26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 30.6.2011 19:52

Škoda - Fokušima - Kaku.

Pan Škda zde na NP opakovaně uvádí příspěvky bagatelizující situaci okolo Fokušimy naminimální dopady a nejnověji se pochechtává se "tělocvikářům...."

Přední světový atomový fyzik Michio Kaku to ale už tak jednoduché nevidí, vyslovuje podezření o bagatelizaci situace jíž se dopustila japonská vláda, pozastavuje se nad tím jak japonské děti chodí do škol s ozačkováním že jsou radiací postižené, očekává likvidaci havárie teprve za 50 až 100 let, předpokládá nutnost rozptýlení kontaminované vody v oceánu.... a Typuji, že by s pana Škody snadno v diskusi udělal "tělocvikáře". Ostatně posudte sami:

http://www.youtube.com/watch?v=QQa2Ivz8i8I&feature=player_embedded#at=59

B. Uhlich 30.6.2011 21:41

Re: Škoda - Fokušima - Kaku.

A opět Radovy slinty ....chápu, nemohl jste to jen tak nechat...sice k tomu nemáte moc co napsat, ale zakázkové slintání aktivisty Rady tady být musí, že? Co naplat, že stejně stupidní bláboly tady jiní aktivisté blábolili před 25 lety...jak v Černobylu budou běhat kočky se sedmi hlavami a velký jak sloni...a půlka Evropy do deseti let zemře...hromadné hroby se nebudou stíhat kopat......   a vono nic, co Rado? Člověče já sem přispívám už nějakou dobu a nikdy sem na Vás nenarazil...až když se konečně něco stalo... (hele, pane Rado, ta Fukušima přišla vhod, co?, to je taková "vymodlená" havárie, že?) Konečně se tady můžete realizovat, že? Konečně to sype, co....tak Rado...kápněte božskou....kolik dává Greenpeace za jeden plamený příspěvek...pokud vím, tak dnes se aktivistům přispívajícím do všemožných internetových fór běžně platí...i když Vy se tím asi moc neuživíte.... Fantazii moc nemáte, pravopis je taky bída, ty Vaše reakce jsou taky takový mdlý...no nevím nevím...  Asi jim na to dáváte slevu...ale zas to nahrazujete kvantitou, že? To je správné, pane Rado...toho se držte...já jsem s Vámi spokojen...to víte čím blbější oponent - tím menší práce. Díky Vám jsem nějak pochopil, že pokud si Greenpeace platí takového jako jste Vy...tak to zas nevypadá, že se jedná o tak hroznou organizaci....pokud ji stojí za to angažovat takového ekologického Jehovistu jako jste Vy,je to asi organizace se slušným smyslem pro humor.

Tak se zatím mějte a určitě se těším na další Vaše ekoperly...to víte v médiích je obecně dost smutno - tak setkání s takovou studnicí moudra jako jste Vy, vždy potěší.......  :-))))))))

P. Rada 30.6.2011 21:59

Re: Škoda - Fokušima - Kaku.

Pane Uhlich - to ale nejsou má slova - natož "slinty" - to je jen na vyvážení projevů pana Škody rozhovor CNN s předním světovým fyzikem - navíc japoncem. Pokud nerozumíte anglicky a neumíte vyhledávat přidávám na něj odkaz. Jsem rád, že Vás mohu takto potěšit.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Michio_Kaku

B. Uhlich 1.7.2011 9:20

Re: Škoda - Fokušima - Kaku.

O moji angličtinu se nestarejte...raději se konečně postarejte o svoji češtinu...vzhledem k tomu, že tady neexistuje jediný Váš příspěvek bez gramatických chyb - je na pováženou jak ono to ve skutečnosti je s celým Vaším vzděláním a inteligencí...  Řečeno lapidárně...píšete tu jak debil...tak asi debil budete....

D. Seibt 30.6.2011 22:41

Re: Škoda - Fokušima - Kaku.

Bohuzel se pletete. S kontaminovanou vodou asi bude nejmensi problem. Dekontaminacni linka snad je uz hotova a tak se da cekat, ze voda bude po pruchodu reaktorem dekontaminovana a nasledne pouzita znovu. Dekontaminace snizi aktivitu vody asi 10000 x. Slozitejsi bude dekontaminace pudy, ale tam snad pomohou vhodne pouzite plodiny. Celkove bude trvat nejdele rozebrani reaktoru, to se necham prekvapit. Co se tyka toho oznacovani deti radiaci postizene. Nejdrive bych vam doporucil pochopit mentalitu Japonske spolecnosti, byl by jste prekvapen jak jina ta spolecnost je.

B. Uhlich 1.7.2011 9:42

Re: Škoda - Fokušima - Kaku.

Pane Siebte, panu Radovi se nedá cokoliv vysvětlovat...pan Rada má pocit, že jen on sežral Šalamounovo hovno a díky tomu teď jako jediný na světě rozumí celé planetě, vesmíru a vůbec.... Jak jsem se tady za ty týdny a měsíce převědčil , Radovi nikdy nešlo a nejde o debatu, ale jen o to aby tady sděloval své univerzální aktivistické poselství...prostě a jasně na Radu nelze jít žádnými argumenty. Prostě úděl pana Rady na tomto světě je bojovat proti zlu (rozuměj jaderné technice) a o ničem jiném se on není ochoten bavit. Jako správný ekologický aktivista nehodlá za žádných okolností znečistit své univerzálně správné názory jediným zpochybněním. Prostě p.Rada se sem přišel realizovat a dokud tu na něj někdo bude reagovat, tak se tu bude dál duševně producírovat. Já jsem už několikrát přemýšlel, zda je správné na ty jeho kraviny vůbec reagovat, ale pak jsem si říkal, že je škoda, aby takovejhe týpek tady naprosto zbytečně mátl lidi. Jsou lidé (třeba takoví jsou), kteří si sem přijdou přečíst nějaké názory..protože sami nevědí..a je dost škoda, aby je takový Rada hned mátl svými eko-jehovistickými názory. Proto na Radu reaguji zpravidla velmi odmítavě, připouštím, že někdy dost hrubě, ale nedá se nic dělat. Pro mne osobně je totiž velmi nepřijatelné, aby se nám tady takoví Radové množili a nakonec rozhodovali o našich životech...což by oni velmi rádi chtěli, protože konečně jedině tak by došlo k jejich plné duševní realizaci....

P. Fiala 30.6.2011 16:24

Starosti o cizí státy

Že nás netrápí, že jsou třeba v Libyi zabíjení lidí s podporou OSN a NATO, jehož jsme členy. V podstatě to schvaluje každý volič, který dal hlas politické straně, která se dostala do parlamentu. Poručí naši političtí zástupci také Německu, aby dělalo to co my chceme? Pokud se spojíme s Ruskem, tak by byl pokus možný, že?

J. Kadeřábek 30.6.2011 14:49

Doufám, že v roce 2017 resp. 2022

to bude fungovat stejně jako jsem zažil v Bruselu den bez aut. Potentáti přijeli na bicyklech na náměstí, kde dlouze řečnili o fuj autech. Pak zase nasedli na ta kola a o kousek dál přesedli do svých limuzín. Takový den bez atomu by měl vypadat obdobně.

R. Langer 30.6.2011 12:25

Ale no tak, autore!

Každé malé dítě a zelený politik přece ví, že proud není z z žádného Česka, ale ze zásuvky. ;-)

K. Janyška 30.6.2011 8:25

Zelené nechat koňovi, ten má větší hlavu... Dzp.

J. Kanioková 30.6.2011 2:47

Proboha, dejme těm zeleným nějaký jiný glóbus,

ať si tam ty své frašky zkoušejí za své..      Ten "slavný" Fell se prý ale ještě moc nerozepsal, co ještě on a jeho fandové nechtějí:   výstavbu dálkového vedení sever-jih.  Odstavené JE = většinou jih N.  Taky ovšem odmítá energii z uhlí i z plynu. Něm. zelení taky nechtějí ani přehrady.   Uznávají snad jen FV,  větrníky a teď i biomasu. V podstatě by jim vyhovovala deindustrializace a deurbanizace sovětských rozměrů. To je ale většině lidí tajeno.

B. Uhlich 30.6.2011 8:46

Re: Proboha, dejme těm zeleným nějaký jiný glóbus,

Já sice nejsem až tak klidný, ale nějak si myslím, že každá myšlenka má nějaký svůj logický život a cyklus. Konec konců i slavné sociální myšlenky klasiků světové revoluce měly trochu reálného základu, ale po té , co se jich chopil dav a obsloužil se jimi jak mu bylo libo, se z těch myšlenek stal jen obludný paskvil končící hromadnými hroby.... a s environmentálními myšlenkami tomu bude podobně... zatím mají všichni pocit, že páchají dobro...konec konců, co by mohlo být pozitivnějšího než chránit zvířátka, kytičky, dětičky, čistý vzduch a pod..., co na tom, že je to hodně virtuální záležitost. Vzhledm k tomu, že salonní ekologové (a to jsou prakticky všichni) nemají jinak vůbec anung o faktickém fungování světa - nečeká je.....a buhužel i nás ostatní, nic jiného než ekonomická katastrofa, která může nabýt takových rozměrů, že něco takového nemá v dějinách obdoby.... 

Tedy analogie s dalšími "ismy" je tady naprosto jasná... jediné, co nás může uklidňovat je to, že než stačí environmentální fanatici napáchat nějaké fatální škody.... davům to nějak dojde, že tady zas až tak o ekologii nejde a začnou např. ve volbách preferovat jinak orientované strany.....

T. Kočí 30.6.2011 9:29

Re: Proboha, dejme těm zeleným nějaký jiný glóbus,

Ti zelení trotlové nás chtějí dotlačit do 18.století.Jediný zdroj energie,lidské svaly,volové a vodní hamr.Asi by bylo dobře přezkoušet je ze základů fyziky a vydat či nevydat průkaz,opravňující k diskuzím o energetice.Začal bych u Bursíka.

B. Uhlich 30.6.2011 21:55

Re: Proboha, dejme těm zeleným nějaký jiný glóbus,

Já si to nemyslím, jim asi o žádný cíl nejde...jim jde jen o takové ty bezprostřední efekty...aby byli v televizi nebo rádiu, aby se dostali do politiky, aby se nějak vyřádili a měli pocit, že jako proti něčemu bojují.... taky si všimněnte , že pro jistotu raději bojují úplně proti všemu...to víte, co kdyby udělali nějakou chybu......  Bohužel v celé téhle věci hraje roli jedna důležitá věc..a to je vzdělanost!!!! Kdyby se lidé více obtěžovali se hlavně technicky vzdělat - neměla by se většina environmentálních šílenců vůbec šanci někam dostat...  Bohužel realita je taková, že většina lidí nad většinou problémů vůbec nehodlá ani začít přemýšlet....a pak se holt nelze divit, že jim bude životy řídit někdo jiný......  :-(((