19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Nepravdy pana Vlka st.

Ve snaze vyvážit jiným úhlem pohledu názory vyřčené panem Vlkem v článku Řekni, kde ti tupci jsou uveřejněném v Neviditelném psu 5. 8. 2019 se pokusím o několik vysvětlujících komentářů k některým jeho výrokům, které jsou zjevně nepravdivé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 17.8.2019 18:04

Re: Kůrovec -lékař lesa!

Sice nevím na čem svá moudra píšete, ale já zatím na všech svých počítačích měl instalovanou funkci, která podtrhne červenou vlnkou neznámý resp.chybný výraz, proto se divím, že ji nepoužíváte. Já, jelikož nejsem proškolen v psaní na stroji (stejná klávesnice) se musím sakra soustředit a když se koncentruji na formulaci myšlenky, holt musím po sobě výtvor přečíst a zkorigovat, což mi zároveň umožní mnohé kraviny zcela eliminovat. Přibližně asi jako tu o bucích na Šumavě. Kde by se tam semenáčky vzaly, když už několik set let se všude sází smrk? Nehledě na přemnoženou černou zvěř, pro kterou jsou bukvice taková lahůdka, že dopadovou plochu doslova přeorá a pro sichr několikrát. A kdyby nedej bože skutečně nějaký ten bouček vzešel, postará se o něj spárkatá.

P.S. Textový korektor nezná termín "bouček" a tak mi ho červeně podtrhl.

F. Houžňák 17.8.2019 19:45

Kdybyste napsal po staročesku "bůček",

tak by to prošlo bez vlnky.

P. Rada 17.8.2019 21:34

Re: Kůrovec -lékař lesa!

Pokud např text který jste napsal okopíruji do prostředí kde se chybky nějak označí (editace mailová) a lze to pohodlně "odléčit", pak pouhým překopírováním zpět mi rozsah přeteče o mnoho odstavců. Zrovna jsem to zkusil a ukazuje mi to že bych takto pořeboval ještě 8 odstavců. Ty formáty si asi nějak nerozumí.

Tak prostě píši jak to jde ... a tím jak zároven ale mysím už na něco jiného zatímco ruka tuká..., vznikají chybky znovu a znovu. Kupodivu když to po sobě jen ledabyle čtu ty překlepy nevnímám. Až když se na slova pečlivěji kouknu mi to dojde - ale to už bývá někdy pozdě.

J. Lukavsky 18.8.2019 20:32

Re: Kůrovec -lékař lesa!

""samopravnou" reakci lesa - tak ta na Š. pro doposud vhodné podmínky probíhá" no já na těch fotkách vidím jenom a jenom mladé smrčky. Takže ze staré smrčiny se nám pěkně "ekologicky samopravně" udělala mladá smrčina. Ta za cca 80-100 let dozraje - a opět přijde kůrovec, ten eko-lékař lesa. Rozdíl oproti klasickému lesnickému cyklu je v tom, že dozrálé smrky se nevytěžily a neprodaly ale nechali ekologicky stát. Co se těch buků týče: nebylo to náhodou v místě kde je vysazoval "největší škůdce Šumavy, ředitel Stráský"? Nějak si neumím představit jak by bukvice přeskočily 50 km, nebo že by to byla transmutace smrku na buk dle T.D.Lysenka? J.L. end

Z. Rychlý 17.8.2019 7:36

Pan Vlk st.

možná používá silné výrazivo a sem tam spřádá fakta velmi umělecky, ale smyslu jeho slov rozumím a jeho poselství sdílím. Vám rozumím taky, vy obchodníku se strachem, zelený ekoteroristo, předvoji nového, lepšího člověka. Směr jeskyně a sluje, děkuji nechci.

P. Pavel 17.8.2019 10:34

Ve vlkových článcích je umění pomálu,

což by až tak nevadilo. Co vadí víc je, že zaměňuje pojmy s dojmy.

M. Němec 17.8.2019 4:55

Pošuk jménem Vlk st. se domnívá

že vlastní pouvoir na pravdu a může se vyjadřovat ke všemu.Tady se vyjádří k problému kůrovce a ekologii, tamhle si zabrousí do historie a vysvětluje lidstvu jeho dějinné chyby, nemoci včelstev jsou mu již dávno známé a jako jediný ví, jak s nimi naložit, tu zase doporučí knížku svého známého a budu do nekonečna tvrdit, že je to to nejlepší, co kdy četl, pan Vlk st. je totiž také chodícím reklamním agentem.

Nesnesitelný Všeználek jest žijícím Járou Cimrmanem, svoje pravdy hlásá s bohorovným potutelným úsměvem a pohrdlivým úsměškem , chca říci : já vím, že vy nevíte, ale já vám to, všichni ostatní troubové, vysvětlím, a poučím vás.

Podobné chování lze pozorovati např. u našeho jiného experta na všechno, profesora např.klimatologie, ing.Klause Václava st.

Vždy si s úsměvem vzpomenu, jak pan Vlk st. zde na NP v článku o Lídě Baarové ( vl.jménem Babkové ) tvrdil, že tato vyrůstala v obrovském přepychu, neboť jejím otcem byl spolumajitel obchodního domu Brouk & Babka.Bezvýznamný magistrátní úředníček Babka, otec Lídy Baarové, se jistě i dnes ještě točí v hrobě.

"Polyhistor" Vlk měl by odejíti na zasloužený odpočinek.

B. Volarik 17.8.2019 4:24

Závěry pana Vlka dávají smysl.

Vaše bláboly jeho tvrzení nevyvracejí, naopak, ukazují, že pan Vlk si zachoval zdravý rozum.

P. Rada 17.8.2019 10:07

Re: Závěry pana Vlka dávají smysl.

Zdraví vede obecně k rozvoji života. Hněvivá lživá dehonestace sotva.

Reálná devastace i české krajiny naprosto neobvyklým suchem, jinde povodněmi, erozí půdy.... graduje jak nikdy v historii následkem změny klimatu i lokálního chování člověka. Je celkově způsobena antropogenně a není rozhodně výrazem smysluplného biofilního jednání.

Smyšlené až lživé závěry pana Vlka možná dávají smysl - ale nekrofilního typu.

S. Sedlák 17.8.2019 2:56

Lež se stala prstředkem jak vytvořit realitu

Autore lhaním se na věci samé nic nezmění, jen zelení šílenci mají berličku, jak se vylhat z toho, co způsobili.

Velmi dobře si pamatuji na argumenaci prosazující bezzásahovost na Šumavě a pošašené puberťáky, kteří se tam rozhodovali odjet a přivázat se ke stromům. Jednoho jsem měl v té době doma. Pamatuji ty tupé, odevzdané tváře, které věděly jen to, co jim někdo nakukal. (Velmi podobné jisté osobě s aspergovým syndromem.) I argumentace těch, kteří chtěli razantně zakročit. Jejich slova se potvrdila a vidíme to všude kolem sebe.

Bursík je idiot, který svým monotonním hlasem prosazuje hlouposti a argumentuje technickými nesmysly. Má tu dovednost přesvědčit ostaní v politice, že není ignorant, ale o věci něco ví. Měl zásadní podíl na tom, že nás podpora ftovoltaiky stojí 40 miliard ročně a celkem to bude bilion, který se mohl vynaložit na smysluplnější věci. Viz třeba https://ekonom*ihned*cz/c1-46754920-kdo-muze-za-solarni-prusvih-my-nic-my-muzikanti-vzkazuji-ministri-i-poslanci

Teď už zase vystrkuje Bursík nos a plácá o elektromobilitě. Nemyslím, že mu to opět klapne. Přilepil se na Piráty - převlečené rudozelené, ale společnost už má šíleností dost. Greténismus neprojde.

M. Fleishman 17.8.2019 7:09

Že "kreténismus neprojde " ???

Tak proč jsme tam, kde jsme (Babiš, Zeman, Klausové, Okamura, KSČM atd) ?

Z. Rychlý 17.8.2019 7:27

Re: Že "kreténismus neprojde " ???

Když už jsme tam, kde jsme - na Špidly, Venezuely, odboráře a jiné křišťálově čisté tváře jste zapomněl úmyslně? Kam to tihle vedli a vedou?

P. Rada 17.8.2019 10:15

Re: Lež se stala prstředkem jak vytvořit realitu

Ano stokrát opakovaná lež se může jaksi stát pravdou.

Pokud jste si ale pane Sedláku tak jistý svou znalostí situace - pak uvedte pravdivou a zásadní okolnost - proč vlastně v roce 2012 kůrovcová kalamita v NPŠ zkončila?!

Pravdivé poznání může být přeci zásadní i pro součastnou realitu a její vývoj.

J. Jurax 17.8.2019 17:34

Ano, povězte, proč skončila?

J. Lepka 17.8.2019 18:06

Re:

Pšt. O genocidě se nesmí psát a vymření hladem tuplem, to citlivé dušičky strašně dojímá.