23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš řídí stát jako firmu

Před parlamentními volbami jsme všude viděli hesla Andreje Babiše a jeho politické firmy ANO „Budu řídit stát jako firmu“. Zároveň několikrát v diskusích mluvil o tom, jak se na státních účtech válí ladem 300 miliard, které jen čekají na to, až je spasitel Babiš zvedne a použije.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 26.10.2014 15:08

Babiš řídí stát jako firmu?

No, nevím, zda by svou vlastní firmu řídil tak, aby byla na konci roku o sto miliard víc ve ztrátě.

Ale u státu předložil rozpočet na příští rok se stomiliardovou sekyrou.

P. Kmoníček 26.10.2014 14:36

Pro blbce

to je kupa jim nic neříkajících čísel.V hospodě říkal přece Novák,že Havel,Klaus a Kalousek jsou podvodníci a ten tomu rozumí,dělal přeci čtyřicet let předsedu Občanského výboru.

J. Jurax 26.10.2014 15:09

Re: Pro blbce

A místní ZO KSČ ... :-)

P. Papež 25.10.2014 21:08

Když

Když on opravdu vládne , jak řídí firmu. V předloňském roce se tlučhuba vytahoval, že do státního rozpočtu dal ze svých firem na daních skoro 3 miliardy. Jenže zapomenul zmínit, že dostal dotace vyšší než ty 3 miliardy. Teď tak řídí stát, protože to holt někdo zaplatí, hlavně že bude mezi svými hlupáčky naslouchači říkat, jak jak jim zařizuje blahobyt. Zařizuje, ale bohužel jen pro svou bandu ANO. Pro Krnáčovou z Bratislavy na primátorku, nejslabšího ministra dopravy, za kterého musí sám velký "podnikatel"vybírat podřízené (ředitele ŘSD).

L. Ott 25.10.2014 10:24

Pan Babiš nekecal,

když prohlásil, že bude stát řídit jako firmu. Ale taky nikdy neřekl, že jej bude řídit jako SVOU FIRMU......

J. Jurax 26.10.2014 15:13

Re: Pan Babiš nekecal,

To jako myslíte, že bude stát řídit k bankrotu? I takoví ředitelé byli a jsou ...

Ostatně stomiliardová sekyra v jím předloženém rozpočtu naznačuje mnohé :-)

P. Čech 25.10.2014 8:57

Proč?

Inu proto, že celosvětově je špatně nastavený ekonomický systém. Systém, který je nastavený na základech růstu všech možných ukazatelů. Jestli náhodou tento systém kvůli stagnaci a nebo dokonce poklesu některého z ukazatelů  nefunguje, není nic jednoduššího, než si půjčit virtuální peníze od bank. Toto ovšem také nefunguje (viz nedávno Lehman Brothers). Co však následuje? Banky natisknou ničím nekryté papírové peníze a jede se dál a to až do pekla. Čím déle toto bude trvat, tím bolestnější bude procitnutí. Tak jako se zpívá v jedné písničce "nic na světě netrvá věčně, ani láska k jedné slečně", to platí obecně, tedy i pro neustálý růst čehokoliv, zejména HDP a pod. Ideálním řešením je jedině návrat ke zlatému standardu.

P. Vítek 25.10.2014 11:11

Re: Proč?

Vysvetlujte to povlu,jdete do politiky a udelejte poradek.Drzim palce!

P. Čech 25.10.2014 12:13

Re: Proč?

Abych mohl jít do politiky a měl tam šanci udělat pořádek, musel bych být min. na dva roky zvolen českým králem s absolutní mocí. Pokud bych totiž ctěl udělat pořádek opravdu demokratickými způsoby, musel bych žít ještě min. 40 let a to prakticky není možné, poněvadž jsem 69 let stár.

J. Jurax 26.10.2014 15:17

Re: Proč?

Projevujete pozoruhodný optimismus - za pouhých čtyřicet let tu zavést pořádek demokratickými prostředky?

Jen bolševici s diktaturou proletariátu to tu stihli za pouhých čtyřicet let pěkně zčurdit ...

P. Čech 26.10.2014 16:57

Re: Proč?

Protože zaváděli něco, co nikde nikdy nefungovalo a fungovat nemůže. Demokracie však někde funguje. Sice jen ve dvou státech ale přece. Lze tento systém převzít a to možné je.

V. Vaclavik 25.10.2014 17:24

Re: Proč?

S tim neustalym rustem neni nic spatneho a nezadluzovali bychom se tak beznadejne, kdyby mena byla pevna a kdybychom se i tak tezce zadluzoval, zbankrotovali bychom.

Pevna mena, ne nutne 'zlata', by zarucila staly rust a znemoznila by trvale zadluzovani. Jenze hlupaci, nasi predci, nasi otcove a matky, si nechali tu pevnou menu vzit, budiz jsou pro to naveky zatraceni... to rikam jako odpoved vsem pravicakum, kteri takove veci komentuji stylem, co by tomu rekli nase deti, nasi potomci, takze ja jako potomek byvale generace tuto zatracuji do pekla vecnych plamenu. Nastesti pro ne ale na pohadky viry neverim.

V. Vaclavik 25.10.2014 17:26

Re: Proč?

..."rekl'y' nase deti"

P. Čech 25.10.2014 18:46

Re: Proč?

Obecně platí, že na světě nic netrvá věčně, tedy ani nic nemůže trvale růst. Potvrzuje to historie a to min. 5000 let zpět. Je otázkou, zda to nepotvrzuje historie starší, kterou nám naši "vědci" brání poznat. Zlatý standard jsem zmínil proto, že cena zlata je stálá, pokud není vyjadřována v jakékoliv světové změně. Zlata je na planetě Zemi omezené množství a nelze je bezmyšlenkovitě jednoduše tisknout jako papírové peníze. Papírové peníze být mohou, ale musí být kryty něčím relativně stálým a tím zlato je. Zásadně nelze krýt papírové peníze  "veškerými aktivy a majetkem Československé socialistické republiky či majetkem a aktivy nějaké banky (FED)". Pokud tomu tak je, dovoluje situace roztáčet inflaci a neodpovědné zadlužování. Myslím, že naši otcové a matky si nenechali vzít pevnou měnu, protože jim jiná byla státem nadiktována. Bohužel neměli v rukou žádný nástroj, pomocí něhož by mohli zvrátit vůli menšiny (obecné referendum) a to už od roku 1918. A stejné je to i dnes. Občanů se nikdo neptal, zda chtějí odsouhlasit Lisabonskou smlouvu ba dokonce ani to, zda si přejí rozdělení společného státu Čechů a Slováků. O všech těchto, ale i jiných věcech se cítí být povoláni rozhodovat politické strany a jejich politici, ikdyž k tomu nemají žádný mandát od demokratické většiny (nadpolovičního počtu) občanů státu. A proto jsme tam, kde jsme a proto stejně byli tam kde byli naši otcové a matky.

T. Pansky 25.10.2014 0:45

Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

... tzv. "financni ustavu", jejiz soucasti by bylo i uzakoneni faktu, ze schodek statu nesmi rust!!!  Mohl by rust jen v dobe valecneho ohrozeni.  Jinak receno, kazda vlada muze utratit pouze to, k cemu je schopna ekonomiku zvednout.  Paklize je tedy rust vyssi, muzeme vice utracet.  Nektere staty tohle maji a funguje to velmi dobre - kdo na tom ostrouha je levice a socialisticti magove ala pan Babis.  At chceme nebo ne, pomalu, ale jiste, se sineme do dluhove pasti.  Kdo si vzpomene za par let, ze dnes projidame nasi budoucnost?  Kdo vydelava vemi dobre na soucasnem stavu jsou ruzne firmy prisate na statni penize.  Jenze tohle je socialismus!!!  Ono to naoko funguje, vse vypada dobre, jenze za part let dojde ke krizi.  Vsechny tyhle firmy (jejich socialisticti majitele) se budou mit dobre i v dobe krize.  Jenze nejhure na to doplati nizkoprijmove skupiny obyvatel, jimiz se socialiste tak radi ohani.  Jenze socialiste lzou !!!  Svym enormnim prerozdelovanim pouze zadelavaji na dalsi krizi a podtrhavaji nohy tem, kteri pomoc potrebuji.  Jak ma vypadat pomoc temto lidem?  Nechte je si vydelat penize !!!  Vydelane penize jim neberte !!!  Nedelejte zakony tak komplikovane, ze nejsou k pouziti !!!  .... Historie se opakuje.  A jak je videt, lide jsou nepoucitelni.

P. Jášek 25.10.2014 7:41

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Náhodou, minulý týden řekl v ČRo Dluhoslav, že - VLÁDA INVESTOVALA DO PLATŮ! -

Bez komentáře!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P. Vítek 25.10.2014 8:10

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Vlada investovala do blbu.....to je pruser socislismu-hnupi maji dobre podminky k mnozeni a narod degeneruje.Casem nebude cesty zpet...jedine krach a tihle to nejvic odse.rou.A ti,co to zpusobili-hovada-ta jim nepomohou,protoze jsou bezohledna hovada....starost o chude je totiz nejlepsi kseft

J. Boleslav 25.10.2014 8:37

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Máte bohužel naprostou pravdu.

P. Lenc 25.10.2014 9:42

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Ano.

P. Čech 25.10.2014 9:02

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Ona hovada si odhlasovala imunitu a tedy nejsou vůči občanům jakkoliv odpovědná. Nejen ona, ale ani jejich chlebodárci, kteří (které) je platí nikoliv ze svého, ale ze státního rozpočtu. Politické strany. Strany, které nejsou odpovědné občanům nikde a za nic, zato však mají právo, dané jim čl.5 ústavy občanům vládnout. To je ten zvrácený systém, který je u nás drze nazýván nějakou demokracií.

J. Boleslav 25.10.2014 8:37

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Skvělý to ekonom a ministr financí. :-(

J. Lepka 25.10.2014 18:07

Re: VLÁDA INVESTOVALA DO PLATŮ!

No přirozeně, uplácí tak své budoucí, možné, voliče. Aspoň si to myslí.

J. Jurax 26.10.2014 15:22

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

No jo, není Dluhoslav původním povoláním právník? Když investuje do platů státních zaměstnanců?

Rád bych z jeho ozubených úst vyslechl vysvětlení, jaký výnos ze zmíněné investice očekává.

A tohle nám vládne ... přesněji tohle si mnozí z nás zvolili, aby nám vládlo ...

B. Rybák 25.10.2014 14:21

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Souhlasím s Vámi pane Panský. Dostaneme se do dluhové pasti a naši ekonomiku bude proto řídit "Brusel", který nás do ní svými vnucenými, pro nás neúnosně nákladnými, sociálně a ekologisticky parazitickými zákony bezpochyby záměrně dostal!

Pojistil si to i tím, že pomocí EU-hujery realizovaného masmediálního (i policejního) lynčování zničil důvěru občanů v naše, na "bruselu" nezávislé pravicové politiky, kteří by se u nás mohli o skutečnou sociální reformu (jaká ekonomicky nastartovala např Německo a Švédsko) navzdory Bruselu alespoň pokusit!

A o tom to bohužel je!

T. Pansky 25.10.2014 15:48

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Jenze vetsina lidi tohle nechape, nechce chapat (kdyz si nas Brusel tak dobre uplaci ruznymi pomocemi a investicemi).

P. Vítek 25.10.2014 16:42

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Lid nechce svobodu,ake rovnost.Ta nerovnost v blbosti je se.re.Proc tomu to mysli 10 tahu dopredu a mne jen jeden!?(pujdu do strany)To take vysvetluje,ze ti krupani vubec nezavidi kradoucim urednikum,dotacnim kapitalistum(dokonce vyhraji volby),podnikatelum statnich zakazek,ale borce,ktery si vse vybudoval jen svou pili,napadem a slusnosti k zamestnancum i zakaznikum,toho nenavidi!Proc nacci zabijeli i zidovsky nemluvnata?....to je jedine vysvetleni-to ponizeni v blbosti.

Aspon muze hnup doma rict stare:ja na to nemam zaludek,proto mame hov.no.V pravem pravicovem kapitalismu se totiz ukaze presne kdo je kdo...a proto nema nikde bez Pinocheta narok-a vovovotom to myslim je

J. Jurax 26.10.2014 15:24

Re: Pred nekolika lety levice odmitla prijmout ...

Jojo, milostivě nám vrací peníze, co jsme mu poslali ... byť je pravda, že dočasně nám posílá i peníze, co sebral jiným, ale to už brzo skončí.

F. Lesniak 25.10.2014 0:28

Jen pro úplnost:

Státní dluh se za dobu existence České republiky zdesetinásobil na 1,68 bilionu korun ke konci roku 2013.Za to také může fenomén Babiš? Když zatínala sekeru Topolánkova a posléze Nečasova vláda, Rudolf byl na houbách?

V. Halašta 25.10.2014 7:34

Re: Jen pro úplnost:

Kdybys četl celý Rudolfův článek nebo kdybys navštívil stránky ČSÚ či Eurostatu, tak bys věděl, že vlády ODS schodek SR mimo rok 09 vždy snižovaly vlády Č̌SSD až na výjimky navyšovaly. Se schodky začal Zeman a jeho následníci to dotáhli až ke stomiliardovým dluhům při 7% růstu HDP a při historicky nejvyšším daňovém zatížení přes 36%.

Takže, Topolánkova a Nečasovava vláda tu pořádně zaseklou sekyru páčily ven, což ovšem nejde z roku na rok. Páčily ji silou ovšem přitom byli tak "sociálně necitliví", že se za dobu jejich vlád zvedal průměrný důchod o 400 Kč ročně oproti 200 Kč za dob vlád ČSSD.

P. Lenc 25.10.2014 7:58

Re: Jen pro úplnost:

Vy naivo, bolševik Lesniak a něco číst, případně navštívit?Maximálně Haló noviny a stranickou příručku.Semelová jeho vzor.