25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PODNIKÁNÍ: Likérky, growshopy a kdo dál?

Také se stejně jako já domníváte, že u nás panují žalostné podmínky pro podnikání, které souvisejí s nadměrnou byrokracií spojenou se založením i provozem podnikání, daňovým zatížením a regulacemi, jimiž se firmy a živnostníci musejí řídit?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 5.3.2014 19:04

jen idiot

Jen idiot a český politik si myslí, že když udělají "opatření, aby nemohlo dojít k nepovolené výrobě alkoholu", že nikdo z velkých podvodníků nevyužije díry na trhu a tajně bude alkohol vyrábět, se zaplacením českých úředníků, kteří za peníze vše zlegalizují. Na současný stav se státním omezováním podnikání platí vtip, kdy chlap je zastaven policisty a má u sebe  nářadí a klíče. Policisté říkají, že je vlastně možný zloděj, když má klíče.  Chlap požádal, aby byl ještě nařčen ze znásilnění, protože má na to nástroj. Takže vlastně všichni jsme považováni státem za podvodníky, i když největší podvody provádějí naši "zástupci" v parlamentu.

J. Vintr 5.3.2014 20:43

Re: jen idiot

To nejsou "opatření, aby nemohlo dojít k nepovolené výrobě alkoholu". Kdo vyrábí nepovoleně alkohol, pochopitelně kašle na nějaká "opatření". Všechna ta "opatření" jsou směrována výhradně k těm, kteří podnikají legálně a tudíž dodržují zákony.

R. Langer 6.3.2014 10:11

Re: jen idiot

Přesně tak, to jsou jenom opatření na likvidaci malých nezávislých podnikatelů, aby se socfašounci z koncernů mohli mít lépe než dobře. A užiteční idioti tomu ještě tleskají (hlavně ta BEZPEČNOST), ovšem až se jim zase všechno o 1/3 zdraží, tak to budou házet na Klause... :-D

R. Tichý 5.3.2014 12:18

Marihuana je nelegální

Činnost, která slouží k její produkci je tudíž také nelegální. Máme dvě legální drogy - alkohol a nikotin, proti kterým zoufale bojujeme. proč by se měla povolovat droga další?? Alkohol máte v krvi 2dny, marihuanu 72dní.

Zabalit jointa do pytlíku a nalepit na to cedulku, že to je archiválie - to je prostě trapnost. Zrovna tak, když budu mít síť obchodů, jejichž navštívením si sestavím fabriku na pěstování marihuany.

Je to svinstvo a nemělo být vůbec umožněno takové obchody otevřít.

P. Švejnoch 5.3.2014 13:56

Re: Marihuana je nelegální

....... a ovečky radostně hýkají...

To, co píšete, je naprostá hloupost. Jednak motáte dohromady cofee-shopy a grow shopy, a druhak: Podle Vašeho názoru je tedy prodej zahradnických potřeb ilegální?

Jestliže jsou všechny komponenty prodávané v grow shopech legální, pak je naprostý nesmysl (a podle mého názoru protiprávní) kriminalizovat někoho za to, že tyto komponenty prodává.

To, co s nimi dále podniká nabyvatel, je totiž úplně jiná pohádka.

R. Tichý 5.3.2014 14:34

Re: Marihuana je nelegální

Radostně hýkají osli. Ovce maximálně bečí. Když už tedy začínáte zoologií.

Tvrdit, že prodávají něco jiného, než jsou produkty pro pěstování marihuany je pokrytecké.

Navíc, policie se řídila nálezem NS. Váš názor je tudíž minimálně v tuto chvíli špatný a v rozporu se zákony ČR.

R. Langer 5.3.2014 15:05

Re: Marihuana je nelegální

Jak vždycky říkám, Židy zplynovávaly zcela v souladu se zákony Velkoněmecké říše, a takoví jako vy byli vždycky hrozně rádi, jak se ty zákony dodržují. Pche! Melete samé nesmysly, a ani vám nedochází, že jste jenom užitečný idiot. :-P

R. Tichý 5.3.2014 15:47

Re: Marihuana je nelegální

zplynovávalI. Píše se to s měkkým I. Když už urážíš, tak alespoň s nějakou noblesou neužitečný idiote.

R. Langer 6.3.2014 10:06

Re: Marihuana je nelegální

No tak jsem se upsal, no. Jiný argument ovšem nemáš, co, užitečný idiote? No, to užiteční idioti obvykle nemívají... :-P

P. Švejnoch 5.3.2014 16:24

Re: Marihuana je nelegální

Máte pravdu, hýkají osli. Myslím, že je dobře, že jste se správně lokalizoval.

A zda je můj názor v rozporu se zákony ČR, to je přinejmenším diskutabilní. Protože Ústava ČR mimo jiné zaručuje občanu právo činit jakékoli kroky, které nejsou zákonem zakázány. A, ať přemýšlím jak přemýšlím, nevidím v legislativním bordelu této republiky (jinak se to, odpusťte, nazvat nedá) jediný zákon, který by zakazoval obchodovat se zahradnickými potřebami.

Ergo - to, že je můj názor v rozporu s judikátem NS, nutně neznamená, že je v rozporu se zákony ČR.

R. Tichý 5.3.2014 16:40

Re: Marihuana je nelegální

Znamená. Jestliže je Váš názor v protikladu s rozhodujícím vykladačem práva, pak váš názor je špatný.

Ale je to planá diskuze - můžeme se podívat a počkat si na změnu situace v USA. Mají se výrazně uvolnit protidrogová opatření. Tak uvidíme, jak rychle se latinos a africanos ufetují.

R. Langer 5.3.2014 14:06

Re: Marihuana je nelegální

Aha, Spasitel Lidstva se ozval. Amen!

Nebo spíš, co to plácáte za blbosti? 8-o

R. Tichý 5.3.2014 14:28

Re: Marihuana je nelegální

Díky za konstruktivní reakci.

R. Langer 5.3.2014 15:00

Re: Marihuana je nelegální

Je úplně stejně konstruktivní jako ta vaše. :-P

R. Tichý 5.3.2014 15:43

Re: Marihuana je nelegální

Vůbec ne, já jsem napsal argumenty. Vy jste napsal "sarkastickou" urážku.

R. Langer 6.3.2014 10:08

Re: Marihuana je nelegální

Vy jste napsal: "Je to svinstvo a nemělo být vůbec umožněno takové obchody otevřít."

Je to zvláštní, ale já v tom žádný argument (kromě vašich pomýlených představ) nevidím. Tak co tam máte dál?

J. Vintr 5.3.2014 11:37

Ty zákony nemotivuje jen blbost zákonodárců

i když tomu tak často bývá. Zákony a vyhlášky se šijí především na míru těm, kdo si je zaplatí a pak na nich nekřesťansky vydělávají. Lze odhadnout, že likvidace growshopů má nahnat zákazníky připravovanému "legálnímu" prodeji obludně předražených přípravků z konopí pro léčebné účely. Jinak celá protidrogová represe, organizovaná státem (kromě toho že se díky ní vytvořily spousty dobře placených míst ve státním aparátu), hlavně udržuje vysoké ceny drog a přináší tak obrovské zisky těm, kteří je sem bez jakéhokoliv omezení dodávají ve velkém. Spotřební daň na alkohol (i na pohonné hmoty) zase přináší obrovské zisky těm, kteří mají její odvádění do erární kasy na háku (což jim zřejmě umožnují zkorumpovaní státní úředníci). Samozřejmě, že likvidace části legálních výrobců jim uvolní další část trhu. Nezdaňování zisků z hazardu je zase skvělá pračka na peníze pro ty, kteří potřebují legalizovat nakradené peníze. A tak nějak je to skoro se vším ...

R. Langer 5.3.2014 14:05

Re: Ty zákony nemotivuje jen blbost zákonodárců

Je to přesně tak, socfašounci mají už všechno pěkně dopředu spočítáno...

R. Langer 5.3.2014 11:23

Doplnil bych vám tam ještě

likvidaci malých provozovatelů výherních automatů nucených dodržovat přísné herní vyhlášky, předpisy, umístění automatů a poplatky Kalouskovým ministerstvem financí povolujícím libovolné počty "terminálů" na libovolná místa na neomezenou dobu a zdarma, z kteréhož důvodu se počet výherních přístrojů v naší republice zněkolikanásobil (zakázali v dědině tři "automaty", a udělali tam hernu s 20 "terminály", na ty se zákaz totiž nevztahoval), ale i tak mě tady asi budete mít za toho zlého.

Je pravda, že po cca 10 letech provozu zadarmo se už podmínky provozování srovnaly a terminály už jde také zakázat. Ale aby byly podmínky pro všechny stejné a omezil se hazard, uvažuje se o 100000000 kauci za provoz automatů. Samozřejmě pokud budete provozovat desetitisíce automatů jako Synot nebo Sazka, nebo dvacet. Pravidla přece musí být pro všechny stejná, áááno!?

P. Švejnoch 5.3.2014 10:19

Svatá pravda

Zrovna včera jsem se v rozhovoru s kamarádem podivoval nad tím, že rozhodnutí NS v podstatě říká, že nesmíte prodávat produkty, jejichž prodej není v rozporu se žádným zákonem, že kriminalizuje majitele growshopů, kteří se ničím neprovinili. A že to vše proběhlo bez zaznamenatelnější reakce veřejnosti.

Co všechno si tento stát dovolí za souhlasného mlčení (a někdy dokonce i radostného hýkání) oveček, je skutečně neuvěřitelné.

Uvaříme se jak ta žába.......................... :-(