20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

ŘECKO: Grexit a německá nadvláda

Už sedm let zaměstnává řecká krize evropské politiky i většinu praktikantů chmurné ekonomické vědy po celém světě, kteří neustále spekulují, co by bylo, kdby…

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 27.6.2015 10:51

EU na socialistické LS je zločinem a hotovo !

Podvodní Řekové jen využívají jejího zvráceného dobroserství. Řekové krát EU rovná se superprůser a superzločin..... Dzp.

J. Matuška 27.6.2015 8:46

Kolik Řecko zaplatilo na úrocích?

Kolik zaplatilo za "hračky" pro armádu? Jsem laik, takže je možné, že se ptám hloupě.

P. Lenc 27.6.2015 9:45

Re: Kolik Řecko zaplatilo na úrocích?

Neptáte se hloupě.Ale prvotní problém je socialistické rozhazování, (nakonec známé "zdroje jsou" nepochází od Řeků) a až potom se řekové mohou vymlouvat nebo upozorňovat na zahraniční věřitele a banky.Nakonec podívejte se na finanční politiku naší nynější vlády, nakolik je ochotná znovu zadlužovat stát, tak jak to již Sobotka jako svého času ministr financí (2002-2006) dokázal.Socialisté mají doslova v genech rozhazovat, na to občan slyší.Nakonec podpora nynější ultralevicové řecké vlády to jasně ukazuje.Otázka  ale je, jak budou titíž občané reagovat, až nebude do natažených ručiček co dávat.A to je také to z čeho má socialistická EU strach, proto také podle mně k nějaké dohodě dojde, "zdroje stále ještě jsou".

V. Kain 27.6.2015 12:15

Re: Kolik Řecko zaplatilo na úrocích?

Socialisté nikdy žádný program neměli a mít nebudou.Jejich jediným programem je korumpování voličů aby jim dali hlasy.O dluhy se nestarají.Ty ať zaplatí někdo jiný.Při posledních volbách se do pozice ministra finaní dostala další veš.Hospodář jako noha,ale hubou.Uvidíme až se bude bilancovat.

R. Sartori 27.6.2015 8:00

PROKOPOVO NOČNÍ JAM-SESSION

... neuvěřitelné balalajkové sólo !!!

____________________________________________

:-)))

:-)))

P. Maleček 27.6.2015 6:00

Nelze než Řekům jejich politiky závidět

To co předvádí řecká vláda v Bruselu není nic jiného než drzé vydírání. Ale na druhou stranu, kdyby aspoň z desetiny takhle razantně bojovali za Česko námi placení politici, tak pro všude se válící dotace si už nemáme ani kam sednout.

Zvlášť poslední výkon sráděry Sobotky je fascinující. Nařizování uprchlických kvót odmítáme a tak jich místo nařízených 700. dobrovolně přijmeme 1000. Inu opět se předvedl coby obdivovatel Šimka s Grosmanem - nechci slevu zadarmo!

M. Prokop 27.6.2015 0:14

Lituji,

ale řecký dluh nezpůsobili Němci. Poslední slušně hospodařící vláda byli "černí plukovníci".

Kdo zaručí, že s € se po odpuštění dluhů nezačnou Řekové zadlužovat znovu, pokud ekonomické mechanismy v EU nefungují?

J. Krásenský 27.6.2015 7:23

Mylíte?

Například v roce 2011: "Řecko krachuje, ale dál utrácí za "hračky" pro armádu. Kupuje je v Německu", http://zahranicni.ihned.cz/evropa-slovensko/c1-43688440-recko-krachuje-ale-dal-utraci-za-hracky-pro-armadu-kupuje-je-v-nemecku

A jinak je tu podezření, že banky, zvláště německé a francouzské, půjčovaly (nejen) Řecku bez ohledu na finanční možnosti dlužníka. Je to jako u našich "rychlých půjček bez záruky", "půjčí deset tisíc, tři musíte zaplatit jako manipulační poplatek a pro zbytek si k vám přijdou exekutoři a zabaví Vám desetinásobek". I velké banky se k (nejen) Řecku chovají jako naši "šmejdi", s vidinou, že jim Řecko bude jednou patřit celé. Takový "věřitel" musí nést odpovědnost za nerozumné či podvodné půjčování. Konec konců německé i francouzské banky jsou, za těch pár let Řecké krize, "několikrát zachráněny".

R. Sartori 27.6.2015 7:55

PROKOP je člen-korespondent IVK(b)

... ten se nemýlí, tomu to natlouk´ do hlavy osobně nositel Puškinovy medaile V.Klaus,CATO(vyhozený) !!!

J. Krásenský 27.6.2015 9:39

Za prvé jsem chtěl napsat "Myslíte",

asi je čas vyměnit klávesnici. A za druhé, pokud řadíte pana Prokopa k " IVK(b)", je to pro mne doporučení, nikoli pohana a zesměšnění.

M. Prokop 27.6.2015 0:10

Lituji,

ale řecký dluh a řeckou neochotu řešit jeho příčiny (poslední, kdo tam jakž takž hospodařil byli "černí plukovníci") nezpůsobili Němci.

A i pokud budou Řekům dluhy odpuštěny (proč?), kdo a jak se postará, aby okamžitě nenasekali nové, když s € ekonomické mechanismy nefungují?

M. Prokop 27.6.2015 0:21

Re: Lituji,

trpajzlíci sežrali, trpajzlíci vrátili

P. Dvořák 27.6.2015 2:55

Re: Lituji,

A skoro stejný. Hajzlíci, jenom skoro . . .

:-))

J. Chaloupka 27.6.2015 9:27

Ekonomické mechanismy fungují, jen musíme čekat,

až zbankrotuje celá Evropa a s ní i Řecko. Prostě tu socialistickou cestu "utrácej, zdroje jsou" musíme s našimi západními soukmenovci projít ještě jednou. Soudím, že přežijí jen soudržné rodiny.