19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

NĚMECKO: Pozvolné prozření z iluze zelené energetiky

Energetika založená na obnovitelných zdrojích energie se nutně stane standardní průmyslovou technologií – a to se všemi negativními důsledky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 9.2.2015 8:58

Čím to je,

že se tak prakticky založený národ dokáže chovat tak neprakticky?

B. Volarik 9.2.2015 7:54

Jo, ale ne na mém dvorku....

Městská rada Los Angeles, CA se rozhodla (kupodivu docela moudře), že by nebylo špatné přivést do města něco elektrické energie, která je hojně produkována v nedaleké poušti soustavou slunečních panelů (ty panely v poušti nikomu nevadí a slunečných dnů je v jižní Californii požehnaně). Jenže by bylo potřeba postavit asi 80 mil silnoproudého vedení (věže, dráty...znáte to...). A tu se vzbouřili obyvatelé dosud bohem zapomenutého městečka Walnut Grove kdesi v kopcích...že by jim stožáry zničily výhled na malebné kopečky okolo, že by tak poklesla hodnota jejich nemovitostí, začali se s městem soudit... atd...atd... Takže se stavět nebude, enrgie v poušti zůstane nevyužita a celá sluneční paráda je na gowno.

B. Volarik 9.2.2015 7:45

Re: Ano máte pravdu,

Zatím je jim to jedno. Z teploučka kavárny a s plným břichem se to dobře sní a spřádá vize zelené planety. Až i zelenáčům v zimě vypnou proud a vsupermarketu nebude žrádlo.....

A. Bocek 9.2.2015 7:31

Pár doplňujících poznámek.

1. VE na pobřeží Německa dosahují "Ročního koeficientu využití instalovaného výkonu " nad 40%. Větřáky v Česku však jen do 15% ( jsou tedy 3x větším nesmyslem  než v Němcích a přesto se staví ).

2. Smart Girds jsou zelenými dokonale popsány, ale nějakým způsobem zapoměli na technologické procesy v průmyslu ( HDO je využíváno jen jako dražší spínací hodiny).

3.Měniče FVE jsou bohatým zdrojem vyšších harmonických , které s dalšími zdroji nám vesele likvidují všechny spotřebiče (ostatně v uniii , která předepisuje lití obdobných příměsí do benzínu a nafty mne to nepřekvapuje .

Neb moudří Kocourkovští radní podporují Grázly kteří rozbíjejí okna, díky nim zbohatne sklenář a může příjmout dalšího učedníka , ale díky nim nevydělá krejčík, švícko , hostinský.

L. Písařík 9.2.2015 3:51

Re: Zeleni bojovnici

Omyl, platit budeme my - už platíme.

J. Jurax 9.2.2015 2:58

Re: Zeleni bojovnici

Zelení blbečkové tohle ovšem nikdy nepochopí - a budou platit ...

I. Dekyský 9.2.2015 1:09

Ano máte pravdu,

jenže stále většímu počtu sluníčkářských blbečků s nulovým technickým vzděláním a s nulovou schopností logického myšlení je to úplně jedno.

J. Sinnreich 9.2.2015 0:58

Zeleni bojovnici

Popisovane udalosti v Nemecku jsou typickym prikladem zneuziti technickeho analfabetismu "zachrancu Matky Zeme" a globalniho podvodu se zavadenim OZE. Astronomicke zisky chytrych spolecnosti, znicena krajina a ekonomicky propad zpusobeny drahou a nespolehlivou energii.