24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

PRÁVO: Daňové zákony, Apple a salámová metoda EU

Pod rúškom boja proti Applu sa bude harmonizovať základ dane z príjmov pre právnické osoby. Pritom nástroje proti tomu, že Apple z miliardových ziskov neplatí dane, existujú už dávno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 1.10.2016 9:13

Hlavní je, že pod rouškouj tropení dobra Evropská unie

zločinně napadá a snaží se zničit evropské národní státy a je zdrojem zla. Socialismus, kterým je, je vždy zdrojem zla, neboť neumožňuje prvkům spontánního řádu lidského světa, a ten je nezdemontovatelný, tedy jednotlivcům a jejich organizacím, samozřejmě včetně národních států, se adaptovat na prostředí, situaci a budoucí neznámé svými vlastními, tedy co možná nejefektivnějšími, adapatčními prostředky a zásobami... Dzp.

Z. Lapil 1.10.2016 9:44

Re: Hlavní je, že pod rouškouj tropení dobra Evropská unie

Já si dovolím Váš příspěvek pochválit. Většinou sem sázíte temné výkřiky "Všichni jste hlupci. Přečtěte si Knihu, a možná se povznesete na úroveň hodnou mé pozornosti." Tentokrát jste napsal, oč jde, a najednou je možné souhlasit či nesouhlasit, říct si Znám nebo Nezajímá nebo dokonce A helemese, to neznám, to zní zajímavě.

K. Janyška 1.10.2016 18:59

Re: Hlavní je, že pod rouškouj tropení dobra Evropská unie

Měl byste pokaždé. Nemůžete prohloupit. Víc lidstvo neví... Dzp.

Z. Lapil 1.10.2016 19:48

Re: Hlavní je, že pod rouškouj tropení dobra Evropská unie

Čekáte-li, že začnu vykřikovat "Hayek je neomylný a Janyška je jeho prorok", čekáte marně. Otázka: může všemohoucí bůh stvořit úžasně obrovitánský kámen, který nemůže zvednout?

Zatím poslední definitivní pravda, po níž nepřijde nic, se jmenuje Islám. Ta předtím byla Komunismus. Hayek byl jistě moudrý pán, ale prosím - do této společnosti ho netahejte. Nejspíš by se mu v ní nelíbilo.

K. Janyška 1.10.2016 20:35

Re: Hlavní je, že pod rouškouj tropení dobra Evropská unie

Nevíte o něm a jeho díle vůbec nic a to je pak těžká debata s vámi. Je špičkovým, a zdá se, že vůbec největším společenským vědcem, který se kdy narodil a velmi si na tom, že je vědcem, zakládal. Vědcem, ne filosofem, ty skutečně považoval za představitele okrajových vědeckých aktivit lidstva. Proto ho také nenávidí rovným dílem černí socialisté, tedy nábožensští fanatici a rudí marxáni. Jeho prostě zajímaly důkazy a ne plané řeči. A podle toho také postupopval. Jeho kniha Kontrarevoluce vědy je velmi uznávanou metodolickou příručkou pro relevantní postup ve vědách. A to mi velmi vyhovuje a po dlouhém bádání, které mi ovšem velmi usnadnil příchod Václava Klause na scénu, jsem se po jeho stopě vydal. Úžasné, velmi složité a velmi osvobozující... Dzp.

Z. Lapil 1.10.2016 22:05

Re: Hlavní je, že pod rouškouj tropení dobra Evropská unie

Nezpochybňuju Hayeka, mimochodem úplně nepolíben nejsem, zpochybňuju váš přístup k "propagaci" jeho díla.

Dobrou noc.

K. Janyška 2.10.2016 9:14

Re: Hlavní je, že pod rouškouj tropení dobra Evropská unie

To byste neměl, je vyzkoušený. Prostřednictvím provokace jsem nejednoho přinutil se na věc podívat. Už proto, aby mě roztrhal na kusy ... Dzp.