24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

NĚMECKO: Revoluce OZE nebo uhlí a plynu?

Výroba elektřiny z odstavených německých jaderných elektráren má být nahrazena obnovitelnými zdroji energie. Ovšem technická realita je poněkud složitější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Ryzý 11.10.2011 22:43

Prostě

jsme to my chytří Ceši zase vymysleli skvěle a můžeme se po Švejkovsku přitrouble usmívat jak jsou ti Němci hloupí. Aby bylo jasno nemám nic proti jaderné energii ani si nemyslím, že sluneční a větrné elektrárny spasí světovou energetiku. Akorát se musím smát tomu, jak Čecháčci zase v něčem pěkně táhnou za jeden provaz a mají konečně společného nepřítele (tím myslím OZE). Ještě bych si trochu zavěštil na téma fúzní elektrárny, o které se tady v diskusi mluví - to je prostě zatím nad naše možnosti a spíš se naučíme rozumně využívat ten reaktor, co nám denně běhá po obloze, než něco takového dokážeme v použitelné formě zkrotit tady na Zemi

P. Nejedlý 12.10.2011 9:12

Re: Prostě

Ale přeháníte, Česi nemají žádného nepřítele v OZE. Pouze se objevují hlasy, že OZE nemohou fungovat bez klasické energetiky a představa, že elektroenergetika bude většinově založena na OZE typu VtE a FVE bez jádra resp. uhlí resp. plynu je dosti vzdálená dnešní technické realitě.