20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Elektrošok nebo snad elektroteror

Na můj článek Konec šetření v Čechách! přišla nebývale bohatá žeň odpovědí a názorů, což mě nutí k tomu ještě jednou se k tomuto tématu vrátit, neb se zdá, že rychle zmizí z očí postižené veřejnosti, ze stránek periodik, ale že se nesmazatelně projeví v našich peněženkách!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Hinz 1.2.2016 7:19

Banditi

řídí energetiku. Kdo viděl včerejší Otázky Václava Moravce na ČT24 k technickému zabezpečení jaderných elektráren Dukovany a Temelín v provádění a kontrole svařovaných částí, nemůže si myslet nic jiného. No a tato banda připravila zločinné navýšení cen elektřiny ! HOWGH.

L. Novák 1.2.2016 11:20

Re: Banditi

Tohle jsou jen hloupé kecy!

J. Strakoš 1.2.2016 6:36

Socialistický kapitalismus a p

Opravdu zajímavý mix socialismu (všichni se složíme na OZE) a kapitalizmu (distributoři chtějí zisky), navíc šmrcnutý zelenou ideologií (OZE za každou cenu). Jednou se to bude vyučovat a lidé se budou snažit pochopit, proč byli jejich předchůdci tak hloupí, že to jasně neviděli.

Takže je třeba připomínat, že dokoud se nenarovná a nezruší podpora

Konečně někdo zmiňuje omezení max. platby a její relativně lehké pozdější změny

J. Strakoš 1.2.2016 6:39

Re: Socialistický kapitalismus a p

Odesláno omylem dříve -

Takže je třeba připomínat, že dokoud se nenarovná a nezruší podpora OZE a nezruší povinné výkupy, pak distributoři mohou pouze zdražovat.

Opravdu by bylo tak těžké účtovat navýšení distribuční soustavy těm, kteří to způsobují? A to nikoliv formou zrušení podpory OZE jako takové (na to by asi měli dost právníků, aby ty peníze dostali jinak), ale ve formě například zavedení speciálního poplatku za jistič, pokud chtějí energii do sítě občas dodávat.

L. Novák 1.2.2016 11:19

Re: Socialistický kapitalismus a p

Zrušením nesmyslné podpory OZE by spousta problémů přenosové soustavy, které se socialistická vláda snaží přenést do kapes spotřebitelů, vymizela a celá energetika by se z hlavy postavila zase zpátky na nohy.

T. Kubín 1.2.2016 2:34

nesmysly

Autor v tomto článku plácá jeden nesmysl za druhým. Například část začínající "Dříve jsme mohli nakupovat el. energii jen u ČEZu, zatímco ..." je blábol za blábolem. Strašné!

L. Novák 1.2.2016 3:31

Re: nesmysly!

No, on to zase takový nesmysl není. Autor možná skutečně žije v místě, kde mohl nakupovat jen od "ČEZ", ale za státem centrálně určované maloobchodní ceny. Třeba jiní zase mohli nakupovat "jen od ČEZ" prostřednictvím např. JME (Jihomoravská energetika, nyní Eon) atd. Problém je, že i po liberalizaci a částečné privatizaci energetiky stát centrálně určuje spoustu věcí, které by za normálního stavu vůbec nedělal a dělat nesměl. A to je právě problém současnosti. Stát energetice vnucuje nesmyslné chování a ceny, a celý obor tím uvedl do chaosu a nepředvídatelnosti v oblasti potřebných investic a cen.

A to je podstatná myšlenka, kterou článek obsahuje, byť autor zjevně není důkladně obeznámen se všemi podrobnostmi.

L. Novák 1.2.2016 0:49

„mnohamiliardový tunel OZE“ = bilionový tunel OZE

Jsem poctěn, že autor článku využil s malými obměnami texty a informace, které jsem vepsal do diskusních příspěvků a komentářů, ale ten „mnohamiliardový tunel OZE“ je skutečně znám pod názvem "Bilionový tunel OZE", ikdyž i já uznávám, že těch miliard je tam "mnoho". :-) Proto také občas doplňuji, zejména pro jednodušší voliče levice, že

1 bilion = 1000 miliard a 1 miliarda = 1000 milionů. ;-)

Je to v zájmu dobré věci, aby každý volič vytušil, jak hluboce nás vláda levice okrádá o peníze doslova vyhozené za hlouposti, za něž by se daly bez problémů postavit DVA nové Temelíny s mnohem lepšími parametry pro bezpečné zajištění energetických potřeb firem i státu. A současně i nízkých cen energie pro odběratele oproti šílenství překotného budování nespolehlivých drahých OZE s chaotickým průběhem dodávek el. energie do rozvodné sítě...