19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Kurzarbeit je hnus!

Říkáte, že „tato podpora by se měla využívat po přírodních pohromách“… a tak dále. No – a já nesouhlasím. Tvrdím, že tato „podpora“ by se využívat neměla. Tečka. Bez jakýchkoliv dalších podmínek a doplnění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Janotová 19.4.2022 15:43

"Takhle otázka nestojí. Ono to není o uskromnění. Ono je to o tom, že bez plynu prostě některé věci nevyrobíme. Hnojiva, adblue... to je jen nejznámější špička ledovce."

Tohle je "hřebík na hlavičku". Pokud se bezhlavě odpojíme od ruského plynu, pošleme ke dnu i ty zbytky průmyslu...A budem to všechno dovážet "za světové ceny" ?Kde na vezmeme??? Co jsme schopni za dobrou cenu vyvézt? Tedy kromě keců:-/

P. Diviš 19.4.2022 17:54

Vzhledem k tomu, kam se současné Rusko vyvíjí, je to jen otázka času, zda se budeme muset odpojit pomaleji, rychleji, nebo zda budeme odpojeni.

J. Janotová 19.4.2022 20:28

To je možné. Přesto si myslím, že hnát se sami do ekonomické katastrofy je nerozum (slušně řečeno). Jistě, vypadá to hezky a zásadově, ale z ekonomického prů/eru nás "hezky a zásadově" nikdo tahat nebude....Čekat od EU nějaký společný postup, případně výpomoc od méně postižených zemí (těch které mají i jiné zdroje plynu) je naivita...

P. Diviš 19.4.2022 20:45

Nějaký společný postup od EU očekávat lze, otázka je jeho efektivita. Moc bych na to nespoléhal.

Hnát se do katastrofy zajisté ne, ale zatím to vypadá, že Rusáci přes všechny kecy dodávají (co jiného by s tím plynem dělali) a Západ přes všechny kecy odebírá a platí.

Nezbývá, než dělat vše r͟e͟á͟l͟n͟é͟ pro to, abychom plynu i ropy z Ruska potřebovali co nejméně. Tedy jádro, uhlí, diverzifikace. OZE je jen plýtvání prostředky.

P. Novák 20.4.2022 10:11

Celá politická garnitura nás tak hezky předhazuje Němcům a dělá z nás další spolkovou zemi. Úlevy německým a rakouským firmám na daních, neustálé pobídky a podpora při stavbě infrastruktury. Odpojení od ruského plynu bude znamenat závislost na ruském plynu z Německa. Jinak to ani být nemůže. Plynové zásobníky jsou v ruko Němců, obchodní řetězce vesměs také, průmyslové podniky, a takhle můžete pokračovat. Čest českým úspěšným podnikatelům a firmám. A ještě k tomu si sem na tu práci taháme lidi z východu a z jihu. A kdo si myslí, že to je bezproblémové, ať se přijede podívat do Plzně, jak to tady vypadá v pátek večer v centru. Jak koresponduje kriminalita s počtem dělníků v továrnách.