25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLEMIKA: Neochota pracovat

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Tachovský 8.7.2010 9:00

Nevim, co je na tom spatneho, ze lidi nechteji pracovat pres cas ?

Treba jim vydelane penize staci a volny cas ma pro ne vetsi hodnotu nez vyplacena mzda. Pokud si clovek po odpracovani svych 8 hodin ceni sveho volneho casu castkou 1000Kc/hod, musi mu zamestnavatel nabidnout vic, aby pro nej pracoval dal.

V. Heidlerová 8.7.2010 9:16

Re: Nevim, co je na tom spatneho, ze lidi nechteji pracovat pres cas ?

Mne spíš udivuje, že lidé nechtějí zvýšenou hranici odchodu do důchodu. Dřív se zuby nehty drželi, aby mohli pracovat i "přes důchod", dnes se bouří. Přitom odchodem z aktivního života se my, důchodci, stáváme dosti nevítanou sociální skupinou, která většinou jen skuhrá a nadává na poměry. Silní statní mládenečci zůstávají rodičům na krku i přes dosažených 3O let, pohoda, klídek..... Než by si vydělali, raději si vypůjčí. Chybí nám nejen pracovitost, ale především nápaditost a podnikavost, odvaha jít do rizika.

B. Brousková 8.7.2010 9:23

Re: Nevim, co je na tom spatneho, ze lidi nechteji pracovat pres cas ?

Ono je trochu rozdíl, když dobrovolně pracuji přes důchod a když mě k tomu někdo nutí. Každý člověk je jiný a jsou lidé, kteří se nemohou důchodu dočkat a jsou lidé kteří mají strach, že se budou v důchodu nudit. Někdo umře a důchodu se ani nedožije a někdo žije do devadesáti. Ale s tím se asi moc dělat nedá.  Lidé jsou zkrátka nespolehlivá sebranka.

J. Tachovský 8.7.2010 9:29

Re: Nevim, co je na tom spatneho, ze lidi nechteji pracovat pres cas ?

Souhlasim, lidi by se meli standardizovat podle nejakeho usneseni EU.

R. Tichý 8.7.2010 12:01

Re: Nevim, co je na tom spatneho, ze lidi nechteji pracovat pres cas ?

Souhlasím s Vámi. Je mi 33 a zatím se ještě nemusím o nikoho starat (děti v plánu, rodiče soběstační). Než abych seděl v práci jdu relaxovat. Netvrdím, že se to nezmění z nutnosti. Ovšem neochotu pracovat spatřuji zejména u mladších nastupujících-vylezou ze školy zelení, bez zkušeností a hned by chtěli dostat velké peníze,telefon,auto. Jsou bez pracovního zapálení, iniciativy. Je vidět, že školou prošli bez znalostí, zato jim škola dostatečně zvedla sebevědomí. (Omlouvám se za zjednodušení, ale podle mé zkušenosti je to tak u 80%)