19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Libertariánská demokracie II.

Toto je pokračování popisu systému Libertariánské demokracie (zde), navazuje na předchozí díl (zde).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 13.6.2017 20:40

Český stát řízený současnými politickými garniturami

si systematicky vytváří voličskou většinu občanů existenčně závislých na podpoře vykradené státem z kapes ekonomicky aktivní menšině občanů.

Otázkou je, jak dlouho tento parazitní státní režim podporovaný eurobolševismem dokáže přežívat...

O. Uživatel 13.6.2017 22:13

Uživatel požádal o vymazání
I. Schlägel 13.6.2017 11:30

"Moderní stát" přivedl téměř k dokonalosti

systém kupování si voličů za jejich vlastní peníze. Jsme na cestě, ze které již není cesty zpět standardním způsobem prostřednictvím voleb. Je vidět, že systém "letadlo" lze provozovat dlouhou dobu bez toho, že by se rozhodující část občanů vůbec byla ochotna zamyslet nad tím, co se tady vlastně ve skutečnosti děje, natož aby se pokusila tento "řád" změnit.

V. Kain 13.6.2017 20:24

Re: "Moderní stát" přivedl téměř k dokonalosti

A pokud se jim podaří prosadit euro,tak o libertariánství si budeme moci už jenom vyprávět.

J. Plíva 13.6.2017 9:56

Každý rozumný člověk by měl být libertarián

Protože proti libertarianismu nejsou žádné rozumné argumenty. Proč ho tedy nemáme?

V. Vaclavik 13.6.2017 11:25

Re: Každý rozumný člověk by měl být libertarián

Nejsme rozumni? Tedy nejsme tak rozumni, jak si o sobe mylne myslime?

I. Schlägel 13.6.2017 12:33

Re: Každý rozumný člověk by měl být libertarián

Protože voliči chtějí jistoty výměnou za méně populární vlastní zodpovědnost. A když jim ty jistoty okořeníte koblihou či ušetřenými 30 Kč u doktora, libertariánství nemá šanci.

J. Schwarz 13.6.2017 14:04

Re: Každý rozumný člověk by měl být libertarián

Libertariánství by šanci mělo, pokud by si každý mohl zvolit "jistoty" nebo vlastní zodpovědnost. Tato volba ale neexistuje kvůli inherentně násilnému charakteru ctitelů "jistot". Ti, kdyby si ty jistoty měli zabezpečit z vlastních zdrojů, dopadli by jak sedláci u Chlumce. Jejich "jistota" pramení z vykořisťování a okrádání těch, co by volili vlastní zodpovědnost ale jsou nuceni do kolektivistické "solidarity".

I. Schlägel 13.6.2017 14:23

Re: Každý rozumný člověk by měl být libertarián

Jistě. Nicméně ctitelé a provozovatelé "jistot pro všechny", všichni ti političtí podnikatelé a kazatelé dobra za naše peníze, dělají vše pro to, aby své vystrašené ovce informačně zmasírovali takovým způsobem, že se svobody a s ní spojené zodpovědnosti bojí jako čert kříže. Člověk, který přijde řídit stát jako firmu je ovcemi nazírán jako spasitel. Standardní volič na nějakou volbu mezi libertariánstvím a jeho opakem hbitě a rád zapomene, pokud vůbec tuší, která bije.

J. Schwarz 13.6.2017 14:00

Re: Každý rozumný člověk by měl být libertarián

Protože jsme lidi. A tak se navzájem okrádáme a vraždíme. Sociální stát je způsob, jak okrádat své bližní pomocí zneužití t.zv. "demokratické volby", kdy jistá podmnožina politiků přichází s názorem že hlasovat je možno o čemkoli - tedy i o tom že schopnější soused zaplatí tomu méně schopnému různé benefity výměnou za to, že nebude oloupen či zabit. Kupodivu titíž politici tvrdí, že o něčím náboženství, národnosti či životním stylu se hlasovat nesmí, neomezeně se hlasuje jenom o cizích penězích. A tak se socialistický politik chová jako gauner, co pošle obecního idiota hrát si s ohněm k benzínové pumpě s tím, že ho za dvacet tisíc přemluví, aby si našel jinou zábavu. Na tu "jinou zábavu" v podobě piva a automatů mu nechá pět tisíc, zbytek si ponechá za "udržení sociálního smíru". A právě protože existují tací vykukové, nemáme libertarianismus.

V. Vaclavik 13.6.2017 14:29

Re: Každý rozumný člověk by měl být libertarián

Ja se napriklad pokladam ze rozumneho cloveka a libertarian nejsem.

Libertariana bych definoval jako nekoho, kdo neni neni natolik inteligentni, aby skutecne pochopil fungovani svobodne spolecnosti, tak jak ji svetu ve svych pracich predstavila Randova v minulem stoleti. Proc znovu vynalezat kolo a jeste k tomu prijit se sisatym, nebo ctverhrannym?

Precetl jsem si ten predchozi clanek na ktery je v udovodu odkaz a taky jsem se podival na http://www.libertarianskademokracie.cz/ a je zrejme, ze obsah je zjevne inspirovany Randovou, ale hodne nedokonale, navic jsou tam totalni 'boty', jako napriklad tohle o polici:

"Policie musí fungovat výhradne jako instituce pracující pro obcany. Jejím základním posláním je pomáhat obcanum a chránit je, nikoliv je vychovávat a trestat."

Policie ve svobodne spolecnosti neni nejaky dobrocinny, pomahajici spolek!! A 'chrani je' pred cim?? Zrejme se vsichni shodneme na tom, ze policie nema vychovavat, ale ze by nemela trestat? Samozrejme ze trest prijde az od soudni moci, ale tak to zde neni mysleno. Policie ma trestat ve smyslu ze dohlizi na dodrzovani individualnich prav cloveka (vseobecne aby nebyl svymi spoluobcany nejakym zpusobem nasilne napadnuty), cili policie trestne zasahne v pripade ze se nektery obcan uchyli k nasili na ostatnich. A to je jediny ukol policie, vubec to nezahrnuje nejake pomahani. To pomahani jak jej ma policie ve svete v nekterych zemich na sve standarde (typicky 'pomahat a chranit') je slunickarsky vymysl.

V. Vaclavik 13.6.2017 14:29

Re: Každý rozumný člověk by měl být libertarián

A tak je to s temi libertariany se vsim, vetsina tech bodu neni 'dotazena', nebo tam jsou pomylene pridavky (jako treba s tim, ze policie ma pomahat). Ohledne te meny, ktera je predmetem tohoto clanku, tam se da ramcove souhlasit ale je to cele hned od zacatku podkopane timto vyrokem, ze " stát v LD vydává pouze tzv. komoditní peníze".

Pokud penize maji byt komoditni, tedy pokud penize (spravne) maji byt de-fakto jako kazde jine zbozi, proc proboha by je pak mel vydavat stat?? A pan Kriz, opravdu hodny oznaceni libertariana, pokracuje: "Stát pak v LD povinne garantuje jejich reálné stoprocentní krytí". Jak povinne? Kdo to vynuti? Stat sam sebe prinuti? Anebo budeme spolehat na nejakou vyssi autoritu zvenci, jako na Brusel? To sluvko 'povinne' predpoklada, ze se statu nebude chtit tu svouji menu kryt komoditou, treba jako USA v minulem stoleti nechtely, protoze nemohly a nemohly, protoze vydaly vice papirovych poukazek, nez mely zlata... a taky byla vlada USA povinna tu smenu za zlato dodrzet, ale smlouvy se pisi, zivot se zije, a to uplne jinak a dovolani nikde. Sice dale pan Kriz pise, ze mohou byt soukrome penize, ale je videt, ze soukromym penezum v hloubi duse neveri, nebo neveri, ze by to bylo pruchodne, a tak zbabele navrhuje takove to kocicko pejsovske reseni, kdy chytra horakyne neni ani obuta ani bosa.

O. Uživatel 13.6.2017 22:56

Uživatel požádal o vymazání
D. Polanský 13.6.2017 8:26

Mám peníze docela rád,

například jsem za ně německém ebay nakoupil originály aktů. Jinak pokud autor bude chtít, sdělím mu číslo mého konta. Já si již s těmi penězi bez hodnoty nějak poradím.

M. Šejna 13.6.2017 7:46

četl to autor po sobě?

nejprve autor - lidertarián zkritizoval inflaci, aby závěrem sdělil, že v porovnání s rokem 1929 je dnes chleba 5-krát levnější.

O. Uživatel 13.6.2017 7:53

Uživatel požádal o vymazání
M. Šejna 13.6.2017 8:43

opravdu, pane Chodovský?

a já jsem si doposud myslel, že inflace je tehdy, když zboží zdražuje. Tak teď vím, že inflace může být i tehdy, když zboží zlevňuje.

:-D

O. Uživatel 13.6.2017 8:58

Uživatel požádal o vymazání
M. Prokop 13.6.2017 9:50

Re: opravdu, pane Chodovský?

Inflace je tehdy, pokud úroveň emise neodpovídá úrovni růstu ekonomiky.

Růst cen je až následek (jeden z následků).

M. Prokop 13.6.2017 8:07

Re: četl to autor po sobě?

Jen jste zase něco nepochopil.

O. Uživatel 13.6.2017 7:39

Uživatel požádal o vymazání
Č. Berka 13.6.2017 14:02

Re: dvě poznámky...

když budete šetřit, zastaví se kola kapitalismu ;-).

O. Uživatel 13.6.2017 14:24

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 13.6.2017 23:08

Uživatel požádal o vymazání