16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POJIŠŤOVNICTVÍ: Prolomení další fronty

Jakkoli poskytovatelé hypoték tvrdili a tvrdí, že specializovaným firmám a advokátům, kteří shánějí nespokojené klienty a na základě plných mocí se soudí s bankami o poplatky za vedení úvěrového účtu, nejde o nic jiného než o peníze, týdeník Euro již před pár měsíci shledal, že i supové plní v ekosystému užitečnou roli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strakoš 29.5.2013 6:16

Pojišťovna neprodělá

Pojišťovna jistě neprodělá - na to jsou rezervy příliš velké. Dokonce tak velké, že jsem dostal pár životních pojistek na dobu cca 20 let, kde v případě úmrtí každého klienta po 12-14 letech pojišťovna stále vydělá. A i takovou pojistku někdo podepíše. :-) Mimochodem, ani pak není jisté, že peníze pozůstalí dostanou, protože pojišťovna může prohlásit, že jste si smrt zavinili svým chováním - například přisednutím k někomu do auta, kdo je podnapilý.

U pojištění staveb je přístup ještě podivnější a více nefér - pozvete si pojišťováka domů, ten uzavře pojistku na místě. Při plnění se pak divíte, proč došlo ke krácení. Důvodem je slabší zabepečení, podhodnocení domu apod. Tyto skutečnosti kupodivu nevadily při placení pojistky.

J. Schwarz 29.5.2013 7:57

Re: Pojišťovna neprodělá

Většina pojistných smluv je čirým podvodem - a proto ještě větší lumpárnou je jakékoli "pojištění" vynucené zákonem...

O. Kadlec 29.5.2013 0:58

Nevěřím

tomu, že pojišťovna potřebuje šidit, aby měla pořádný zisky. Pokud šidí, tak z chamtivosti, což dělá spousta podnikatelů kdekoli, třeba v hotelích. Ale i při zcela korektním ba o fous nadstandardním plnění musí být dobře vedená pojišťovna dost zisková na to aby to zajímalo investory. Pojišťovnu může zabít "černá labuť", ale ne standardní pojistné plnění. Na to je pojistná matematika velmi spolehlivý nástroj.

J. Vintr 29.5.2013 8:59

Re: Nevěřím

Ono to nemusí být přímo politika pojišťovny jako firmy, ale jen přílišná iniciativa některých zaměstnanců, kteří chtějí dokázat svou užitečnost tím, že takzvaně ušetří pojišťovně peníze. Ve skutečnosti ale dělají své firmě a obecně celému oboru pojišťovnictví medvědí službu. Pro pojišťovnu je totiž ve skutečnosti vyplacené pojistné tou nejlepší reklamou. Ten názor, který uvedl pán nad tímto příspěvkem, se rozšiřuje mezi lidmi právě díky tomu, že někdo nemístně šetřil na pojistném plnění.

R. Langer 29.5.2013 10:56

Re: Nevěřím

Tak to nevěříte špatně... :-(

O. Kadlec 29.5.2013 14:03

Re: Nevěřím

A proč? Máte nějaký důvod se obávat, nebo máte dojem?

R. Langer 29.5.2013 14:40

Re: Nevěřím

Mám praktické zkušenosti. :-)

O. Kadlec 29.5.2013 17:39

Re: Nevěřím

S vedením pojišťovny?