25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Česko ohrožuje německý útěk od uhlí

Již Henry Louis Mencken řekl, že každý problém má své řešení, které je prosté, jasné a mylné. Což je řešení, které si v přístupu k oxidu uhličitému vybrala Evropská Unie. „Složité problémy nemívají jednoduchá řešení,“ varuje Vladimír Dlouhý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kolman 31.10.2019 7:56

Naprosto s vámi pane Vintře souhlasím. Svým malým připodotknutím jsem chtěl ukázat na fakt, že i kdybychom přistoupili na teorii zhoubného vlivu "CO2" (nemyslím si, že vliv CO2 na variace klimatu je dominantní - věřím na vliv korelace se slunečními cykly a jinými vlivy), stále tu ještě zbývá další zásadní hrozba ve formě PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ. Platí úměra: Čím více lidí - tím více CO2 - ale také odpadků, nedostatku potravin, pitné vody, energie, prostoru........úbytek kyslíku v ovzduší(???)......

J. Vintr 31.10.2019 18:02

Tak hlavně kdyby sami ti, kteří se snaží Evropě naordinovat nulovou "uhlíkovou stopu" sami té blbosti o oteplovacím účinku CO2 věřili, tak se nebudou starat o Evropu, která ho vyprodukuje slabých deset procent, ale o zbytek světa, kde ta produkce neustále roste. I kdyby Evropa od zítřka nevyprodukovala žádný CO2, tak to rostoucí produkce zbytku světa nahradí za pár měsíců. Takže oddálíme za cenu drahých a bolestivých úsporných opatření ten slibovaný konec světa taky jen o těch pár měsíců.

L. Novák 1.11.2019 11:08

Podstatné je, že kecy o konci světa a klimatické katasrofě jsou obyčejný PODVOD...!!

J. Novak 31.10.2019 1:52

Jako karbonizace dekarbonizace , čert to vem. Že potřebujeme jádro ví každý kdo má alespoň průměrnou inteligenci. Ale proč a za jakým účelem existuje organizace zvaná " hospodářská komora" .. to mi někdo vysvětlete. Navíc .. vedená lidmi s kterými by slušný člověk na pivo rozhodně nešel.

L. Novák 31.10.2019 8:52

Třeba proto, aby neúspěšní kandidáti na prezidentskou funkci měli kde ukazovat občanům, že ještě žijí a budou kandidovat znovu... ;-D