20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Dojná kráva číslo jedna

Já bych to řekla asi takhle: Pokud vláda sníží spotřební daň a tím nezíská 4 miliardy měsíčně, tak tím zabrání vyhození čtyř miliard měsíčně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rozbořil 16.4.2022 0:01

Je zajímavé, že jakmile se paní Šichtařová vyjadřuje v "rozhovoru" pro PL, vznikne takovéto blábolení. A co to spouští v diskuzi .... Je to vůbec k něčemu dobré?

J. David 15.4.2022 19:44

Berně a zase berně, z přidané hodnoty (?), spotřební (chroupání mrkve a karfiolu), na Rusi kdysi Pjotr Velikyj zavedl daň z komínů, což promptně zavedla EU formou zpoplatnění zavedení emisních povolenek, za samoděržaví se tomu říkalo "nalog naševo gosudara". Jinak, ta učitelka v dobrém výživném stavu, docela vyžraná báryšňa, je soudružka učitelka. Akademická soudružka učitelka/mučitelka. Berně neberně, politický kantor má dostat přes obřití, a nezdárný mendík přes dvou půlek obhýždí.

J. Jurax 15.4.2022 17:32

No, s těmi zastropovanými cenami pohonných hmot má snad pí Šichtařová teoreticky pravdu, nicméně opomněla po mém soudu jednu věc - ta drahota by, aby mohl nastat jí popsaný jev, musela být vyvolána nedostatkem příslušné komodity. Což není, je vyvolána jinak. Pohonných hmot je dost, akorát jsou drahé.

K tomu viz zde na Psu článek pana Kovandy PHM: Komu pomůže snížení spotřební daně v ČR?

J. Štěpán 15.4.2022 15:15

Nechápu co má Markéta za problém. Jí preferovaní podnikatelé si to šoupnou do "kreativního učetnictví", jinými slovy zoptimalizují daně;-D a stejně to zaplatí plebs. No a ten tu není na nic jiného než se sedřít v nějaké montovně za pár šestek aby mohl chvilku přežít, tak o co jde?

L. Písařík 15.4.2022 15:20

Ovládate právo, daně, účetnictví? Nebo nejste nic z toho a jenom si myslíte.

J. Štěpán 15.4.2022 15:48

Jaké "právo" máte na mysli? Třeba rodinné ani omylem. Nicméně daně a učetnictví-ano(samozřejmě existují tisíce lidí kteří to ovládají líp),a navíc mám praxi. Pokuď se ve některých firmách kde jsem pracoval, vyplácí DPH na ruku za účet a pak se to rozepíše na vozidla které stojí nepojízdné několik let, tak co si o tom mám myslet?A nejde jen naftu a benzín. Firma o 15 lidech má větší spotřebu hajzláků, jarů oken, pracích prášků než průměrná střední škola. Vy ale té praxi moc nedáte, že ne?

L. Písařík 16.4.2022 9:07

Máte pravdu v tom že nedám, již jsem skončil a předal firmu - za peníze - podnikal jsem pouhých 25 let a zažil několik kontrol a sporů s FU, co si mohu zahrnout do daňově uznatelných výdajů - vyhrál jsem je. PODLE TOHO, CO JSTE NAPSAL, to jsou jen drobné, které vidíte jako zaměstnanec, to je pod zorným úhlem FU, pokud to ovšem někdo nepíchne, pak se tím zabývat musí.

J. Štěpán 15.4.2022 15:15

Nechápu co má Markéta za problém. Jí preferovaní podnikatelé si to šoupnou do "kreativního učetnictví", jinými slovy zoptimalizují daně;-D a stejně to zaplatí plebs. No a ten tu není na nic jiného než se sedřít v nějaké montovně za pár šestek aby mohl chvilku přežít, tak o co jde?

J. Ptáček 15.4.2022 10:20

Dokud budou existovat dál vazby (jedno jestli úzké nebo okrajové) mezi politiky (premiér, vláda, poslanci, komunální politici), budou tito politici pracovat výhradně ve svůj prospěch. Že smetou pár drobků ze svého stolu těm dole, je pouze úplatek poddaným. Ti jim div ruku nelíbají. A úplně nejhorší politici- zloději navíc používají k okrádání občanů vlastní média (noviny, časopisy, TV a pod.). V tomto případě Babiš-Nebabiš. Zdaleka v tom nejede sám, jsou to političtí vyčůránci jak zprava, tak zleva.

J. Jurax 15.4.2022 17:19

No, víte, býval u nás za první republiky i dřív tisk stranický. Příslušná strana vydávala své noviny co hlásnou troubu svých názorů a na podporu svých zájmů. A bralo se to jako normální.

F. Navrátil 15.4.2022 8:30

Pohonné hmoty nejsou pro pětikolku dojnou krávou číslo jedna. Tou jsou občané, proti kterým vede válku v rámci vyhlášení výjmečného stavu a likvidací ústavou zaručené svobody slova. A bude hůře. Korespondenční volby, které mají zaručit zvolení poslušného prezidenta a nastolit pětikolkový režim na věčné časy a nikdy jinak, se připravují na schválení a kodifikaci. Pak už budou občané jen platit daně a držet huby.

R. Meišner 15.4.2022 8:27

takže znovu: v Polsku jsou paliva o deset korun levnější ( díky DPH)..a dle autorčiny logiky by mělo být z pohoných hmot okamžitě nedostatkové zboží, takže si u pumpy nenatankujete a pokvete černý trh. (citace). --jak je tedy možné, že se v Polsku nadále vesele tankuje? žádám slovutnou ekonomku o vysvětlení. prosím a děkuji. 8-o

J. Schovánek 15.4.2022 8:38

Ještě si to přečtěte. V polsku nejsou ceny paliva zastropovány.

K. Šubrt 15.4.2022 1:36

Alfa samice Sichtarova mimo silnou aversitu k EU / NATO je take poradkyni Trikolory. Na tu svoji dulezitost, vseho znalstvi a kriticnost je mimo "ředitelovani" v rodine firmicce dost malo.👎

D. Uhlár 15.4.2022 4:44

Že nerozumíte tomu, co říká, ještě neznamená, že to ona říkat nesmí, nebo že nemá pravdu. Rád s Vámi podiskutuji o napsaném, bohužel zatím jen plivete žluč.

A. Renjascu 15.4.2022 4:56

To je u pana Šubrta klasika, cokoliv co nějak souvisí se jménem Klaus u něj vyvolává alergickou reakci...

R. Langer 15.4.2022 6:23

No, proti jakémusi naprosto bezvýznamnému omega samci Šubrtovi pořád dost dobré. ;-D

L. Hančar 15.4.2022 7:35

Šubrt, přečtou si v klidu úvodník od Astona a snažej se mít radost ze světa.