19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Fialovy splněné sliby v realitě

Proč by si firma nemohla účtovat, v čem je jí libo? Pro exportéry, kteří mají drtivou většinu příjmů i výdajů v eurech, je to rozhodně dobrá věc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 31.3.2022 12:31

Přechod z plynu na peletky se, pane autore, nevyhne pořízení jiného kotle včetně podavače, skladových prostor atd. na to by asi 100tis. Kč nestačilo. Pěkně děkuji. A tepelná čerpadla? Zhruba 1/3 topného výkonu představuje spotřeba elektřiny k provozu čerpadla. Bude jí dost? Bude jí dost bez ruského plynu nebo s 4x dražším zkapalněným plynem? ;-(

D. Bowman 31.3.2022 13:51

Já slyšel na tepelný čerpadla dost kritiky. Každé řešení je unikát, citlivý na změny klimatu (ha ha). A hlavně tim těžko vytopíte činžák. Vesnice se může vrátit k petkám s pilinama a volejem.

Z každé prodané petky, 5% solárním baronům.

L. Písařík 31.3.2022 14:59

Plasty výborně hoří a jsou výhřevné. Dokonce zlí jazylkové;-D praví, že Spalovna Brno přidává vytříděné petky do spalného odpadů, prý aby lépe hořel a tak proto, že petky dnes nechce ani Čína. Ale prý je spalovací proces nastaven pro pálení při 1300 C a tak tam shoří všechno.

D. Bowman 30.3.2022 15:10

Uřední místa nikdy nezrušej. Jsou to věrní voliči a podporovatelé režimu. Co by ale stačilo je, zakázat jim vymýšlet jaékoliv projekty. Ouřada stojí ročně asi milión, včetně topení, papíru apod.. Ovšem ty státní zakázky, ty jdou do miliard.

Ale to by byl teprv řev. Spousta "soukromých" firem je na státu živu....a pak zpětně sponzoruje kampaně ;-)

Jsme idioti. Je to celé jeden velký podvod a tunel.

D. Bowman 30.3.2022 15:01

5kolka má jedinej úkol. Přijmout Euro. To nás fakticky nadobro připoutá k Frankfurtu. Kdo ovládá peníze, ovládá vše.

P. Diviš 30.3.2022 16:34

Zatím kolem toho chodí dost opatrně. Piráti a TOP by to chtěli určitě, STAN pravděpodobně, ale ODS se dost bojí o voliče.

D. Bowman 30.3.2022 22:13

Kdyby se ODS bála o pravicové voliče, tak do té koalice nikdy nejde resp. nikdy nezvolí Fialu.

Budoucnost je jasná. Bude tady pár stran Národní Fronty, strany poažadující víc subsidiarity a méně multikulti, budou vystrčeny na okraj. Jednoduše. Nejenže média jsou naprosto nalevo ale nyní se rozjíždí i cenzura - a tý fanděj i tzv. lpravičíci jako Aston a Fiala. Těch pár exotů, co si hledá informace samo, s výsledkem voleb nic neudělá.

A ani utíkat nebude kam. Ona i ta Florida brzo padne.

J. Jurax 30.3.2022 17:53

Další pětikoalí eurohujerná peachovina ... mohli by vydat knihu Jak státničit, nebo líp Jak stát ničit ... jenže ono ODS je už stejně mrtvej Homolka s rudozeleným pirátským příšpulkem stanařů, stanaři samotnými, eurohujernou topkou a zásadovými lidovci kam vítr tam plášť na hrbu ...

P. Diviš 30.3.2022 17:56

Souhlas.

Blbé ovšem je, že kromě stran zcela marginálních jsou ty ostatní j͟e͟š͟t͟ě͟ horší.

D. Bowman 31.3.2022 13:42

To máte naprostou pravdu.

Socialismus, nacionální nebo internacionální, lze lépe přežít za předpokladu, že v případě nepokojů (až se systém vyčerpá) bude obyvatelstvo homogenní - k násilí nedochází, když každý může být něčí známý nebo příbuzný.

Z toho mi vychází jednoduché minimum.

A) Co nejmíň exotických migrantů.

B) Žádné plošné očkování proti viru se smrtností pod 2%(když vám dokáže vlézt GRU do Vrbětic, proč by vám někdo nevlez do výroby, či distribuce léčiv?)

Jedinej kdo tohle razí je SPD. Jinak jejich politika stojí za vyliž, samozřejmě.

P. Selinger 31.3.2022 13:06

Díky "hospodaření " Babišovy vlády je možnost přijetí eura velmi vzdálená, kriteria jen tak snadno nesplníme, a navíc se do toho zamotala válka v Ukrajině

D. Bowman 31.3.2022 13:24

Nebojte, inflace je v Německu nejhorší od roku 1981, a to se tenkrát používala přísnější metrika. Nějaký naše trapný deficity se rychle odpaří.

Kdy se semknout Eurem, když ne za války?

Euro je primárně politický nástroj.

Ona se asi chystá větší akce. Náhrada peněz za Central Bank Digital Currency. Zlobíte? Kupujete moc masa? Je moc inflace? Odmažeme vám 2 nuly na účtu. Jo a nakupovat můžete jenom u certifikovaných obchodníků.

F. Kusák 30.3.2022 10:47

Tak pokud chceme mít vlastní měnu, což má sice jisté výhody, ale možná jen symbolické nebo si to jen tak trochu namlouváme, protože o mnoha věcech se rozhoduje v kontextu s mezinárodními měnovými a finančními institucemi a jejich zájmy, je výsadou samostatnosti i vedení účetnictví ve vlastní měně. Pokud by to tak nebylo, vytratí se i další silný atribut pro udržení koruny. Pak je vlastní měna jen formální záležitostí a můžeme se jí rovnou vzdát. O těchto složitých věcech nemohou diskutovat laici, mezi které patří i ti, co mají nějaké ekonomické vzdělání.

V. Kain 30.3.2022 12:46

O takových věcech nemohou rozhodovat laici,ale skuteční odborníci jako je elektrikář Stanjura.

J. Jurax 30.3.2022 17:54

Například :-)

P. Diviš 30.3.2022 13:08

" O těchto složitých věcech nemohou diskutovat laici, mezi které patří i ti, co mají nějaké ekonomické vzdělání."

Tak to o tom asi nemůže rozhodovat nikdo! :-P

L. Beneš 30.3.2022 9:53

Já jsem také proti zavedení eura, ale když se to někomu líbí, ať si své podnikové účetnictví vede klidně třeba v mauritánských ukíjách nebo počítá zisk v mušlích kauri. Důležité je vědět, v čem se platí daně.

D. Bowman 31.3.2022 14:00

Ta benevolence je od vás hezká. Ale snad je vám jasné, že to je jen další stupeň celsia pod hrncem se žábama.

Dneska si můžete dobrovolně účtovat v Eurech, zejtra vám nedají certifikát dobrého podnikatele, pozejtří kdo to nemá tak nemůže do Makra a popozejtří, už to bude povinné. Jako ty čtvrt-roční vakcíny. Uvidíte.

M. Valenta 30.3.2022 9:31

Inflace v eurozóně je v průměru výrazně nižší než mimo ni a EU a G7 prohlásili, že žádné platby v rublech se konat nebudou. Do vlastního hnízda jsme si nadělali díky obchodování s Putinem už dost.

P. Diviš 30.3.2022 10:40

PŘIZNANÁ inflace je v EUrozoně nižší. :-P

So geht das.

M. Valenta 30.3.2022 12:15

Když myslíte.

R. Meišner 30.3.2022 8:46

autorka neustále horuje za snížení, ba snad za zrušení daní. --jsem pro, akorát teda nevím, z čeho se zaplatí důchody, hasiči, policie, vojáci, učitelé...etc,,.--etc. ----jsem v koncích. 8-o

R. Langer 30.3.2022 9:24

Tak možná bychom jako první mohli přestat platit zatím pouze státní úředníky, aby vyzkoušeli, jak nejlépe v domácnosti ušetřit, a podle toho udělat další opatření. Co vy na to? ;-)

P. Diviš 30.3.2022 10:41

Jste si jist, že v͟š͟e͟, co stát dělá, je potřebné?

J. Janotová 30.3.2022 11:14

Kdyby se z daní platila jen vnější a vnitřní bezpečnost a justice mohly by se daně snížit veelmi razantně. Dovedu si představit zcela soukromé zdravotnictví, důchody (starají se děti nebo si zainvestuj sám ) i školství (zcela jistě střední a vysoké). Proč se má stát starat např. o stavbu a údržbu dálnic fakt nechápu atd...

Tohle šlo udělat těsně po pádu komoušů. Kdyby to nová vládní garnitura pořádně a poctivě zdůvodnila, věřím, že by se s tím většina lidí ztotožnila. Jenže plyšák přišel do doby, kdy v západní Evropě frčel všeobjímající sociální stát a Reganova Amerika (pokus o razantní snížení daní) byla daleko.... Naše nová vládní garnitura nebyla , bohužel, razantně pravicová (snad ODA a pár dalších straniček).

Takže máme vysoké daně korupci, masivní přerozdělování se všemi důsledky.:-/... Opravdu razantní změny se můžeme dočkat asi jen vynutí-li si ji ekonomický pád na hubu. Nebude to jednoduché

J. Pavelka 30.3.2022 12:11

ovšem důchody a garantované zdravotní pojištění nebylo zaváděné jen tak z plezíru...dokud každý setrvával ve své vesnici celý život a léčilo se odvarem z lípy či máty peprné, bylo ovšem možno zdravotnictví platit cash a starat se o důchodce ...i tak s tím byly problémy....

J. Janotová 30.3.2022 12:28

Průběžný Bismarckův systém BYL udržitelný. Jednak se týkal jen relativně malé části obyvatel, druhak průměrná doba dožití a doba pobírání důchodu vypadaly poněkud jinak než dnes, že. Zdravotní pojištění původně také nebylo masové , nezahrnovalo prakticky vše a nebylo vlastně "státní" jako dnes.(povinně placená zdravotní daň) Zajímavé je ,že zubaři se proti té všezahrnující péči "na pojišťovnu" dokázali vzbouřit a funguje to dobře.

L. Písařík 31.3.2022 12:39

Zubaři se vzbouřili? Udělali si své ceny a poučení pro pacienta: s tísícovkou v kapse nechoď k zubaři, za tu ti ani zuby nevyčistí.8-o

D. Bowman 31.3.2022 14:05

Si to můžou dovolit. Je jich tady 5 a půl. Ani nemusí investovat do vybavení. I v Brazílii nebo Turecku mají lepší vybavení. U nás často nemají ani rentgen.

O. M. 30.3.2022 20:29

HA HA! A jak byste si tu údržbu představovala? Každý dostane přidělený kousek silnice, a starej se? Nebo u každého města a větší křižovatky mýtnice? Řvala byste, že se množej úředníci. A když by to bylo elektronicky, tak byste zase řvala, že vás sledují, kudy a kam jezdíte.