj je pod článkem, nikoliv v článku

.. celkem s jistotou můžu říct, že jeden z nich je určitě špatně a to ta očekávatelná doba života. Vzhledem k tomu, kde se nacházeli ještě před pár lety je vzestup na 71 let u mužů fyziologicky nemožný. Ono i u nás bolševici, když ta celostátní mortalita začala být trošku moc okatá, nechali statistiku prostě zfalšovat (a ten zub je tam vidět dodnes)

P. Pavel 24.3.2018 14:24

Tak, tak, nemluvě o tom, jak by se rusáci mohli mít,

kdyby psychopat puťka neutratil 50 miliard dolarů za cirkus s názvem olympiáda v Soči, další miliardy neutrácel na rozesírání okolních zemi, nenechal své oligarchické podržtašky a příbuzné rozkrádat ruskou ekonomiku a sám si při tom nenakrad 40 miliard dolarů. Možná kdyby si místo hraní na vojáčky věnoval zdravotnictví a infrastruktuře tak by mezi rusáky neřádila epidemie HIV a alkoholismus, Sibiř nevymírala a akutně nehrozilo, že na jihu Ruska budou etničtí rusové přečíslení muslimy.

J. Kanioková 25.3.2018 15:52

Re: Tak, tak,

Olympijský sen se vrací. Česko oprašuje plány na pořadatelství - https://zpravy.idnes.cz/letni-olympiada-praha-poradani-politici-funkcionari-f9w-/domaci.aspx?c=A180323_204844_domaci_pmk

P. Pavel 25.3.2018 17:10

Re: Tak, tak,

Čímž chcete Kanioková říct co? Že puťka neprosraI 50 miliard dolarů na potěmkinovu vesnici monstrózních rozměrů, nebo prostě jen mimo téma vytahujete naprosto nepodstatnou snahu pár ekonomických analfabetů? Obojí každopádně svědčí o vaší snížení inteligenci.

F. Navrátil 24.3.2018 9:22

Srovnávání

Rusové se dnes mají nejlépe za posledních sto let. Vůči západní Evropě jsou velmi ostražití, protože mají před očima Jelcinský děs.

P. Lenc 24.3.2018 10:13

Re: Srovnávání

Ano, je to tak.Ale na druhou stranu, znám u nás naturalizované Rusy, kteří říkají po návštěvě své domovina ano, ale jenom jako návštěvníci.

P. Zinga 24.3.2018 11:04

Re: Srovnávání

Pane Lenci, autor taky netvrdí, že obyčejní Rusové se mají jako my. Pouze říká, že se jim daří lépe, než v minulosti.

Nechápu. proč to někteří odmítají uznat. To jsou ti dnešní bolševici.

P. Lenc 24.3.2018 13:08

Re: Srovnávání

Pane Zingo, to přece netvrdím ani já.Přečtěte si prosím mou první větu ještě jednou.

R. Gramblička 24.3.2018 11:39

Re: Srovnávání

přesně tak. Když Putin nastupoval po Jelcinovi, státní dluh Ruska činil cca 95%hdp, dnes je to 19%hdp. Jakýpak asi mají dluh USA? a co průměr EU?

Š. Hašek 25.3.2018 10:46

Re: Srovnávání

"Patlaní se v Rusku" ze strany "eurohodnotových vyznavačů monohoženství a španělských studentíků, kteří potom jsou z 35% nezaměstnatelní, mi připadá poněkud zpozdilé, možná hloupé až blbé". Celá hospoda u nás na chalupě má víc rozumu, i po pivech. Zkr. Asi to učí na Masarykově uni, tam chtějí posílat ty studentíky na venkov. Zkr.

K. Janyška 24.3.2018 9:12

Nemůže se nepotýkat. Vždyť tam byla civilizace zasravena,

i zásluhou německé podpory Lenina, na 70 let. Nové nastavení Ruska bude trvat... Dzp.

Š. Hašek 25.3.2018 10:53

Re: Nemůže se nepotýkat. Vždyť tam byla civilizace zasravena,

Nové Rusko už jede, Německo se vrací ke kolektivnímu manželství a negramotnosti hlavy rodiny.

Mrzí je, že naroubovat tam nějaký rozvrat s pomocí agentů v zamplombovaném vagoně by mohlo způsobit rozvrat v provozu plynových topidel a sporáků na německém venkově. Ti z větší fantazií si domyslí, že by taky ten agent velel zas vojákům na Unter den Linden a zopakoval se rok 1945. Předtím krátká epizoda s modrými prapory a pochodněmi - "jak jsme to Rusákům natřeli".

R. Houška 24.3.2018 8:55

Ano milý Institute, Václave Amnestoviči, je to patrné na každém kroku. Skoro všichni se proháníme v ruských autech, vaříme na ruských sporácích, posloucháme hudbu z ruských přístrojů a sledujeme svůj oblíbený pořad na ruské televizi...

F. Houžňák 24.3.2018 10:32

Kdybyste, Houška, netopili ruským plynem, tak

se budete mejt ve studené vodě a v zimě zmrznete, a kdybyste si do aut nelili naftu vyrobenou z ruské ropy, tak budete jezdit na kole, Houška.