18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

ROK 2018: Rok regulací

„Tedy běda těm národům, které neumějí omezit oblast působnosti státu! Stát vše pohltí; svobodu, soukromé podnikání, bohatství, blahobyt, nezávislost a důstojnost.“ Frédéric Bastiat*

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 21.12.2017 9:54

Ekonomická situace vypadá více než dobře.

Tak to bylo i před pádem komunistického režimu. I tehdy ekonomická situace vypadala dobře (zapomeňte na to, co hlásal těsně po 17. listopadu Zeman - to byly VŠECHNO lži). Bytová tíseň se zmírnila tak, že téměř přestala. Ekonomické výsledky rostly ve všech ukazatelích. Seznam nedostatkového zboží se zmenšil až extrémně. Trvalá lešení z měst mizela a přebytky ekonomiky umožňovaly i opravu fasád státních nemovitostí. Začalo se znovu rozvíjet malé soukromé podnikání. Jediné pořadníky byly na byty, ale i ty se začaly výrazně zkracovat. Do nových sídlišt byly zavedeny linky hromadné dopravy včetně nákladných kolejových. Na ulicích mizela šeď a lidé začali být oblékáni barevně a neuniformně. Všechno se zlepšovalo vyjma jediné věci: meziročně klesal počet lůžek ve zdravotnických zařízení. A přesto přišel těžký pád a ten systém se zhroutil jako domeček z karet.

P. Vaňura 21.12.2017 10:35

Pokud se pamatuji, tak někdy roku 1988 komunisté už

dokonce přestali slibovat "světlé zítřky" a OFICIÁLNÍ CÍL byl definován jako "udržení dosavadní vysoké životní úrovně..."

K. Pavlik 21.12.2017 10:57

Re: Ekonomická situace vypadá více než dobře.

No zapominate na jednu malickov - Gorgacev se zblaznil a prodal vychodni ruskou Evropu tehdy zapadnimu Nemecku8 za balik penez.

M. Prokop 21.12.2017 21:34

Re: Ekonomická situace vypadá více než dobře.

Jestli jo, tak to byl umělec. Prodat takový šunt za balík.

M. Prokop 21.12.2017 21:33

Re: Ekonomická situace vypadá více než dobře.

Máte smůlu, agitátore. Já si tu bídu pamatuju, takže vím, že lžete. Jen opačně, než Zeman.