Neviditelný pes

NÁZOR: Kalousek to zařídí

21.3.2007

Ani Burianův pan Ducháček nebyl ten správný ptáček. Teprve pan ministr Kalousek zařídí v Česku spravedlnost, až zbytek světa z toho oněmí. Staneme se zemí, která od 1.1. 2008 jako první z vyspělých demokracií přestane trestat občany za píli, pracovitost a úspěšnost. Stát od takových lidí nebude chtít na daních jako dosud 32% a ani 25% (jak to zpozdilá Evropa praktikuje), ale jen plošných 15% - jako od všech ostatních. Státní kasa to lehce unese, vždyť je v ní dost i na olympiádu.

Občané neúspěšní (u nás je jich neuvěřitelných až 70%!), to jest ti nepracovití lenoši a nebojím se říci lemplové, kteří nedokáží vydělat ani těch 35 000 Kč měsíčně (z nich dva miliony dosud odevzdávali na daních dokonce jenom 12%) si zaslouží nejen hlasité „tytyty“, ale konečně řádně utnout tipec: kromě plateb u lékaře, v nemocnicích a v lékárnách a nových ekologických daní u elektřiny, uhlí a plynu jim bude naděleno zvýšení sazby DPH z 5 na 9%. Motiv k práci je tím nasnadě: zdražení potravin, léků, zdravotnických pomůcek, knih, novin a časopisů, jízdenek v MHD a ve vlacích i autobusech, také vstupenek na kulturu, zdražení tepla, stavebních prací pro bydlení, také vodného a stočného, dětských plen, stravování ve školních jídelnách, v pečovatelské a úklidové službě v domácnostech atd. atd.

Nemakačenkům nezbude než se nad sebou zamyslet: chytnou se za nos, plivnou do dlaní, přestanou se flinkat, najdou rezervy, aby dosáhli na oněch nejméně 35 tisíc měsíčně a zařadili se mezi výše vzpomínané občany ÚSPĚŠNÉ. Země pak rozkvete, všeobecná spokojenost bude drcat o nebesa a i dětí v rodinách bude jako máku.

Jediná obava se neodbytně vkrádá: aby se komunistům a sociálním demokratům v Poslanecké sněmovně nedejbůh nepodařilo pozměňovacími návrhy páně Kalouskovy záměry deformovat.

PS: A co s našimi důchodci? Ti ať si uvědomí, že celý život svou prací (a daněmi) podporovali minulý režim – tj. takzvaný reálný socialismus - , tak jaképak s nimi štráfky. Ať jsou zticha a zpytují svědomí. Puntík. Tečka.



zpět na článek