20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 28.4.2006 3:38

Re: Nezaměstnanost

Žádná čísla, Vízku, ani odkaz na zdroje, z nichž čerpáte.

Z pedagogiky nedostatečná, z demagogie ;-O dobrá. Příště se připravte lépe! ;-P

Ladislav N. 28.4.2006 3:35

Re: Nalejme si čistého vína:

Vízku, nalejvejte si, co hrdlo ráčí, ale nejdřív si prostudujte trochu základů makroekonomie. Od roku 1990 různých učebnic v českém překladu vyšla celá řada.

Pokud uvádíte jakákoli porovnání se zahraničím, buďte tak laskav, a dokládejte vlastní tvrzení odkazy na zdroje a konkrétní čísla. Na bláboly z vašich partajních příruček pro propagandisty tady není nikdo zvědavý. ;-O

Viz také odkazy, které jsem uvedl na začátku diskuze...

To jenom, abyste si nestěžoval, že nemáte k dispozici žádné "tvrdé" argumenty.;-D

F.Vízek 27.4.2006 20:16

Nalejme si čistého vína:

Nechce-li někdo SOCIÁLNÍ stát, potom musí přiznat naplno, že chce stát ASOCIÁLNÍ. Potom ale musí odpovědět na otázky:

1) Proč tedy v roce 2002 zvítězila v ČR levice ? 

2) Proč jsme vlastně vstoupili do EU, která principy sociálního státu prosazuje ve všech svých dokumentech?

F.Vízek 27.4.2006 20:12

Nezaměstnanost

je u nás nižší než je průměr EU. Nezaměstnanost je u  nás nižší než v řadě nejvyspělejších zemí Evropy (Německo, Belgie, Francie) a dokonce poloviční proti Slovensku, které spravovala osm let Dzurindova pravice. 

Pokud nechceme sociální stát, chceme ASOCIÁLNÍ stát?  Proto v r. 2002 vyhrála volby v ČR levice ?

Ladislav N. 27.4.2006 15:42

Re: Pavel Kohout: Skutečná příčina nezaměstnanosti: sociální stát

oprava odkazu:

Pavel Kohout: Skutečná příčina nezaměstnanosti: sociální stát

http://hn.ihned.cz/2-18332360-500000_d-4f

Ladislav N. 27.4.2006 11:19

Pavel Kohout: Skutečná příčina nezaměstnanosti: sociální stát

Pavel Kohout: Skutečná příčina nezaměstnanosti: sociální stát

http://hn.ihned.cz/?m=d&article[id]=18332360

Ladislav N. 26.4.2006 19:04

Re: Re: Re: Re: Re: ani zvětšení čehokoli na čtyřnásobek si nevyslouží přívlastek astronomický

Ukažte mi na číslech (MF, ČSÚ apod.) , kdy a kam je vláda ČSSD zaúčtovala do rozpočtu, resp. "do vládního deficitu". Pokud to nedokážete, vymýšlíte si.

A nezapomeňte také, že vláda ČSSD získala stamiliardové částky z privatizace, které utratila. Tyto příjmy měly být použity na transormační náklady vlády. K tomu navíc ještě ČSSD vytvořila obrovské dluhy.

Báječný život  na dluh, viďte? "To jsme se měli dobře!..." ;-D

jA_2 26.4.2006 17:09

Platím daně rád a hlásím se k tomu

Nejradši bych platil nějaký ten milijónek každý den a těšil se z toho, co mi pak zbude.

Spíše mně vadí rostoucí státní dluh a tankodrom místo silnice...

Přidám ještě pravicovou radu z diskusí: "nenaříkejte, že to je drahé a vydělejte si na to".

Jiří K. 26.4.2006 16:34

Re: Re: Re: Re: ani zvětšení čehokoli na čtyřnásobek si nevyslouží přívlastek astronomický

A co Ladislave těch dalších podkobercových  180 mld Pilipem přiznaných v roce 1998?

Ladislav N. 26.4.2006 13:20

Re: Re: Re: V Německu už tento sockomunistický nesmysl platí léta letoucí...

Otázkou je, zda v německu funguje skutečně ČESKÝ SOCKOMUNISTICKÝ SYSTÉM 8-o, nebo systém německý s jinými parametry.

Když dáváte německý systém za příklad, předpokládám, že jej znáte a víte přesně, jak funguje a z jakých peněz zaměstnavatel nemocenské náhrady ušlé mzdy v nemoci zaměstnancům vyplácí. Pak lze porovnávat s tím, co násilně a bez konsensu se zaměstnavateli zavedla KSČSSD. Pokud takové údaje nemáte k dispozici, vaše odvolávka je jenom politický blábol.

Pokud "vaše" firma má 650 zaměstnanců, pak je jasné, že náklady na vyplacené náhrady se rozloží rovnoměrně na vybrané úspory z poklesu pojistného. Nevysvětlil jste však, co si s takovým systémem počne např. živnostník s jedním nebo několika málo zaměstnanci, který musí náhradu vyplatit, aniž by měl možnost si na ni "naspořit" u ostatních - zdravých - zaměstnanců. Nedej Bože, aby mu v chřipkové epidemii onemocněli třeba všichni najednou...

Na tuto situaci ani vy, ani vaše slavná  KSČSSD  řešení nenabízíte. Jsem zvědav, jak takový hloupý "systém" bude fungovat v praxi.  Pokud bylo cílem vlády  ušetřit, je  jasné, že náklady ČSSD přenesla na  zaměstnavatele...

Ladislav N. 26.4.2006 12:29

Re: Re: Re: ani zvětšení čehokoli na čtyřnásobek si nevyslouží přívlastek astronomický

"...Potom ovšem astronomickým dluhem byl již dluh druhé Klausovy vlády,neboť ta nebyla schopna splatit ani oněch oficiálních 180 mld..."

Potíž vaší (naprosto nesmyslné a hloupé) argumentace je v tom, že Klausova vláda při nástupu "zdědila" po vládě předchozí - komunistické - taky jenom těch 180 miliard vládního dluhu, tudíž k němu nic nepřidala (Klaus: 180/220 mld.Kč ), zatímco ČSSD má dnes "na krku" 800 miliard deficitu a neustále jej zvyšuje tempem řádu bezmála 100 mld. ročně. Jenom úrok z vládního dluhu zaplacený letos (37 miliard) je vyšší, než nárust dluhu Klausových vlád za celé období, kdy za finance nesl odpovědnost...

Ladislav N. 26.4.2006 12:06

Re: Re: Re: ani zvětšení čehokoli na čtyřnásobek si nevyslouží přívlastek astronomický

Klausova vláda byla vládou reformní a dělala vše pro to, aby deficit svého hospodaření minimalizovala. Skutečnost, že někde jinde dělají socialistické vlády astronomické dluhy, které nejsou schopny ani v dohledné době splácet, rozhodně není důvodem, proč by se měl stejný postup doporučovat pro ČR. Je vám snad vzorem krach státních financí argentinského typu? Je nepopiratelným faktem, že už Zeman a jeho vláda (ČSSD) měla programově v plánu zvýšení státního deficitu a "pumpování" (jak to sami nazývali) peněz do ekonomiky.

Splatnost vládních dluhopisů 55 let (Paroubkův loňský deficit řádu 70 mld. Kč) rozhodně není "ve světě standardně používaným nástrojem" a vydání dluhopisů s touto dobou splatnosti vyvolalo na kapitálovém trhu údiv. Rozhodně však vypovídá o tom, že ČSSD dluhy produkuje a nehodlá je (v době svého fyzického života) splácet. Jasný systém "Po nás potopa".

Prokažte vaše tvrzení, že dluhy vlád ČSSD mají základ v hospodaření vlád předchozích - pomocí číselných údajů a odkazů, odkud jste je čerpal (doporučuji MFČR). Předpokládám, že najdete i po osmi letech vlády ČSSD vysvětlení, proč na rok 2006 naplánovala vládní deficit 114 miliard Kč a přitom má své "kostlivce ve skříni" v podobě vládních záruk, potenciálně prohraných arbitráží a mnohamiliardových finančních náhrad včetně prohraného sporu ve Štrasburku v kauze "ČR vs. majitelé nájemních bytů s regulací nájemného"... ;-P

Jiří K. 26.4.2006 11:38

Re: Re: V Německu už tento sockomunistický nesmysl platí léta letoucí...

1. Proč bych Vám měl německý systém podrobně popisovat já? Nejsem ani ČTK, ani veřejnoprávní médium, ba ani ekonomický publicista/analitik na jakýkoliv úvazek, natož pak mluvčí Škromachova ministerstva nebo svazu živnostníků. Zeptejte se jich a nebo třeba Pavla Kohouta, proč si neudělali čas na popis a analýzu, jak to funguje v SRN. To všechni  (obě strana sporu) jenom 2 roky omílají (bez jakéhokoliv posunu v argumentaci) neustále to samé a nedojdou se k sousedům podívat, co to v reálu obnáší. Možná by se jim to nehodilo do krámu.

Nevím jak Vás, Ladislave ale mne diskuse na psích stránkách neživí, navíc nejsem důchodce ani rentiér, takže já musím pracovat a opravdu nemám čas a vlastně ani důvod, nahrazovat ve svém volnu povrchní nebo záměrně nedostatečnpou práci váše zmíněných institucí a osob.

2. Jinak naše firma má cca 650 zaměstnanců, dovede si představit, že i nás by ta chřipková epidemie postihla.

3. Nevím proč pravdivé tvrzení, že v Německu tento model nemocenské dávno funguje, považujete za politickou proklamaci. To není proklamace, to je uvedení (médii hodně opomíjeného) faktu a pokud Vás zajímají podrobnosti, nechtějte je po mne ale po lidech či institucích, kteří to mají v popisu práce. Mne by pochopitelně pravdivá a nezkreslená analýza německých zkušeností také velice zajímala.

Jiří K. 26.4.2006 0:06

Re: Re: ani zvětšení čehokoli na čtyřnásobek si nevyslouží přívlastek astronomický

1. Potom ovšem astronomickým dluhem byl již dluh druhé Klausovy vlády,neboť ta nebyla schopna splatit ani oněch oficiálních 180 mld, nemluvě o těch stovkách miliard zametených pod koberec a které postupně vylézaly na světlo boží. Navíc všechny vlády v Evropě tedy mají astronomické dluhy, většina z nich dokonce vyšší než jsou ty naše. Dlouhodobá splatnost státních dluhopisů je ve světě standardně používaným nástrojem.

2. Blábolíte Vy, on s nimi nemůže nesouviset, ty vytunelované a prošustrované stovky miliard prostě musí někde chybět. Sobotka nic takového neprohlásil - nebo snad máte odkaz? To je oblíbená dezinformace ODS, která se často odvolává na jakýsi roky starý materiál MF, který však nikdy nepředložila, takže není jasné, kdo se v něm o čem a jak vyjádřil.

Joska 26.4.2006 0:04

Pane Vízku - opět

dnes k Vám promluvím jako Váš soused-kamarád. " Nebuďte blbej, nefanděte státní byrokracii a jejím daním. Jestliže dnes náhodou ještě této mašinérii nepodléháte, může se tak stát v budoucnu. Pokud jste blbej, tak pokračujte ve své činnosti!!!!!

Ladislav N. 25.4.2006 23:32

Re: ani zvětšení čehokoli na čtyřnásobek si nevyslouží přívlastek astronomický

ad 1) Astronomický je takový vládní dluh, který není schopna vláda sama splatit ve volebním období, v němž má mandát vládnout - a ani se o to nepokouší. Dokonce splatnost dluhů adresuje generacím, s nimiž už nebude mít možnost se fyzicky (za svého života) setkat.

ad 2) Blábolíte nesmysly. Přírůstek dluhů vlád ČSSD s předchozími vládami nijak nesouvisí, což prohlásil před časem i ministr socialistických dluhů Sobotka. Ostatně rozpočtová nedisciplinovanost je ČSSD vlastní a hlásal ji už váš "guru" Zeman dávno před nástupem do vlády...

Ladislav N. 25.4.2006 23:19

Re: V Německu už tento sockomunistický nesmysl platí léta letoucí...

Jste schopen podrobně popsat systém, jak funguje zdravotní, nemocenské a sociální zabezpečení v SRN? Pokud tak učiníte a jejich systém popíšete jako celek včetně detailů zdanění, má smysl srovnávat. Pokud ne, strčte si svá srovnání... víte kam.

"...když jsme si dopad tohoto opatření propočítávali v naší firmě..." Ve "vaší firmě" si můžete "porovnávat" jak je vám libo. Neřekl jste ani, kolik má firma zaměstnanců a neberete v úvahu, že v posledních třech letech neproběhla žádná vlna chřipkových epidemií, která by krátkodobou nemocností opravdu "zamávala". Takže se z vašich tvrzení nedozvíme (kromě vaší obecné politické proklamace) vůbec nic. Taková je totiž "hloubka" vaší argumentace pokaždé.

Ladislav N. 25.4.2006 23:04

Re: Vízek dělá to, cy by měli dělat, ale zdaleka nedělají, všichni čeští žurnalisté.

;-D Milý Viléme, Vízek není žurnalista, ale senilnějící komunistický politik a hlupák, který se snaží vybojovat nějaký bodík pro svou partaj a pár korun do kapsy navíc.

Podivný jev naší společnosti je výskyt komunistických fanatiků jako jste vy a Vízek, aniž by vás někdo popotahoval za šíření ;-O zločinecké komunistické ideologie. (Y)

Vilém 25.4.2006 22:58

Kvalitní žurnaliistika pro 21. století

Pan Vízek dělá to, cy by měli dělat, ale zdaleka nedělají, všichni čeští žurnalisté. Upozorňuje na podivné jevy v naší společnosti, narušuje nesmyslná klišé, provokuje k úvahám. Dělá to však naštěstí bez toho, aby narušoval základní humanistické principy civilizace, což dělají jeho četní kolegové zde, vyzývající k střílení muslimů, hubení nevýkonných lidí apod.

Příznačné je, že toto se naopak mnoha civilizačně narušeným čtenářům líbí, zatímco Vízkovi nadávají. Tím jen prozrazují, co jsou zač.

Andy 25.4.2006 22:13

Re: Podnikatelské prostředí pro 21.století,

naprosto blábolíte. Proč ? Děláte to samé, co se vám nelíbí. Pak se nedivte, že vám lidi otloukají o hlavu vaši komunistickou minulost, popravdě, aby se vám vyrovnali, museli by tvrdit, že jste osobně popravil Horákovou.

Jiří K. 25.4.2006 21:14

Zase nepřesně, Ladislave.

1. Pokud byste měl pravdu (a Vy ji nemáte, viz. bod 2), tak ani zvětšení čehokoli na čtyřnásobek si nevyslouží přívlastek astronomický, zejména patří li konečná velikost stále ještě k podprůměru v oboru. Za astronomické bych pokládal cokoli zvětšené o řády. Zůstaneme li tedy u pravého významu a obsahu slov, český dluh astronomickým prostě není.

2. Počáteční hodnotu zadlužení pro vlády ČSSD uvádíte sice formálne správně, tak jak je to vykazováno v  oficiálních dokumentech jednotlivých SR, ovšem ta čísla na papírech neodrážela skutečný stav státních financí - bylo to jen takové Kočárníkovo kreativní účetnictví. 

On totiž již jeho nástupce (a bývalý stranický kolega) Ivan Pilip coby financministr v Tošovského vládě přiznal, že ve skutečnosti je dluh dvojnásobný  - tedy namísto oficiálně vykazovaných 180 mld ve skutečnosti cca 360 mld Kč. A to ještě tehdy zdaleka nebyli známi všichni kostlivci, kteří byli poschováváni ve všech těch českých inkasních, finančních konsolidačních a jakých agenturách, ve FNM a v bankovním sektoru, natož aby byli vymeteni či alespoň vymetáni.

huhu 25.4.2006 20:57

Vízek zase lže nebo píše o tom čemu nerozumí

současné daňové zatížení je mnohem vyšší nežli to nominální. Protože současná vláda každý rok má

každoročně deficit - tato daňová zátěž je jen odložená a bude ji muset

(vyšší o úroky dluhu) vybrat nějaká zodpovědnější a kvalitnější vláda

nežli ta socanská. Současné daně neodpovídají výdajům, současné daně

jsou uměle podhodnoceny. (Y)

huhu 25.4.2006 20:56

Re: Podnikatelské prostředí pro 21.století,

soudruhopříteli Vízku jen potvrzujete, že jste demagog nebo úplný ekonomický mimoň. Ale především jste ten hnusný typ, který se neustále musí jiným plést do života. Jděte konečně do háje a neopruzujte. Nebo jen ty, kteří si vám vysloveně řeknou. Taky byste mohl navrhnout minimální mzdu 100.000. Pak bychom byli všichni nezaměstnaní, kromě státních zaměstnanců, rohlík by stál milion. A daně byste si taky mohl nějak navrhnout. Vy bud nechápete, ža současné daňové zatížení je mnohem vyšší nežli to nominální nebo prostě vědomě manipulujete a lžete. Protože současná vláda každý rok má každoročnš deficit - tato daňová zátěž je jen odložená a bude ji muset (vyšší o úroky dluhu) vybrat nějaká zodpovědnější a kvalitnější vláda nežli ta socanská. Současné daně neodpovídají výdajům, současné daně jsou uměle podhodnoceny. Rv(Y)

Jiří K. 25.4.2006 20:41

Nemáte přehled, Ladislave.

Podle Vás už tedy zaměstnavatelé v Německu dávno zkrachovali - zejména ti malí, neboť tam už tento sockomunistický nesmysl platí léta letoucí. Jak je obecně známo, němci jsou tuze blbý národ a ekonomice a podnikání vůbec nerozumějí (navíc tam nemají ani ODS a pana Dandu !!).

Jen tak pro zajímavost, když jsme si dopad tohoto opatření propočítávali v naší firmě (tj nemocnost stejná jako v předchozím roce oproti snížení parafiskálu), vyšla nám úspora cca 400 tis. Kč za rok.

Kdo tedy na to doplatí určitě, to jsou firmy, které přechodný nedostatek práce řešily tím, že lidem řekli běžte marodit - dnes je tam mohou pochopitelně poslat také, ale už chválabohu jenom za svoje.

Ladislav N. 25.4.2006 20:35

Bláboly socialistického fanatika

Astronomické zadlužení je vzhledem k počáteční hodnotě, kterou vláda ČSSD přebírala po předchozích vládách a stihla dluhy ZVÝŠIT ČTYŘNÁSOBNĚ ! Na letošní rok má "naplánováno" zvýšení státního dluhu o dalších 114 miliard Kč.

Tak už přestaňte plácat nesmysly a začněte ty dluhy splácet!! a ne jejich splácení odkládat na vaše děti, vnuky a jejich děti! Letos nás dluhy socialistů budou stát "jenom" 37 miliard Kč na úrocích!

Ladislav N. 25.4.2006 20:25

Re: Ach jo, Ladislave.

Vaše bláboly jsou čím dál "říznější" a "odvážnější", ponechám je napospas úsměvům čtenářů... ;-D

P.S.: Podívejte se např. na mezinárodní srovnání liberalizace telekomunikací, dostupnosti a cen Internetu v ČR... poskytovaných Českým telecomem jako dominantním poskytovatelem (ADSL 95% trhu) do okamžiku jeho privatizace (i po něm). ČSSD si prostřednictvím ČTc vybrala další desítky miliard daní do rozpočtu ... a přesto vytváří dluhy dál.

Jiří K. 25.4.2006 20:25

Oprava Ladislavových nesprávných přívlastků.

Naše zadlužení není astronomické ale jedno z nejnižších v EU a s rezervou splňujeme všechna kriteria, dluhová služba taktéž na snesitelné úrovni. (Chce to srovnávat - prostě tu krabičku sirek aby člověk měl měřítko co je astronomicé, co je běžné a co je malé).

Nezaměstnanost není rekordní ale podprůměrná v rámci EU a suverénně jedna z nejnižších v nových zemích.

Indexy - psal jsem o kapitálových trzích, takže řeč je o indexech pražské burzy a RMS - např. PX 50 či jak se to teď jmenuje. Jen tak mimochodem - oproti všem pesimistickým prognózám z dob vlád VK se pražská burza stala nejvýznamnější burzou v regionu a předstihla tedy i tu vídeňskou - to je kalamita, to je kalamita - svrab a neštovice, Argentina za rohem.

Kromě toho Vámi milovaného indexu ekonomické svobody, což je účelově vytvořený ukazatel jedné (no tak dvou) účelově vytvořené instituce (podobně i tzv. "den daňové svobody" počítaný LI - a i ten už vlastně začal couvat) je spousta jiných indexů ratingů a hodnocení od jiných, i mnohem renomovanějších institucí. Co že tu nedávno pohledával ten Wolfowitz?

Dám Vám radu Ladislave: Co je přehnané, je nevěrohodné.

Ladislav N. 25.4.2006 20:11

Re: Re: Re: Re: Ladislave,

Halladine, změna trendu je, když se nárust celkového deficitu výrazně zpomalí či deficit bude nula. Loni (2005) byl řádově 70 miliard. To je změna podle vás změna trendu? Podívejte se, na kolik plánují socialisté deficit pro letošek. ;-P

Žádná změna trendu se nekoná a až vypadnou ČSSD "kostlivci ze skříně" - například prohrané arbitráže, náhrady majitelům bytových domů za "regulované nájemné" apod, tak ta křivka zase zvýší strmost růsu...

Ale jak znám vaše "ekonomické úvahy", je to vlastně všechno OK. Co je to nějakých plánovaných 114 miliard Kč pro rok 2006, že? ;-P

(MF: Vládní deficit je odhadnut na 114,0 mld. Kč tj. 3,6 % HDP pro rok 2006 )

Nika 25.4.2006 20:02

Re: Re: Vízek a jeho fantasmagorie

Teď jeden takovej z parlamentu promluvil ve zprávách k zákonu o nemocenské: "O co jde, podnikatelé se přece můžou připojistit !! "

Ladislav N. 25.4.2006 20:01

Re: Ifčo, já s Vámi vcelku souhlasím.

Zaměstnavatelům takové opatření nijak neublíží (zjednoduší možná administrativu). Na rozdíl od čerstvého sockomunistického nesmyslu, aby prvních 14 dní nemoci zaměstnance proplácel "nemocenskou" zaměstnavatel z vlastních peněz...Tipněte si, jak to celé dopadne...

a) zvýší se nemocnost zaměstnanců na dobu delší než 14 dní

b) sníží se zaměstnanost osob s častějším výskytem nemoci

c) celkově vzroste nezaměstnanost

Co myslíte, která možnost je pravděpodobnější? ;-P