Neviditelný pes

PROBLÉM: Nedostatek nafty díky Bidenovi

22.11.2022

Dokud nebyly během 2. světové války zničeny německé zásoby ropy a benzínu, tak neměly letecké útoky Spojenců na nacisty skutečný strategický dopad a nesrazily Německo na kolena. Toho se dosáhlo teprve tehdy, až když Německo nemělo pohonné hmoty pro své tanky. Také dnes platí, že zničení energetické infrastruktury protivníka může vést k destrukci celého národa. Současní nepřátelé Ameriky tuto historickou lekci nezapomněli.

Z tohoto důvodu by se Američané měli vážně zajímat o zprávy průmyslových analytiků, kteří bez obalu varují, že nám tuto zimu hrozí akutní nedostatek nafty.

Všichni samozřejmě ostře sledujeme cenu benzínu u benzínových pump, ale ve skutečnosti pohání Ameriku právě nafta. Nafta pohání americké nákladní vlaky, kamiony, nákladní lodě, říční čluny a autobusy. Pohání také naše zemědělské a stavební stroje. A naftou mnoho lidí také vytápí své domovy.

Jak je možné, že zásoby nafty klesly na tak děsivě nízkou úroveň, přestože energeticky náročné chladné zimní počasí do většiny země ještě ani nedorazilo? Jak je možné, že se Bidenova administrativa nadále podřizuje programu „progresivistů“, kteří nám brání těžit energetické zdroje, které se nacházejí na našem území?

I když je současná snížená kapacita rafinérií jedním z důvodů, proč nás čeká energetická krize, tak si musíme uvědomit, že Bílý dům se agresivně snaží plnit svoje volební sliby a omezuje otevírání nových vrtů pro těžbu ropy a zemního plynu. Pokud bude tato politika úspěšná, tak se s energetickou nezávislostí můžeme rozloučit. A když bude Bidenova administrativa takhle pokračovat i nadále, budou mít naši nepřátelé a jejich pomahači před sebou hospodářsky oslabenou Ameriku – oběť sebepoškozování, které ohrožuje budoucnost USA.

Je také velmi znepokojující pozorovat to, jak korporátní miliardáři s americkým občanstvím ostře sledují, jak jejich čínské trhy s mnohamilionovými obraty reagují na jakýkoliv posun v americké zahraniční politice, a poté nasměrují své politické dotace v USA tak, aby byl Peking spokojený.

Poté, co byl vyslýchán v souvislosti se svými politickými dary pro Demokratickou stranu ve výši půl miliardy dolarů, se facebookový magnát Mark Zuckerberg zařekl, že už Demokratickou stranu nebude finančně podporovat.

Soukromé financování vládních volebních úřadů bylo mezitím – přinejmenším ve 24 státech – postaveno mimo zákon. Ve všech 50 státech je však federální veřejné financování vládních volebních úřadů zřejmě stále legální.

V době, kdy nás od potenciálního vážného nedostatku nafty, který by ještě více narušil naše vedoucí postavení ve světě, dělí jen třicet dnů, představuje prezidentovo jednání pro mnoho Američanů a naši ekonomiku doslova studenou sprchu.

Lawrence Kadish je členem správní rady Gatestone Institute.

Překlad původního textu: Biden’s Diesel Fuel Shortage: Cold Comfort
Překlad: Helena Kolínská, Libor Popovský

Text poskytnut Gatestone Institute



zpět na článek