18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

PARKOVÁNÍ: Čím nás to, Praho, trestáš?

Když přijedete do Kolína (nad Rýnem, nikoli nad Labem), do Meinzu, Wiesbadenu, Trieru či jiných velkých a navštěvovaných měst na západ od našich hranic, najdete, někdy dost nenápadně, ale zato velmi prakticky, umístěné parkovací domy či podzemní garáže.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Gavlák 31.5.2018 12:59

Nesmysl.

Většina P+R parkovišť není nikdy obsazená (například to u nás na Skalce je vždy poloprázdné, nikdy jsem ho nezažil obsazené). Parkovné je nízké, MHD v dosahu. Každý má možnost se dostat MHD kamkoli. Není jediný důvod podporovat vjezd tisíců aut do města, v němž se už skoro nedá dýchat. V civilizovaném světě se snaží auta z center měst dostat pryč.

J. Lepka 31.5.2018 11:35

Ovšem, paní Kozumplíková, proč chodíte kolem horké kaše?

Jistě musíte sama vědět, že smysl existence pražských úředníků není sloužit zájmům svých občanů, tedy chlebodárců, ale neohrozit svou pozici, nejlépe na sebe upozornit své nadřízené nějakou akcí, která přinese do kasičky nemalý obolus ( to je celý smysl modrých zón), který pak bude možné rozpustit v prémiích a odměnách, ne nějaké výdaje a náklady na parkovací domy či podzemní garáže, ty začnou přinášet až bude dotyčný v penzi a to se větší kanceláře a dalších podřízených už nedočká.

To je základní problém a ten nevyřeší ani potenciální defenestrace. Dokud se budou na Magistrátě hrát politické tanečky a mezi nejužší vedení budou voleni i jedinci jejich patriotismus bude vyjádřen jen a pouze bankovkou s obrázkem Hradčan, nikdy k zásadní změně nedojde.

V. Kain 31.5.2018 16:48

Re: Ovšem, paní Kozumplíková, proč chodíte kolem horké kaše?

Pane Lepko,naprosto přesná analýza.

M. Pesat 31.5.2018 10:13

kdyz uvazime, soudruzi, kolik se za tech cca 30 let rozkradl

kdyz uvazime, soudruzi, kolik se za tech cca 30 let rozkrado/jenom v Praze, tak podzemnich parkovist/parkovacich domu/P+R mohlo byt v Praze dost pro celou EU. Parkovani/automobilismus je problem ve vsech velkych mestech na svete.Dokonce i na panelakovych sidlistich, ktera jsou obvykle na ukraji, tak tam dnes je s parkovanim problem a ani tam se podzemni parkoviste nestavela. Druha vec je samozrejmne nenazranost radnic a klotovych rukavu, resp. korupce/klientelismus, kdy mesto "pronajme" vyhodne pozemky "spratelenym subjectum" , ty uctuji trzni parkovne a o vyvar se sabnou. Prijde mi docela divne ze i nova vystavba ve velkych mestech neni podminena/stavebni povoleni/ vystavbou podzemnich parkovist. Ja vim ze je to drahe, ale resi to problem v perspektive desitek let.

Cest :-)

P. Papež 31.5.2018 19:48

S nenazranosti mocipanu na radnicich je i ukázka, kdy ve Stresovicich se v dohledu Hradu nesmel ani snizit živý plot, aby se nenarusil pohled na Hrad, radní klidně odsouhlasili zbourání vily z třicátých let (údajně v havarijním stavu, který samozřejmě nebyl ani trochu havarijní) jednomu z Kellnerovych právníků. Ukazka prace, zrejme dobre zaplacene, zastupitelu v Praze 6.

J. Pražák 31.5.2018 9:10

Modré zony fungují.

Peníze cinkají nejen do obecních pokladen. A o to radním šlo.

Praha pronajímá soukromníkům přes 40 pozemků, kteří na nich provozují placená parkoviště. Přece jim nebudou kazit kšefty a na magistrátu nebudou kvůli tomu mít chudé vánoce.

P+R na okrajích Prahy IPR dle svého "strategického plánu" plánuje postavit do r. 2030.

Musíme si zvolit schopnější zastupitele.

M. Prokop 31.5.2018 9:16

Re: Modré zony fungují.

Musíme, snažím se o to už dlouho. A marně.

J. Lepka 31.5.2018 11:36

Re: Modré zony fungují.

Hezký závazek. Otázkou je, zda to má být další politický turista.

J. Macků 31.5.2018 9:01

Věčný problém s parkováním.

Naši moudří předci vystavěli velkorysé komunikace (na svou dobu), které měly umožnit bezproblémovou dopravní obslužnost osídlených území. Po nástupu automobilismu tyto prostory zabrali bezúplatně automobilisté, samozřejmě hlavně ti co v místě bydlí, dnes si říkají rezidenti, kteří si vymohli za symbolický poplatek právo tato místa pro své automobily zabírat. Popírá se s tím původní účel komunikací, což je dopravní obslužnost, takže návštěva, řemeslník, pedikér, lékař a další, nerezidenti mají problém. Rezidenti mají na rozdíl od nerezidentů volební právo, takže radnice shodně ve všech větších místech začali zavádět modré zóny. Je to relativně levné, ale nic to neřeší, jen odsouvá. Problém není v návštěvách, ale v rezidentech. Pokud nemá tento zajištěno parkovací místo za tržní parkovné (ne ten symbolický poplatek dotovaný ostatními spoluobčany) neměl by mít možnost automobil v blízkosti bydliště zaparkovat. Že to bez parkovacích domů to nepůjde je zjevné.

J. Lepka 31.5.2018 11:40

Re: Věčný problém s parkováním.

Jen pro úplnost, bolševici postavili sídliště s parkovací kapacitou tak cca 1/3, to jest bytů je asi třikrát víc, než parkovacích míst, nehledě na fakt, že v rodině může a obvykle už i je víc aut, než jedno. Přesto je blbci stále volí.

J. Jurax 1.6.2018 1:55

Re: Věčný problém s parkováním.

No, víte, v době, kdy se sídliště projektovaly a stavěly, bylo jedno auto víc jak na tři rodiny.

Bydlím na malém sídlišti projektovaném na sklonku sedmdesátých let a dostavěném na sklonku let osmdesátých. Problémy s parkováním jsou tak posledních 10 až 15 let - když se sídliště dostavělo, parkoviště bohatě stačila.

Architekti a projektanti stěží mohli předpokládat politické změny na sklonku osmdesátých, prudký nárůst počtu automobilů daný tím, že osobní auto je dnes dostupné téměř každému. Vládnout tu bolševici, parkoviště by stačila furt ...

R. Dubravský 31.5.2018 9:00

Ale zóny přece...

...svůj účel plní, a výborně. Tím účelem bylo lidi okrást a znemožnit jim život ve městě. A to se podařilo.

F. Kusák 31.5.2018 8:21

Já myslím,

že by pomohlo, kdyby se města a obce ve středočeském kraji dohodla a zakázala parkování pro všechny, kteří tam nemají bydliště. Placená parkoviště by pak udělala na okraji mimo město. Ať se pražáci projdou. A když jedou na houby a parkují, kde se dá, tak bych jim ty služebáky nechal odtáhnout, a to dost daleko od místa, kde je opustili.

P. Dvořák 31.5.2018 8:31

Zkrátíme to. Já myslím,

že by pomohlo, kdyby se obce nejen ve středočeském kraji dohodly a zakázaly parkování pro všechny.

I. Širůček 31.5.2018 10:16

Re: Zkrátíme to. Já myslím,

Proč pro všechny, stačilo by jen pro pražská auta...

J. Lepka 31.5.2018 11:41

Re: Zkrátíme to. Já myslím,

Nereálné. Dnes nepoznáte, zda v autě jede pražák nebo jen auto od pražáka koupil. DTTO opačně.

M. Prokop 31.5.2018 8:40

Re: Já myslím,

Oplátkou v Praze totéž pro SPZ se "S"?

A. Nikoloki 31.5.2018 9:17

Re: Já myslím,

Tak to klidně dám těch 10 kKč za RZ "X53Y37VV" ;-) ...

J. Lepka 31.5.2018 11:44

Re: Já myslím,

Ono by stačilo uveřejnit RZ aut úředníků Magistrátu. Ovšem jednak je to komplikované ale řešitelné, jednak GDPR. Venkoncem proto to všichni tak intenzívně prosazují.