19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Fiala si vyláme zuby

Často kolem sebe slýchám, že největší problémy aktuálně jsou rostoucí inflace nebo energetická krize... To problémy jsou, ne že ne – jenomže nepatří do gesce vlády. Inflace je důsledkem hloupounké, naivňoučké a ideologii poplatné politiky světových centrálních bank, plus evropské zelené politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 20.10.2021 8:56

To o zachování hmoty jsem se učili kdysi, později energie, jelikož hmota je vlastně forma energie, ale nejnovější objevy fyziky mají i s tímto problém. Vypadá to, že se nic nezachovává, ale pokud jde o hmotnost, tedy slangově váhu, ta našim dámám hodně přibývá, a dokonce i těm mladým. Ještě že máme anorektičky, které průměr vylepšují.

M. Těhanová 20.10.2021 9:02

Asi nezachovává, jelikož z některých vyjádření klimaalarmistů vyplývá, že CO2 je nakonec víc, než původní hmoty.

J. Koutský 20.10.2021 9:06

Tak dopadnou lidé,kteří spadnou z jahody naznak!!;-D

I. Mentlík 20.10.2021 3:10

Naprosto souhlasím s panem Baumem. Co se týče výlevu pí. Šichtařové ohledně Covidu, domnívám se, že každý pozitivní člověk je člověk nakažený. Logicky nakažených je nakonec víc. Je-li člověk pozitivní, nemusí být nemocný, ale je významnou potenciální hrozbou pro zcela zdravé. Autorka ovšem opoměla jednu zásadní věc. Je celkem jedno, kolik lidí se hodí marod (i když autorka může tvrdit, že se epidemie projeví v ekonomice), ale kolik lidí se ocitne v nemocnici. Pokud ovšem 2/3 až 4/5 (dle různých zdrojů) jsou v nemocnici neočkovaní, je záhodno s tím něco udělat, aby opět nezačala být upírána nemocniční péče všem jako před rokem. Na to se začasté též umírá i bez Covidu. Názor pana Pazdiory je zcela legitimní a není jeho starostí zjišťovat případné legální řešení. Nevidím problém s vyžadováním potvrzení o bezinfekčnosti v soukromém sektoru i ve státní správě. U jiných chorob je to normální, člověka s hepatitidou taky nezaměstnají v nemocnici. A co se týče placení testů ? Nevidím důvod, proč by očkovaní měli platit testy neočkovaným, aby ti mohli do práce nebo na zájezd.

V. Sember 20.10.2021 3:19

Mně neočkovanému nemusí očkovaní nic platit. Ať si svoje testy či jakoukoli jinou buzeraci strčí... však víte kam;-D

A. Dudík 20.10.2021 4:14

MENTLÍK ... dobře diskutuješ !!! R^R^R^

R. Langer 20.10.2021 5:59

Hm, já zase nechápu, proč by se měli zdraví lidé pořád na něco testovat? Jak víte, že tu hepatitidu nemáte? Kdy jste se naposledy testoval? Když o ní tedy tak přesvědčivě mluvíte? :-P

D. Zítko 20.10.2021 7:43

Kde jste slyšel, že vás v nemocnici nezaměstnají s hepatitidou??

J. Lukavsky 20.10.2021 7:54

No docela bych řekl, že vás nezaměstnají nikde. Leda jako strážce majáku na pustém ostrově. Tam by to šlo. J.L. end

F. De Winter 20.10.2021 8:30

A už vás při nástupu do zaměstnání někdy testovali na hepatitidu? Mě teda ne.

M. Burešová 20.10.2021 7:44

Jako zastánce očkování jistě znáte jméno Maďar. Dle tohoto pána zemřelo 17.10.21 na Covid/s Covidem 10 očkovaných, 1 po 1. dávce, 46 po druhé dávce.

Myslím, že čísla úmrtí vypovídají o Covidu víc, než hospitalizace.

I. Mentlík 20.10.2021 8:02

No, to jak jste to spočítala, vypovídá víc o Vás než o Covidu. A nevím, jak jste přišla na to, že jsem zastánce očkování. Že je potřeba se chránit, aby nebyli v ohrožení všichni ostatní, včetně necovidových, snad diskutovat nechcete. A že by se měly platit testy (samozřejmě s některými vyjímkami), je bez diskuzí, protože dosud platí všichni, ale jen někteří využívají. A měl bych ještě jeden podnět. Co aby ti, co odmítají očkování, protože je stát buzeruje a pan farář říkal ..., neotravovali v nemocnicích a vymyšlenou chřipečku si vyleželi doma za své, paralen je k dostání snad i v trafice.

M. Burešová 20.10.2021 8:27

To jsem nespočítala já - ale pan Maďar :-)

Očkování způsobí, že vir se u očkovaného usadí a množí na sliznici. Nejde do svalu, protože tam bydlí očkovací imunita. Trvá tři dny, než si očkovaný poradí se slizniční nákazou - a ty tři dny je nakažlivější, než neočkovaný. Pak se to obrací. Ale tři dny je očkovaný nakažlivější než neočkovaný - takže svoje okolí nechrání ani omylem, naopak ho ohrožuje podstatně víc. Cynik by možná řekl, že očkovaný sobecky chrání sebe - na úkor svého okolí.

Co se týká placení testů - kdo je chce, ten je má platit. Zpravidla je chce stát - formou různých nařízení. Tak ať je stát platí. A pokud přijmeme myšlenku, že testování zachycuje přenašeče, pak je třeba testovat také očkované. Neboť všichni mohou být přenašeči. Je docela dobře možné, že současný nárůst pozitivních má příčinu v netestování očkovaných. Stát řekl, že je testovat nebude - ať si viry roznáší kde chtějí, kdy chtějí.

Jestlipak jste se podíval, jak se definuje vakcína? Když to uděláte, zjistíte, že Covid-vakcína je jen lži-termín. Protože definici vakcíny nenaplňuje. A v Čechách stále ještě není schválená pro běžné použití.

F. De Winter 20.10.2021 8:34

Dobře napsáno!R^R^R^

P. Vychodil 20.10.2021 8:49

R^R^R^

J. Nevrkla 20.10.2021 8:46

V nejvíce proockovanem Izraeli je většina lidí v nemocnicích s covidem očkovaná, momentálně jich mají na JIp s covidem pětkrát více než my.

M. Těhanová 20.10.2021 8:57

Kdy už vezmete na vědomí, že když očkovaný nemusí jít na test, neznamená to, že neroznáší covid vir.

Od kohopak se ti neočkovaní nakazí? Asi většinou od očkovaných, jelikož ti celkem žádné příznaky nemají, i když covid roznášejí.

Už by tohle bláznění mohlo skončit.

J. Stehlik 20.10.2021 10:34

Máte pravdu . Každý se mohl nechat očkovat . Teď už je to jen na lidech , zda ponesou následky .

R. Langer 20.10.2021 12:20

Jsem zvědavý, po kolikátém očkování se ty následky dostaví... ;-)

M. Boháček 20.10.2021 9:35

Pán Mentlík, tak to vôbec nechápete, čo detekujú PCR testy.

Pozitívny môže byť človek, ktorý prekonal infekciu a je už neinfekčný, taktiež pozitívny môže byť človek, ktorý nie je ani chorý, ba nemusí byť ani nakazený.

To, že niečo domnievate navzodory jasným a všeobecne známym faktom, vypovedá o vašej buď neschopnosti pochopiť princíp fungovania PCR metódy, alebo o vašej lenivosti.

P. Baum 20.10.2021 1:21

Názory paní Šichtařoé na ekonomiku jsou rozumné a cenné. Její názory na epidemiologii jsou podle mého názoru stejně neinformované a problematické, jako případné názory profesora Pazdiory na ekonomiku - doporučoval bych častěji aplikovat pravidlo "ševče, drž se svého kopyta".

K. Machala 20.10.2021 2:06

Ekonomie, má-li fungovat, je o svobodě volby. Je to složitý systém milionů spontánních sil, které nejdou naplánovat z 1 centra, ale potřebují decentralizované rozhodování, tedy svobodu. I medicína zkoumá složité systémy, které nejenže taky nejdou naplánovat z jednoho centra, je o svobodě jednotlivce rozhodovat o svém těle a ani v epidemiologii nemůžete znát miliony proměnných lépe z jednoho centra, a tedy je nemůžete dobře centrálně naplánovat. Je to tedy podobné v mnoha ohledech. Není možná civilizovaná medicína bez informovaného souhlasu, jinak se podobá mengelismu. Sorry, ale paní Š. má pravdu v obojím. Ekonomie je o chápání toho, že řídit složité systémy bez vnitřní pokory napáchá víc škod než užitku. Quod usque... neovakcíny fungují mizerně krátkou dobu při neznámé bezpečnosti nad 6 měsíců, což nedává nikomu právo osobovat si diktátorské pravomoci nad jinými. Vedle pochybnostech o bezpečnosti není ani moc účinná. Nezabraňuje přenosu a tak kolektivní imunita je iluzí. Pokud vám osobně snižuje riziko těžkého průběhu, buďte rád, ale vzdejte se myšlenek na násilí vůči jiným. Jsou velmi zlé. My body, my choice. Jinak jde o mediktaturu farmaceutiátu.

D. Zítko 20.10.2021 7:44

Přesné R^R^R^

J. Lukavsky 20.10.2021 7:53

"My body, my choice" no trošku se vtírá pochybnost zda občan který neví jaký je rozdíl mezi slezinou a slinivkou si bude rozhodovat o svém těle a doktor se dvěma atestacemi mu smí jen tiše a opatrně radit. Ale dá se to vyřešit jednoduše: nesouhlasíte s navrženou oparací, OK, podepište nám revers a s Pánembohem. Jistěže jsem to já kdo rozhoduje o své léčbě, beru léky, jdu na oparaci, dám na radu MUDra. Nebo ne a pak ale kvičím "přeci mě nenecháte umřít, dělejte něco...kdybych to věděl.." J.L. end

R. Gramblička 20.10.2021 9:10

to už je problém dotyčného občana. Nikdo nejsme povinni dbát na rady lékařů, ale ti kdo nedbají, sami sobě škodí. A kdo chce kam, pomozme mu tam

R. Langer 20.10.2021 12:22

No, dost lékařů očkování proti chřipce považuje za zcela zbytečné. ;-)

F. De Winter 20.10.2021 8:08

R^R^R^

J. Vlk 20.10.2021 8:32

Svoboda volby, kéž by tomu tak bylo. Myslím jde hlavně o prosazování zájmů. Aby to bylo jednodušší musí být velké nadnárodní společnosti, které diktují i vládám a politický tlak. Příkladem může být výstavba JE, výběr projektu, výběr komponent, subdodavatelů, prací a služeb. Kdyby tomu tak bylo jak píšete, nekupovali bychom JE na klíč a byli bychom v elektroenergetice na vrcholu.

V. Petr 20.10.2021 10:22

Je naprosto legitimní zakázat neočkovaným vycházet mezi lidi, protože přenášejí nákazu ve větší míře, než neočkovaní.

A lze žádat po neočkovaných, aby si sami zaplatili případnou léčbu včetně nemocenské je též legitimní. Je to jako když někdo řídí opilý a způsobí dopravní nehodu.

M. Miky 20.10.2021 14:18

"Je naprosto legitimní zakázat kovidistickým hovadům vycházet mezi lidi, protože ohrožují lidská práva všech ve větší míře, než komunisti, piráti a antifa dohromady."