16.10.2019 | Svátek má Havel


Diskuse k článku

PIVO: Ale co to vlastně je?

Když už si tak hezky povídáme o pivu, tak bychom si měli upřesnit, co to pivo vlastně je. Tak nějak zhruba to všichni víme, všichni pivo poznáme, ale kdybychom každý zkusili říci jeho definici, co by z nás vypadlo?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 27.4.2018 9:46

Re: Díky za Vaše články o pivu, pane Jakle

Koukám, že to tu prořídlo. Děkuji adminům za očistu od jednoho otravného trolla.

Z. Lapil 26.4.2018 15:02

Re: A kdyby se to vzalo ještě přes statistiku

A taky to chce nezávislý audit. Jestli každý měřil tu svou a pak se vytahoval :-)

S. Donát 26.4.2018 12:57

Díky za Vaše články o pivu, pane Jakle

jsou příjemně osvěžující. Člověk by řekl, že proti podobnému článku nemůže mít nikdo nic, přesto se jedno takové stvoření (netroufám si to nazvat člověkem) našlo.

M. Krátký 26.4.2018 11:46

Nádherné vyprávění - děkuji

a přidávám ze svého - v osadě Kobylníky na levém břehu Slapského jezera jsme měli podnikovou rekreaci ve starém dvoře - a tam jsme dlouhá léta trávili víkendy i letní dovolenou a když nám z rodinného rozpočtu nevycházelo na nákup destilátů vždy nám vypomohl náš soused - chatař, který tam bydlel trvale - pálil destiláty opravdu ze všeho - viz úryvek z textu zde : Vykvasit může dokonce i papír - konec citace. Ten dobrý muž jednou přivezl několik balíků jutových pytlů od kubánského cukru a ty pytle nechal zkvasit v sudech a pak už to jelo ke kýženému nápoji - říkali jsme to abu - hamid - chutnalo to nádherně - hezký den

D. Polanský 26.4.2018 11:40

A kdyby se to vzalo ještě přes statistiku

aby hypotéza platila, kupříkladu, že dámy po pivu tloustnou, musí být výsledek testu více než prokazatelný. Tedy odchylka mezi naměřenými daty a očekávanými musí být poměrně veliká.

P. Lenc 26.4.2018 9:56

Dobrý!

P. Vandas 26.4.2018 8:51

Skvělý článek, pane Jakle.:-):-):-)

P. Vandas 26.4.2018 8:50

Re: Za svých mladých let, jsem slýchával od štamgastů

Jako student jsem prošel mnoha brigádami za účelem zbohatnutí a tak jsem se ocitl i u tavicích pecí na olovo v Kovohutích Příbram. Dost mi vzrostlo sebevědomí, když jsem dostal oficielně na šichtu tři studená 7° piva. Ve všech ostatních provozech se fasovalo totiž mléko, proti otravě olovem:-):-):-)

B. Mráz 26.4.2018 8:02

Dobře, pane Jakle

Poučné a styl odlehčený, vtipné..

V. Kotas 26.4.2018 5:26

Re: Za svých mladých let, jsem slýchával od štamgastů

A v horkých provozech - hutích, sklárnách, to bylo běžné a ani si to člověk neuvědomoval. Pilo se tam nízkostupňové pivo.

V. Kotas 26.4.2018 5:24

Re: Za svých mladých let, jsem slýchával od štamgastů

Pravdou je, že to byli většinou lidé, kteří vykonávali fyzicky velmi namáhavou práci.

V. Kotas 26.4.2018 5:22

Za svých mladých let, jsem slýchával od štamgastů

toto - vždyť je to jen převařená voda. Když je někdo napadal, že klidně vypijí v hospodě i každodenně větší množství piv ( i 10 ). A ve středověku pivo zachraňovalo životy lidem, kteří ho pili, místo kontaminované vody.