20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
divitel 7.3.2009 15:49

může mi prosím někdo sdělit

může mi prosím někdo sdělit v jakých jednotkách jsou ty tabulky? Jestli v korunách, je to dobrý. Jestli v tisících, je to na pováženou. Jestli v milionech, je to na emigraci.

Dušan Streit 6.3.2009 13:37

Šilené náklady zbytečného zadlužení

A děláme všechno pro to, abychom těm zahraničním světovým institucím další výnosy ještě přihráli:

http://streit.blog.idnes.cz/c/73230/Co-vsechno-unese-cesky-stradal.html

František 6.3.2009 12:39

Dluhopisy

Nechápu dluhopisy. Jako člověk dluhy neprovozuji. Stát je asi chytřejší.

A již vůbec nechápu úvahu: "Dluhy plaťme a důchody neplaťme."

Potom každý důchodce je vinen tím, že je důchodce. To je pravda.

čtenář 6.3.2009 13:27

Re: Dluhopisy

Kdyby nebylo těch dluhopisů a hlavně úroků, které se z nich musí platit, mohl by jeden každý důchodce ihned dostat přidáno 2000Kč měsíčně, které teď jdou na "dluhovou službu". Tyto dluhy nasekala soc.dem za své 8leté vládnutí v to v období konjunktury, viz graf ve včerejším článku na Psu "Nenasytné monstrum". Jak by to asi vypadalo v období krize, si lze jen domýšlet. Není tedy pravda, že soc.dem. projedla jen budoucnost. Důchodcům projedla i podstatnou část přítomnosti.

ZEMAN 8.3.2009 18:42

Re: Dluhopisy

NECHT TY DLUHY UDĚLAL KDOKOLIV PŘI STÁVAJÍCÍM ZADLUŽENÍ STÁTU TEDZ NÁS VŠECH BY NEMNĚL DOSTAT PŘIDÁNO NIKDO LEDA PRÁCI STEJNĚ PO KAŽDÉM PŘIDÁNÍ NÁSLEDUJE ZDRAŽENÍ A VÝSLEDNICE JE 0 POPŘ.- A ŠLUS

Rýpal 7.3.2009 7:14

Re: Dluhopisy

Dluhopisy nechápete, ale volební právo máte. Tragédie...;-(

franta tyčka 6.3.2009 11:28

To mě vždycky pobaví jak se tady pláče kdo koho okradl a kterej to byl.

Za minulého režimu šel by takový rovnou ke zdi. No, co si lidi v dobré víře a přesvědčení, že bude lépe vycinkali to mají.

j 6.3.2009 11:53

Re: To mě vždycky pobaví jak se tady pláče kdo koho okradl a kterej to byl.

V minulém režimu bys za ty svý keci šel taky ke zdi

franta tyčka 6.3.2009 12:12

Re: To mě vždycky pobaví jak se tady pláče kdo koho okradl a kterej to byl.

Za minulého režimu jsem mohl v hospodě nadávat jak jsem chtěl.Varovali mě sice,ze mě zavřou a nezavřeli. Až když jsem posléze začal nadávat na ty nové tak mě zavřeli. Kdyby chtěl někdo pdrobnosti PROČ vysvětlím,

Jurajda 6.3.2009 13:23

Re: To mě vždycky pobaví jak se tady pláče kdo koho okradl a kterej to byl.

To víš už jsi nekradl státní ale soukromý!

j 6.3.2009 13:31

Re: To mě vždycky pobaví jak se tady pláče kdo koho okradl a kterej to byl.

Franto takže provokater? A ještě kriminálník nás tady bude kádrovat tomu se říká pokrytectví

franta tyčka 6.3.2009 14:07

Re: To mě vždycky pobaví jak se tady pláče kdo koho okradl a kterej to byl.

No když předešlí kriminálnici mohli dělat presidenty? Notabene koho tady kádruju? Myslet se někdy vyplatí. I když blbě plkat to vyjde nastejno.

j 6.3.2009 14:45

Re: To mě vždycky pobaví jak se tady pláče kdo koho okradl a kterej to byl.

S poslední větou souhlasím

( není to trapný nadávat na režim jenom proto, že vás v něm zavřeli. Nebude problém ve vás?)

franta tyčka 6.3.2009 19:58

Re: To mě vždycky pobaví jak se tady pláče kdo koho okradl a kterej to byl.

Petr Kohout 6.3.2009 8:03

Dovolil bych si odporovat - trocha důsledné platební nekázně

tedy takové, že by se mezinárodní soudní rozhodnutí požadují zaplacení dluhů i s úroky ugnorovala, případně by následovaly "autonehody" příslušných soudců by měla vznam jako ústavní zákon o zákazu státního deficitu. Jinými slovy, kdyby nám nebyl nikdo ochoten půjčit, ani Paroubek by nemohl dělat státní dluh.

ranbow 6.3.2009 7:34

Nějak nechápu

Nějak nechápu smysl toho rozhovoru - konsolidovaný stát neměl ani pomyslet že by své dluhy měl přestat splácet (a když už se to stane, ta se tiše dohodne s věřitely a nebude o tom vytrubovat v rozhovoru pro Ekonom), To je jako kdyby se uveřejnil článek ve kterém bude ministr vnitra odpovídal s vážnou tváří - ne opravdu u nás nebudeme ani zavírat soukromníky, ani konfiskovat  jejich podniky , ani posílat své politické protivníky do koncentračních táborů.. No jistě že by to byla pravda, ale co si o nás v zahraničí pomyslí, když musíme takové zprávy dementovat....

Juggernaut 6.3.2009 7:25

Čísla

Podle tabulek na konci článku je státní dluh 925 mld, dluhopisů je celkem za 952 mld. Kde je ten rozdíl? Jde o vydané ale neprodané dluhopisy, nebo něco jiného?

runner 6.3.2009 10:32

Re: Čísla

Ty dluhopisy za těch 27mld mám doma já, našel jsme je v zapomenutým kufříku před ministerstvem financí. On jak Kalousek nasedal do auta, tak si před tím odložil kufřík na střechu a zapoměl na něj a jak řidič přidal céres, tak kufřík spad na zem a já ho sbalil. Já se pak s Kalouskem čestně domluvil, že to o něm nikomu neřeknu, ale naoplátku si nechám ty dluhopisy a on nakonec (jelikož chtěl setrvat v úřadu) souhlasil s tím, že se to v těch číslech nějak ztratí a vidíte, neztratilo.

Fojt 6.3.2009 0:22

Jak to,

vždyť soudruh Paroubek nám říkal, že dluhy se neplatí - to ti modří ptáci nevědí? ;-)

zidak 6.3.2009 1:50

Re: Jak to,

docela by mne zajimalo, zda muzete kdy dohledat kdy, kde a jak to Paroubek rekl. Zatim jsem to na internetu nenasel, jen kazdy rika ze nekdo rikal ze to P. rekl. Nemam ho sice rad, ale chci vedet kde je pravda. Aby to nebylo jak klausuv udajny vyrok neznam spinave penize, ktery take nepadl respektive jemu podobny vyrok padl v uplne jinem kontextu.

Osel 6.3.2009 6:00

Re: Jak to,

Takže když to není na naetu, tak to neexistuje? Ten blb to řekl v televizní debatě, tuším že tam byl s Němcovou. Na vlastní uši jsem to slyšl a to prase viděl jak to říká.

Hýýýýk

V 6.3.2009 6:28

Re: Jak to,

V kazdem pripade platime jen uroky, principal, ci asi jak se tomu rika jistina, tedy dluh samotny neplatime ani nahodou, jen na nej porad vrsime. Takze to Paroubek asi myslel takhle, ze platit dluhy znamena splacet jistinu, a tu nesplacime.

Tx 6.3.2009 6:34

Re: Jak to,

Já to taky slyšel, a taky to, jak řekl asi před 2 - 3 měsíci "splácet státní dluh není naší prioritou".

Tx 6.3.2009 6:57

Re: Jak to,

Klaus neřekl, že "nezná" špinavé peníze, jen, že je "nerozezná od čistých". Což je fakt, to musí rozeznat policie.

Klaus měl jako zásadu vyrovnaný rozpočet (dokonce ho chtěl uzákonit). Zeman přišel s tím, že deficitní rozpočet není žádný zločin a může být užitečný. To je fakt. Jestliže si půjčím, postavím fabriku, ta mi vydělává a já z toho dluh splatím, OK. Ale jestliže si při platu 15000 půjčím na dovolenou v Karibiku, jsem vůl. Ale to právě následovníci Zemana udělali. Aby získali voliče, odhlasovali různé nesmyslné sociální dávky (jako proslulé pastelkovné, rozdávat můžu, když mám z čeho), ostatní strany v závěsu nemohly zůstat pozadu, a tak jsme ty dluhy v podstatě prožrali, a to v době, kdy ekonomika šlapala jak hodinky a my tudíž měli splácet a ne si ještě víc půjčovat, takže teď máme sice bohaté sociální zákony a sítě, ale dluh jako kráva a není z čeho splácet. Jen úroky jsou 50 mld. - co by se za to dalo pořídit... Moje maminka říkala: dluh ujídá z mísy. To tedy jo, a pořádně.

Martin 6.3.2009 8:35

Re: Jak to,

Jenže Klaus kryl schodek rozpočtu stamiliardovými příjmy z privatizace, místo aby tyto příjmy dal na důchodovou reformu. Vlastně by na ni stačilo i 100 mld.

Dluhy z privatizace cpal do ČKA, které potom ČKA zpětně prodávalo za 10-30% jejich dlužníkům.

V podstatě Klaus prošustroval za dobu svého vládnutí celý státní rozpočet ČR, vlády ČSSD rozpůjčovaly za další, protože už tak velké příjmy z privatizace neměly a musely řešit dluhy (sice třeba prodej České spořitelny, odkup dluhů za 14 mld, privatizace za 7 mld, nový vlastník zisk za jeden rok 5 mld je hodně smutná vizitka Zemana, potažmo ČSSD).

spider 6.3.2009 9:07

Re: Jak to,

TO co rikate neni pravda, za casu Klauze slo do statniho rozpoctu cca 20 mld KC rocne, az soc. dem prodala velke spolecnosti za desitky miliard Kc a presto byly schodky státních rozpoctu nesrovnatelne.

Martin 6.3.2009 19:49

Re: Jak to,

Ale je, dluhy totiž nacpal do Konsolidační agentury.

Pro správné porovnání je totiž nutné započítat i míru inflace. Tj. 20 Mld Kč v roce 1995 je v současné době 200 Mld. Porovnávat pouze finanční částky bez započtení inflace je nepřesné.

Dobrý výchozí materiál je zde:

http://www.businessinfo.cz/files/file5245.pdf

JaS 6.3.2009 9:08

Re: Jak to,

Klaus neřekl, že "nezná" špinavé peníze, jen, že je "nerozezná od čistých".

To je ale žabař! V Rakousku prodávají přístroj, který dokonce dokáže v drátech zjistit, která elektřina v nich teče! Jestli je to ta ekologická (to je ta z uhlí, co z komínů jde CO2 a radioaktivní odpad) a nebo ta neekologická - ta z jaderné elektrárny ;-D;-D;-D.

vladimir 6.3.2009 7:32

Re: Jak to,

Rekl to v nejake predvolebni debate na CT1. Ale dohledavat to za vas nebudu ;-)

L 6.3.2009 7:44

Re: Jak to,

Opravdu to řekl v televizi. Přesný slovosled už nejsem schopný interpretovat "stát své dluhy nikdy neplatí". Řekl to docela vážně.