24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 1.2.2007 21:55

Poplatky

Jsem presvedcen, ze banky by si nemely uctovat zadne poplatky. Jejich kseftem ma byt pujcovani penez lidem a firmam a naopak pujcovani si od lidi a firem. Bankovni poplatky jen przni tento svet.

MLOK1 1.2.2007 14:40

ZLATÉ ČASY

Zlaté časy, kdy se ještě platilo zlatými a stříbrnými penězi!!! Kéž by se opět vrátily. Tím by bankovním vyčůranostem byla dokonale učiněna přítrž. Žádná měnová reforma, žádná devalvace..........   Buď by se banky chovaly rozumně, nebo by lidé měli peníze ve "štrózoku".

       Bohužel, kapří si sami rybník nevypustí.

Jaroslav Dvorník 1.2.2007 13:23

Poplatkové bankovnictví

Geniální manažer Jack Stack jistě ví,jak se chovají banky ke klientům v USA. Slovo poplatek téměř nepoužívají.  Tady se chová jako prase a ještě mu klaka tleská.      Máme smůlu,nejdříve bankovní socialismus Václava Klause a jeho kamarádů. Pak nás postihlo  poplatkové bankovnictví Stacka a jemu podobných. A spřízněná klaka to uznává jako "standardní".

Anna 1.2.2007 12:39

Ať se jdou vycpat!

Ručím svou nemovitostí  třetí osobě za úvěr na složení členského podílu. Úvěr byl projednáván letos v průběhu ledna. Smlouva o úvěru byla podepsána 17. ledna. Teprve poté jsem dostala zástavní smlouvu  k nemovitosti a  mohla naběhnout na katastr.Peníze z úvěru byly družstvu odeslány až  po doručení  bance  notářsky ověřeného  návrhu  na  vklad do katastru  24.  ledna.  Banka si účtovala různé   poplatky (zpracování úvěru, odhadu, založení účtu), které musely být uhrazeny v hotovosti předem. Absurdní mi připadal poplatek 1500Kč za  to, že banka nemá v době uvolnění peněz  doklad o povolení vkladu, ale pouze návrh na vklad.

Inu, kdo má peníze, ten klade podmínky.

banky 1.2.2007 11:39

A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

Považuji poplatky za normální. Pokud se ptáte z čeho žijí banky na západ od nás, tak ano z úroků, ale laskavě si porovnejte kolik peněz se válí na českých a kolik na zahraničních účtech. Co se týká poplatků z karet, tak zde trosku opomínáte na skutěčnost, že se musí platit vydavatli karet (spolecnosti Mastercard, Visa a pod). Pokud by banky zrušily poplatky, tak by jste naopak nadávali na to že banka má 4 pobočky v celé republice ... nebo by jste snad šli pracovat do banky bez nároku na mzdu????

Kolda 1.2.2007 12:03

Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

V zahranici je bezne, ze jsou kreditni karty zcela zdarma. Nuti vam to a kdyz to od nich vemete, jeste dostanete nejakou odmenu. A zadarmo nebo s dotacema to urcite nedelaji.

A 1.2.2007 12:31

Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

To jsou ta česká specifika. Jinde si banky tuhle drzost vůči klientovi nedovolí. Ja jim svěřím své nemalé peníze s kterými oni podnikají a vydělávají na tom a ještě jim mám za to platit? Vyřešil jsem to tak, že na kontě držím jen nezbytné peníze abych mohl kdekoli na světě platit kartou a platit faktury převodem z počítače. Podstatně větší obnos  je v bankovním trezoru převázaný gumičkou. Je to levnější než ty jejich poplatky i po odečtení onoho směšného úroku, který mi připisovali za vedení konta. Mají co chtěli. Kdyby to takhle dělala většina lidí, chytli by se velmi rychle za nos. Chápu, že banky ani pojišťovny nejsou dobročinné instituce a jsou tu proto, aby na lidech vydělaly. Ale mělo by to být s mírou a vkusem.

Tonda ušatý 1.2.2007 14:15

Re: Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem. Přesně tak. Banky vydělávají na lidské hlouposti.

brblal 1.2.2007 16:44

Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

jenom tolik nenaříkej.Je všeobecně známo,že v bankách jsou jedny z nejvyšších mezd a odměn.

dvd 1.2.2007 18:47

Milý banko

o tom bankovnictví na západ od Šumavy víš vskutku prdlajs.

Flasi 1.2.2007 21:07

Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

To je jistě pravda, že naše banky na těch úrocích nevydělají tolik co na západě, tak se dá pochopit, že po nás chtějí více na poplatcích.

Co je ale nehoráznost je systém těch poplatků. Neuvěřitelně složitý systém, kdy se prakticky nemáte šanci se zorientovat za co všechno budete platit. Snad žádná banka vám nedá vyčerpávající seznam všech poplatků, maximálně těch nejznámějších. Výsledkem je absurdní situace, která odpovídá tomu, že v restauraci platíte za odložení kabátu i jeho vyzvednutí. Že vám napočítají vystavení účtu a taky použití jejich nádobí. A to všechno proto, aby se mohli tvářit, že svíčková je o 20 korun levnější, než kolik za ní ve skutečnosti zaplatíte (mimochodem kolik bylo ubrousků párátek a kolikráte jste použil solničku?).

P.S. Je mi to trapné, ale ještě vás poprosím o 5 Kč navíc. My sice v letáku inzerujeme, že voda na umytí rukou na toaletě je zdarma, ale asi vám unikla malým písmem psaná informace, že to se týká pouze studené vody...

jaroslav m. 1.2.2007 23:55

Re: Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

R^R^R^

STULÍK 1.2.2007 10:59

Absurdita

Když je u nás všechno absurdní, proč by to u bankovních poplatků mělo vypadat jinak? Jedno je ovšem pozoruhodné - porovnat poplatky, za něž jsme prodávali největší banky v této zemi, a výnosy, zisk, který realizují tyto firmy rok co rok. Nakonec shledáte, že cizí firmy, které dnes bankovní sektor provozují, dostaly banky se vším všudy i se sítí poboček, technikou, know-how  za hubičku. Znovu otevíraný případ IPB a pana direktora Kavánka z ČSOB je toho dokladem. Doufám, že se svírá zadek nejen Kavánkovi, ale také Grossovi, který asistoval, vládě Miloše Zemana, která převod přes víkend schválila, ale také Mládkovi, který přispěl svou hřivnou a šéfekonomovi Reiffeisenbank, který ve vládě co by ministr financí případ rozehrál. O dalších ani nemluvě. Přitom jsou směšné úroky, které banky vyplácí, takže si vlastně všichni doplácíme na to, že smíme bankám přenechat své vlastní peníze. Nedivme se tedy Čunkovi, že možná i měl půl milionu doma ve škatuli. Kdyby býval nešel do banky, bylo by bývalo ticho po pěšině. A to čuníkovi vůbec nefandím.

Porubský 1.2.2007 9:13

Nejabsurdnější bankovní poplatek

Raifasen banka při vkladu vybírá poplatek a při stavebním spořeni na 6.let vám co 1/4 roku

Vybere poplatek ve výši 70kč za vedení účtu.

Vasekpasek 1.2.2007 13:23

Re: Nejabsurdnější bankovní poplatek

Nn, nyní už 90,- Přitom na začátku to bylo zadarmo, začli to účtovat zničehonic a ještě účtují úrokové zvýhodnění. Říkal jsem si, že to je snad na žalobu;-O

glos 1.2.2007 8:46

Všechny banovní poplatky

jsou absurdní.

Tomos 1.2.2007 10:14

Re: Všechny banovní poplatky

Samozřejmě,snad stačí,že ta sebranka ničemná vybírá úroky!

Dogstar 1.2.2007 8:10

Nejabsurdnější bankovní poplatek

A co teprve poplatek za to, že vám rozmění peníze?! Nevěřila jsem vlastním uším  8-o, když jsem chtěla jen rozměnit peníze v GE Money Bank!!

nik 1.2.2007 8:04

Půjčka.

Ano, když  půjčíte peníze kamarádovi, tak mu  za to neplatíte. Ale když půjčíte své peníze bance, tak platíte jako mourovatí.

troll 9.2.2007 12:10

Re: Půjčka.

pokud bys bance půjčil peníze tak knim asi nebudeš mít přístup 24/7 tak jako na běžném účtu, viď ty trumbero.... Půjčit bance 100 000 = dostanu celou sumu např za 7 let zpátky.

BiZet 1.2.2007 7:46

Jen poplatek!

Proč taková škála. Já bych na první místo dal jen "Poplatek". Podle mě jsou všechny bankovní poplatky absurdní.  Jediné co si by si banky měly účtovat je úrok a ten by měl být různý u vkladů a úvěrů. Rozdíl úroků by byl jasným a jednoduše čitelným příjmem banky. Pak by se podle jednoho čísla dala jednoduše posoudit výhodnost vkladů u dané banky. Mlžení poplatky je skrytá lichva a ta se projeví, když si sečtete poplatky a různé "výhodné úrokové sazby".  Vyjde vám, že vás bere na lichvářskou hůl každá banka a není před tím úniku. Snad jen ten strožok, poku vás nevykradou vám zajistí, že vaše peníze v bance neztratí na hodnotě. Znehodnocení vašich příjmů je stejně rychlejší než nárust bankovních úroků. Na fondy nemá každý příjmy, schopnosti a hlavně trpělivost sledovat, který lépe zhodnocuje. Banky prostě ve svůj prospěch vždycky lžou. Objektivitu od nich nečekejme.

Mlan 1.2.2007 7:56

Re: Jen poplatek!

sebral jste mi to z klavesnice.:-D

BiZet 1.2.2007 8:08

Re: Re: Jen poplatek!

Promiňte, já nerad.

clovek 1.2.2007 8:53

Re: Jen poplatek!

Pravda pravdoucí.Z čeho jenom žíjí banky venku???

jkotek 1.2.2007 11:31

Re: Re: Jen poplatek!

Venku? Z investic. Tedy nejen z rozdilu uroceni mezi vklady a uvery. Banky jinde investuji sverene penize napriklad do obligaci a akcii a z rustu jejich hodnoty maji zisky (vyssi nez z uveru - na jednotku meny).

dejmal 1.2.2007 13:17

Re: Re: Jen poplatek!

Z jejich uroku, dotovano nasimi poplatky. V Rakousku by poplatky za vyber neprosly (autenticky vyrok Sefa Erste bank)

troll 9.2.2007 12:15

Re: Re: Re: Jen poplatek!

srovnáváte trh s tradicí a trh nový. A propos, to že se v zahraničí neplatí poplatky je fáma, představa je to ale hezká.....

tris 1.2.2007 2:44

hmm..

ebanka: poplatek za vytvoření výpisu z účtu...elektronického...., případně různé poplatky za zaslání upozornění e-mailem....