25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek Šejna 25.4.2006 8:52

Aha Andy,

Kohout o voze (tj.soc. a zdr.pojištění), já o též o voze  (tj.soc. a zdr.pojištění) a Vy o černoších, to je o HDP, HNP, DPH atd...

Mirek Šejna 25.4.2006 8:49

A ještě něco, milá Andy

O té kreativitě přičítání a odečítání se snadno přesvědčíte na www.tlusty.cz . Je tam výpočet rovné daně z příjmu. Možná Vás překvapí, že dříve-soudruh Tlustý na Vás chystá vyšší placení daní než současní soudruzi z ČSSD (tedy pokud nemáte měsíčně víc než 60 tisíc hrubého). Aby to tak nebolelo, nebude po Vás Tlustý chtít tak vysoké sociální a zdravotní pojištění. Problém je, že nám Tlustý nesdělil, z čeho pak bude stát platit důchodce a z čeho se bude platit zdravotní péče. Ale kreativní ten Tlustého výpočet je opravdu dost.

Andy 25.4.2006 8:56

Re: A ještě něco, milá Andy

 Šejno, už jste zase u http://www.ihar.edu.pl/gene_bank/KCHZ/kozy/images/bialu2.jpg

Řeč je o kreativním výkladu statistických dat, péči o důchodce nechte stranou, vy, se svým pragmatickým přístupem "co je doma, to se počítá" jistě škodný nebudete.

Čumil 25.4.2006 9:00

Re: A ještě něco, milá Andy

Tohle, pane Šejno, je přesně jádro smrdutého pudla, které ODS skrývá pečlivě karbolovaným mlčením. Ono to z dam a pánů napravo leze jako z chlupaté deky, ale přece jen někteří občas v záchvatu upřímnosti prohodí něco o tom, že se holt  budou muset ořezat obligatorní výdaje státu. V tom je dle všeho jádro kampaně ODS minus nepříjemně pravdivé.

jonáš 25.4.2006 11:05

To jste si dovolil dost

přes upozornění a velmi vážné varování furt o kozách -- když máme řešit výhradně jak ČSSD falšuje statistiky ;-D

Andy 25.4.2006 13:55

Re: To jste si dovolil dost

hovořit o kozách by vám jistě šlo lépe, tak proč se furt trápíte s tím, jestli nááhodou nebue méně peněz pro stát a více pro lidi ?

ČSSD nefalšuje statistiky ( na to má statistický úřad), ale vykládá si je po svém, stejně jako každý jiný.

Jdi pást.

Mirek Šejna 25.4.2006 7:51

ale, ale, pane Kohoute

Nějak v tom počítání daní plavete. Složená daňová kvota se nepočítá jen pro mzdy, ale i pro DPH a pro podnikové daně. V průměru je to opravdu okolo 38%. Nezapoměňte, že například důchodci neplatí daně z příjmu žádné a že firmy platí 26%.

Ladislav N. 25.4.2006 12:31

Re: ale, ale, pane Kohoute

Jak potom vysvětlíte, že metodika OECD (viz předchozí odkazy) dává vyšší hodnoty pro ČR, než vládní a EU údaje?

Ivan Nový 25.4.2006 7:20

Proč?

Protože vládnou bubáci :-)))

Majkl Džeksn 25.4.2006 6:29

Váš bolševizovaný a přebujelý stát,

tak jak si ho vy socani malujete a budujete, totiž je nenažraný a dosti nefunkční. Ten, kdo je na něm závislý, ví, o čem mluvím. Pevně věřím, že už jste své světlé zítřky dobudovali...

eTony 25.4.2006 6:24

Děkuji Ladislavu N.

za uvedení statistik a analytických rozborů. Na základě uvedeného máme možnost vidět, že Vízek je jen obyčejný, usmolený socbolševický lhář. Nic nového, oni jsou takoví všichni.

PH 25.4.2006 4:28

Ale pane Vízek,

vy jste si dovolil použít to hnusné zpátečnické slovo Vlast?Desetkrát pomodlit Internacionálu pod obrazem nejlepšího přítele lidu pinglissima Paroubka a bude vám možná odpuštěno!

Ladislav N. 25.4.2006 2:45

Neutěšivý stav veřejných financí v České republice je jedním ze zásadních problémů české ekonomiky.

Riziko nesplnění fiskálních kritérií v ČR (*.pdf)

Neutěšivý stav veřejných financí v České republice je jedním ze zásadních problémů české ekonomiky. Kromě mnoha nebezpečí spojených se špatným stavem veřejných financí České republiky hrozí v souvislosti s evropskou integrací i nesplnění maastrichtských fiskálních kritérií a oddalování přijetí společné měny. Následující studie chce nejprve stručně nastínit, jak zdravé veřejné finance potřebujeme pro přistoupení k společné měně...

Ladislav N. 25.4.2006 2:30

Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Antonín Hrbek 25.4.2006 8:56

Re: Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Vážený pane Ladislave N.!

Pokud jste si všímnul tak pan Pavel Kohout provádí obvyklé kejkle se skutečnostmi. 1. L křivku počítá pro DPFO která z rozhodující části není vybírána dobrovolně, ale stržením ze mzdy zaměstnance. 2. Jako osu X  zvolil maximální sazbu daně, která se týká několika málo procent plátců daně a několika procent výběru daně. 3. Zapomenul uvést, že nejde o daně na stálé bázi, ale o daně na běžné bázi, které automaticky, díky nárůstu objemu mezd. Kdyby se pan Kohout pořádně podíval do statistik, zjistil by např. že v období 2001 až 2004 vzrostl výběr DPFO 0 více než 21 %, aniž se měnila maximální sazba daně.

Výpočty pana Pavla Kohouta jsou jen vědomým falšováním skutečnosti.

Ladislav N. 25.4.2006 11:39

Re: Re: Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Pane Hrbku, o kejklích a falšování skutečnosti jsme se přesvědčili u vaší zmatené politické agitky nedávno zveřejněné zde na NP.

Antonín Hrbek 25.4.2006 12:34

Re: Re: Re: Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Vyvraťte ji! Dokažte, kde jsou špatná čísla!

Ladislav N. 25.4.2006 12:46

Re: Re: Re: Re: Pavel Kohout - Rovná daň: Teoretický základ pro snížení daní

Chybná je vaše interpretace - viz diskuze k článku. Zalhal (a zcela natvrdo) jste si i v této diskuzi. Proč by měl kdokoli s neseriózním autorem ztrácet čas?

Ladislav N. 25.4.2006 2:24

Česká ekonomika po osmi letech socialistických vlád se nachází v celé řadě ukazatelů ve špatné kondici.

Čas reforem je za dveřmi - Martin Kupec

Česká ekonomika po osmi letech socialistických vlád se nachází v celé řadě ukazatelů ve špatné kondici. Máme sice růst HDP kolem 5 % ročně, ale je zaplacen výrazným zadlužením státu ve výši téměř 800 miliard korun a roční úrok státního dluhu činí 38,6 miliard. Na daních vláda vloni vybrala o 100 miliard korun více než plánovala, přesto skončilo hospodaření schodkem ve výši 56 miliard. ... :-/

Živnostník / Podnikatel - SOS ČR

Zamyšlení před volbami - spravedlnost podle ČSSD

Ladislav N. 25.4.2006 2:02

OD VSTUPU ČSSD DO VLÁDY DANĚ STRMĚ NARŮSTAJÍ

Od vstupu ČSSD do vlády daně strmě narůstají

Jak vysoké platíme daně?

8-o

Ladislav N. 25.4.2006 1:51

Tabulka: Složená daňová kvóta ve světě, Porovnání daňových kvót v zemích EU a ČR

Daňové kvóty - Finance.cz

Tabulka: Složená daňová kvóta ve světě (v poměru k nominálnímu HDP, v %)

Porovnání daňových kvót v zemích EU a ČR

Daňové kvóty v ČR

Tabulka: Vývoj složené daňové kvóty v ČR

Ladislav N. :-))) 25.4.2006 1:22

Vízek: Poté jsem ale sledoval televizní debatu a doslechl se... A NAPSAL DALŠÍ SLÁTANINU!

Složená daňová kvóta by měla v příštích třech letech klesat (13.11.2005, Financninoviny.cz)

PRAHA 13. listopadu 2005 (ČTK) - Složená daňová kvóta (SDK) by poté, co letos (2005) dosáhne rekordní výše, měla v příštích letech začít klesat. Letos (2005) podle údajů ministerstva financí bude činit 38,7 procenta, v roce 2008 by se měla dostat na 36,4 procenta, tedy pod úroveň z roku 2002. SDK je poměrem výnosu daní, cel a sociálního a zdravotního pojistného k hrubému domácímu produktu.

Analytici kritizují fakt, že ačkoli stát ukrajuje více peněz, jak ukazuje letošní růst kvózy, přesto hospodaří s ohromným schodkem veřejných financí. "Složená daňová kvóta letos nejenže dosáhne svého dlouhodobého maxima, ale roste systematicky během celého období vlády ČSSD," uvedl analytik HVB Bank Pavel Sobíšek. To znamená, že stát vybírá a přerozděluje stále větší díl hodnot, které vytváří soukromý sektor.

Zvýšení kvóty podle Petr Dufka z ČSOB ukazuje, že vzrostlo daňové zatížení v ČR. "Nepovažuji to ani za příznivé, ani za žádoucí," uvedl. Příčinou jsou například přesuny v rámci daně z přidané hodnoty a spotřebních daní před vstupem do EU, které nebyly kompenzovány snížením jiných daní. Projevuje se i rostoucí ziskovost firem, která se odráží ve vyšším výběru daní z příjmu právnických osob, a to navzdory poklesu její sazby.

Ladislav N. :-))) 25.4.2006 1:29

Re: Vízek: Poté jsem ale sledoval televizní debatu a doslechl se... A NAPSAL DALŠÍ SLÁTANINU!

"U daně z příjmu ČR příliš dlouho ponechávala daňová pásma beze změny, a tak se lidé postupně posunovali do vyššího zdanění díky růstu mezd," doplnil Dufek. "Stát tak celkově získává více peněz, než by odpovídalo růstu ekonomiky, a bobtná," dodal. Podle MF by v příštím roce by měla SDK klesnout na 37,9 procenta, v roce 2007 na 36,9 a v roce 2008 na 36,4 procenta. Pokles v roce 2008 je podmíněn předpokladem, že v mezidobí nedojde k jiným než již schváleným úpravám daně, upozornil Sobíšek. "I kdyby se takový pokles uskutečnil, zůstane daňová kvóta nad hodnotami z let 2000-2001," dodal.

Větším problémem než samotná výše daňové kvóty je podle něj to, že přes její růst výrazněji neklesl deficit veřejných financí. Politici rezignovali na snahy snížit veřejné výdaje do sociální oblasti, což znamená značné riziko fiskální nerovnováhy pro případ zpomalení ekonomiky, uvedl analytik.

Snižování SDK není přímo závislé na výši samotného daňového zatížení, ale na celkové výši vybraných daní v poměru k HDP, uvedl auditor a daňový poradce Ivan Fučík. "Snižování kvóty vždy neznamená snižování daňové zátěže pro jednotlivé konkrétní poplatníky," upozornil.

Začátkem listopadu sněmovna schválila novelu, která sníží daně z příjmu. "Schválené změny pošlou složenou daňovou kvótu dolů zhruba o 0,7 procentního bodu a spolu se snížením daně z příjmu právnických osob na 24 procent v roce 2006 z letošních 26 procent půjde o pokles SDK zpět na úroveň zhruba 36 až 36,5 procenta," uvedl v reakci na rozhodnutí sněmovny Pavel Mertlík z Raiffeisenbank.

Ladislav N. :-))) 25.4.2006 1:33

Re: Re: Vízek: Poté jsem ale sledoval televizní debatu a doslechl se... A NAPSAL DALŠÍ SLÁTANINU!

Mírou přerozdělení je Česko srovnatelné s Maďarskem nebo Slovinskem, zatímco v dalších státech regionu je daňová kvóta nižší, uvedl Sobíšek. Ve srovnání se zeměmi EU na tom ale podle Dufka ČR není špatně, protože Česko je stále pod průměrem unie. Podle Eurostatu měla za rok 2003 ČR 14. nejvyšší daňové příjmy, avšak po letošku (2005) asi postoupí v žebříčku vzhůru, dodal.

Zdroj

patpong 25.4.2006 0:44

český stát je bubák, nenažranec, prevít a nepřítel

 český stát (vedený socdemáky) je bubák, nenažranec, prevít a nepřítel zejména proto, že za nehorázné penize (viz složená daňová kvóta) poskytuje svým občanům naprosto mizerné služby, a to právě ve srovnání s drtivou většinou evropy. nebo okolo sebe nevidíte afaltky horší než v africe, pomalá a zkorumpované soudy, státní správu na úrovni rumunska, která občana jen buzeruje a zcela rezignuje na korektní správu věcí veřejných, odpudivé disfunkční a ztrátové železnice? atd. atp. ? vy jeden na růžovo přetřenej bolševiku ? (upozorňuju, že mě vůbec nedojímá váš kvikot, jaxte byl za totáče pronásledovanej. to byl trockista uhl taky). 

Nika 25.4.2006 0:54

Re: český stát je bubák, nenažranec, prevít a nepřítel

R^

a OECD udává 41,9 % .

conqueror 25.4.2006 0:42

Vízku,

Vízku, nenapravitelný Vízku, jdi se vycpat. Pořád se někdo do činů tvé druhé rodné strany(z té první tě tví soukmenovci vykopli) naváží. Danění je včetně přímých daní, soc. a zdrav. pojištění, DPH, spotřebních daní, majetkových daní, odvodů zaměstnavatele atd. přes 50%. Tož tak. Oprav si databázi a pak napiš něco pravdivějšího než je tvůj dnešní článek. Ten dnešek byl oblbování. V tom mají tvoje matky strany dlouhou praxi. Proč pořád bojujete za jiné? Že by solidarita? Ale kdež. Jistoty a prosperita, jen když budem u koryta. Jste to ale obětaví bojovníci, bojujte si ale nevnucujte vaše doktríny ostatním pod záminkou že jim pomáháte. Jestli chcete socialismus udělejte si ho doma pro sebe a nehrajte si na mesiáše lidstva.

Andy 25.4.2006 0:41

protože stát

není schopen s vybranými daněmi hospodařit, to znamená účelně je vynakládat na užitečné věci, nedokáže zamezit podvodům jak daňovým, tak rozpočtovým.

Kromě toho, fakt, že někde v Evropě někdo platí víc nebo méně je naprosto nepodstatné tváří v tvář faktu, že více než polovinu vašich ( no, vašich ne, vy jste v důchodu) příjmů vám sebere stát a dělá si s nimi, co se mu zachce, s pochybným mandátem nějaké  čtvrtiny ( ani ne) obyvatelstva.

Také mám otázku - co je vám do toho, jaký názor mají dańoví poplatníci na daně ? Pravidelně tady bědujete nad krušným osudem důchodců, kteří nemají tohle a tamto- co kdybych začala bědovat, že kvůli státu nemá moje dítě tohle a tamto? Jak by se vám to líbilo.

Mimochodem, i vy platíte ze svých příjmů, které vám věnoval stát ( potažmo současní poplatníci, neb vaše úspory na důchod sežrali komunisti - a Klaus samozřejmě:))) DPH- takže buď ji platíte rád a pak nehudrujte, že vám z důchodu málo zbyde, nebo ji rád neplatíte, a pak se nedivte, že ostatní také ne.

Třetí možnost je, že si představujete, že JINÍ mají platit vysoké daně, abyste vy nemusel, nejlépe nějakou nařízenou, státem centrálně určenou cenou výrobku nebo služeb- tak to budete mít co nevidět zlaté časy- vaším článkem jistě přesvědčíte všechny gramotné, že mají volit jen ČSSDKSČ, a budou daně jak víno.

Vilém 25.4.2006 0:50

Re: protože stát

nedokáže dobře hospodařit s vybranými daněmi, nedokáže zabránit daňovým únikům.

Andy, zkuste zabránit hlavně projevům propastné hlouposti ve svých příspěvcích.:-D;-)

Mohlo by vás taky napadnout, že autor může vyjádřit svůj názor na co chce, včetně vašeho názoru, že výše daní se nebude porovnávat s vaší touhou nic neplatit a že pokud si to na čtyři roky dopřejete, právem budete zbytek života platit 50%.

Ladislav N. :-))) 25.4.2006 1:08

Re: "...zkuste zabránit hlavně projevům propastné hlouposti ve svých příspěvcích..." ANO, TO PLATÍ PRO VÁS, VILÉME!

Viléme, to máte z reopertoáru doporučení, která vám tady každým druhým dnem dáváme, a vy si je stále neberete k srdci? ;-D Jen si klidně zahý;-Okejte, pár rudých bobků odhoďte...