24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Z Berlína přichází socialismus jak z praku

Ten růst na první pohled vypadá poměrně impozantně, ale ve skutečnosti je dost mizerný, když si uvědomíme, že vlastně ekonomika roste z velmi nízkého základu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 9.12.2021 9:39

Dávám R^

Š. Hašek 9.12.2021 9:38

Je jich moc. Zu moc. Jsou totiž státní úředníci i na "implementaci mnohosti pohlaví do reálného života v Prčicích/Hodoníně". Váš problém, že jste to nepostřehl.

Pouze političtí "mlžiči-gauneři" (ČT09, Fiala) zahrnují mezi klotové, úřednické státní orgány i hasiče, učitele, strojvůdce ČD, ........... . ČD je státní firma.

Š. Hašek 9.12.2021 9:32

1. Jsem neočkován. Ani jednou netestován. Nebojím se vira chřipky.

2. Nedomnívám se, že jsem hrdina. Možná jím budu, až gestapo hygienické začne. Jsem připraven.

3. Není to očkování, už se to nemá říkat, "kapacity" tomu už dávno říkají "zvyšování zdravotní odolnosti".

Zdá se mi, že nesledujete cvrkot.

O. M. 9.12.2021 9:15

Technická: počty kterých státních zaměstnanců by měla vláda razantně snižovat? Policajtů, hasičů, doktorů, pedagogů, vojáků? Ono těch úředniků, které si pod tím každý představuje, zas tak moc není.

V. Kučer 9.12.2021 9:11

Já jsem očkován, A Pakosto takže se covida nebojím. Pokud jste neočkován jste hrdina.

A. Pakosta 9.12.2021 9:06

To si namlouváte, Kučero. Kovid se rozhodně očkování nebojí. Nanejvýš mu trochu znepříjemňuje život, ale porovnejte si to s loňskem - loni touto dobou nebyl očkován skoro nikdo, , dneska přes šedesát procent, a čísla nemocných jsou letos prakticky stejná.

A. Pakosta 9.12.2021 9:03

K závěru Vašeho článku, paní Šichtařová - Socialismus jak z praku, to ano, ale proč "ode zdi ke zdi"? Nacismus byl přece taky socialismus, to přece víme, To jen bolševici, aby se od něj odlišili, ho přemalovali na extrémní pravici.

V. Kučer 9.12.2021 9:00

Paní Šichtařová by se měla držet svého a nebojovat proti covidu, ten se bojí pouze očkování.

F. Kusák 9.12.2021 8:53

Bytostně nejsem socialista, ale tak jako realsocialismus, nacismus či obdobné ideologické socialismy měly k socialismu hodně daleko, pak ani posedlost enviromentalizmem, která zasahuje liberály v Německu, a nejen tam, nemá se socialismem nic společného. Je to pouze matení pojmů. Asi tak, jako když máte jiný názor na Rusko a nějaký hlupák vás začne nazývat soudruhem.

J. Nevrkla 9.12.2021 8:06

Z Německa přichází socialismus, který budou šířit s jim vlastní vášní hlava nehlava. Tentokrát to nebude nacionální socialismu, nacismus, ale korporátní socialismus, fašismus.

P. Kavan 9.12.2021 8:01

Když nemluví o pandemii a vakcinaci, tak se s autorkou shodnu.

J. Lukavsky 9.12.2021 7:43

"zda se, ze stadni fanatismus je nemeckemu narodu vlastni" no my jsme Gottwaldovi také skočili na špek jako blbečci. A jak vidno i USA docela dobře zabralo na BLM. Národy mají období blbnutí, jako když holku chytne vdávadlo. J.L. end

D. Polanský 9.12.2021 7:08

A co my máme mít s Berlínem? Vždyť nám již v 1938 vzal kus území.

M. Šurgot 9.12.2021 5:54

V cem v minulem stoleti dvakrat Nemecko neuspelo, dobyt svuj novy velky zivotni prostor ohnem a mecem, dokoncilo ku konci minuleho stoleti a zacetkem tohoto stoleti ekonomicky, bez jedineho vystrelu.

V Evropske Unii drzi hlavni slovo paradoxne se svym byvalym nepritelem na zivot a na smrt, s Francii. S Francii, ktere se taky nepovedlo v davne minulosti ovladnou Evropu.

Puvodni lakadlo pro mensi staty na spolecnou Evropu s vyrovnanym podilem na rizeni uz delsi dobu bere za sve, kdyz o velkych krizich, financni a migracni, rozhodovala hlavne nemecka kanclerka s asistenci Francie. Byly chvile, kdy v tech casech sel z Berlina hlas, ktery meli poslechnout vsichni, vcetne bruselske exekutivy.

Drive jsem nebyl schopny pochopit, je mi 65, jak mohl nemecky narod podlehnout Hitlerovu fanatismu a skocit s nim, po zkusenostech I. svetove valky, po hlave do II. svetove valky...

Sice to stale nechapu, ale zda se, ze stadni fanatismus je nemeckemu narodu vlastni.

A nam, tedy narodu, ktery zazil nemeckou okupaci, sovetsky experiment a dostal od Nemcu nalepku smejici se bestie, mrzne usmev na ksichte. Uz totiz neni v sirokem okoli zadny majak, ku kteremu bychom se upnuli, doufajic, ze ta boure pomine.

Uz neni kam emigrovat.